Digiboksitietokanta avattu

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 24.7.2006 11:31 Kommentteja (44)

Digiboksitietokanta avattu Olemme avanneet Suomessa myytävien digiboksien laitetietokannan. Tietokanta sisältää nyt varsin kattavan otoksen Suomessa käytössä olevista DVB-T ja DVB-C -digibokseista.
Koko projektin ideana on ollut luoda tietokanta, jota käyttäjät voivat ylläpitää korjaamalla laitteiden tietoja, ehdottamalla listalle uusia laitteita ja ennenkaikkea arvostelemalla tietokannasta jo löytyviä laitteita. Näin saamme toivottavasti rakennettua yhden keskitetyn paikan Suomeen, josta pystyy etsimään itselleen sopivan digiboksin ennen ensi vuonna tapahtuvaa analogisten lähetysten loppumista.

Palvelu löytyy täältä:

http://fin.afterdawn.com/laitteet/

Tietokanta on vielä testausvaiheