AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia tarjoamaan musiikkia puhelimiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.8.2006 14:06 Kommentteja (19)

Nokia tarjoamaan musiikkia puhelimiin Matkapuhelinjätti Nokia on ostanut musiikin jakeluun keskittyneen Loudeyen. Kaupan arvo on noin 60 miljoonaa dollaria. Nokian tarkoituksena on avata oma musiikkipalvelu matkapuhelimille vuoden 2007 aikana. Aikaisemmin Nokia on tehnyt yhteistyötä Loudeyen kanssa, jonka avulla se on voinut tarjota operaattoreille mahdollisuutta musiikin myymiseen matkapuhelimiin.
Uusi palvelu tulisi kilpailemaan suoraan operaattoreiden lisäksi, myös muiden online musiikkikauppojen kanssa. Yllättäen Nokia on myös tällä hetkellä maailman suurin kannettavien musiikkisoitinten myyjä, sillä se myi yli 15 miljoonaa musiikin toistoon kykenevää matkapuhelinta toisella vuosineljänneksellä. Apple myi samana aikana noin 8.1 miljoonaa iPod-soitinta.

Nokia onkin panostanut vahvasti matkapuhelimiensa musiikintoistoon. Erityisesti 3250 ja N91 puhelinmallit on suunniteltu aktiivisille musiikin ystäville.

Jakeluun saattaa myöhemmin tulla myös videoita, pelejä ja muuta sisältöä. Loudeyella on jakeluoikeudet yli 1.6 miljoonaan kappaleeseen. Myös Microsoft ja Coca-Cola ovat aikaisemmin tehneet yhteistyötä Loudeyen kanssa.

Lähteet:
Reuters
AP

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

18.8.2006 14:38

täähän VOI olla hyväkin homma?

28.8.2006 14:44

Vai niin.

38.8.2006 14:45

Nojoo jos vain noihin saat niin ei mallisto päätä huimaa, mutta saattaapi tuo jopa toimiakin.

48.8.2006 15:19

Nokia jyrää iPodi! ;)

58.8.2006 15:36

"Erityisesti 3250 ja N91 puhelinmallit on suunniteltu aktiivisille musiikin ystäville. " Tuossahan sanotaan, että erityisesti nuo on suunniteltu, mutta kyllä muutkin Nokiat musiikkitiedostoja soittaa.

68.8.2006 16:03

Hyvä juttu nokialla..itsekkin 6680 puhelimen omistaja ja sanon, että hyvä on olla tuo realplayer jolla toistaa musiikit kännyssä, niin ei tartte aina tuota mp3 soitinta raahaa mukana :P

78.8.2006 20:43

Ei taida kohta olla väljä ostaako iPodin, Creativen vai matkapuhelimen jos haluaa musiikkia kuunnella....

88.8.2006 22:16

Musiikkisoittimena menee Nokian malleista hyvin monikin puhelin. Kunhan laitteessa on muistikorttipaikka ja musiikkisoitin niin homma toimii ihan hyvin. Valitettavasti vain N91 malliin saa tällä hetkellä omat kuullokkeet suoraan kiinni, muihin tarvitsee adapterin. Tuo seikka tosin korjautunee jatkossa... Jotakin malleja joissa on ihan hyvät musiikki mahdollisuudet: 6230i, 6125, 6131, 6233, 6630, 6680, 3250, sekä kaikki N-sarjan puhelimet.

99.8.2006 1:08

On olemassa parempikin musiikin soittoohjelma Symbian puhelimiin erityisesti Series60 luurein, nimittäin OggPlay. Soittaa monta formaattia ja on monipuolinen, lisäksi vielä ilmainen! http://symbianoggplay.sourceforge.net/

109.8.2006 3:39

Jup, itselläni on työluurina n70 ja siinäkin on jonkinlainen mp3:soitin. Kyllähän tuo oli nokialta odotettuveto koska ovat jo noita puhelimia muutaman tehneet..saavat kyllä tehdä siitä puhelin/mp3 soittimesta hiton hyvän jos aikovat ipodin kaataa. Mutta kokonaisuutena saattaapi jopa nokiaa onnata tälläkertaa.

119.8.2006 4:23

Kun hommasin Nokian N70:n myin Creative Zenin pois. Adapterin avulla saa hyvät luurit ja ei tarvitse kuin yhden laitteen kun fillaroi duuniin. Täytyykin kokeilla tuota OggPlay:tä?

129.8.2006 6:14

@mjk Tuskinpa Nokia nyt iPdoin kaatoon on lähdössä :)

139.8.2006 6:17

"Tuskinpa Nokia nyt iPdoin kaatoon on lähdössä :) " Äläs sano, tuo vähän haiskahtaa kyllä sinnepäin yritykseltä, johan se kait on vienyt markkinoita tavallisilta digikameroilta, kun kyllähän tuolla 3 mpixel, saa jo jotain aikaiseksi ainakin satunnainen näppäilijä.

149.8.2006 10:01

ei se nyt oikeita musiikkisoittimia ole syrjäyttämässä. Kameroiltakaan ei varmasti markkinoita vieny ole pätkääkään. puhutaan varmasti suurudesta <1%. Mutta hyvältähän tuo vaikuttaa. Onpahan ainakin muita valmistajia askeleen edellä tässä. Tosin microsoftilta tulee kans samaa ja eikös applellekki joku puhelin ole tulossa? Eiköhä muutkin matkapuhelin valmistajat tee samantyylisiä sopimuksia vielä. Ainakin sonyericsson. Nuo uutisen luvutki antavat hämätä.. vaikka nokia möiski noin kaksinkertaisen määrän "musiikintoistoon kykeneviä puheelimia" niin taitaa mennä nurin tuo tilasto ja kunnolla ku mietitään montako kappaletta per ipod myydään? Applen asema tuolla tiellä on melko vankka. Kuten microsoftilla omalla tiellään. Mutta toisaalla ku mietitään aikaa vähän eteenpäin.. kyllähän puhelimet kokoajan kehittyvät ja kehittyvät. Soittimet ovat jo siinä pisteessä, että niitä aletaan sulauttaan toisiin laitteisiin. Kuten peruspokkarit ja.. kello(aikoja sitten)! :) Mun visio tulevaisuuden kännykästä(huom. ei matkapuhelin vaan k-ä-n-n-y-k-k-ä) on sellainen, että se tulee jossain muodossa olemaan jokamiehen "komentokeskus". Aamulla se herättää sinut ja kertoo päivän uutiset ja pistääpä vaikka television päälle. Lähet töihin ja ovet lukiutuvat automaattisesti talon huomatessa kännykästä(vrt. kännykkää myös henkkareihin tulevaisuudessa) että olet ulkona talosta Työt ovatkin uudessa paikassa, johon et tiedä reittiä joten kännykkä näyttää oikean reitin opastaen perille. Känny kertoo uusista sähköposteista ja ehkäpä myös vieraista jotka ovat käyneet ovellasi ja näyttää jopa kuvatkin. Työpäivän päätteeksi käyt kaupassa ja esim vilautat "kännykkääsi" johonki laitteeseen ja kuittaat maksun vielä erikseen painamalla "ok" :D. Kotia tullessasi ovi taas aukenee ja muut ennalta määrittelemäsi tapahtumat käynnistyvät(esim tv ja valot päälle). Pläääh.. tulipa offtopicia :D no juu mut itsetosiaan olen sitä mieltä, ettei edes enää nykyisistä älypuhelimia voida kutsua matkapuhelimeksi jossa on turhia ominaisuuksia. Sama ku sanois tietokonetta kirjoituskoneeksi jossa on laskinta ym "pientä" ylimäärästä. :D emagdnim kuittaa.

159.8.2006 11:37

Nii kohta iPodeissa on kännykkä ja kamera sekä se lataa itsensä Nike:n kengistä. Sykemittari askelmittari jossain NikeiPodissa jo on ja ym. ei tartte sitte ostaa ku iPod. Sytkäri ja linkkuveitsi puuttuu ainostaan

169.8.2006 12:45

ipod on kohta nokiassa ;).. kotiinpäin.

179.8.2006 15:47

Hei, eikös sillä motorolalla ollut jo se itunes-puhelin?

1810.8.2006 14:06

Juu, Motorola ROKR nimellä kulkee se puhelin.

1914.8.2006 19:52

Löytyisköhän JavaME:llä toteutettua nettiradiosoftaa? Tai tavan mp3-playeriä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto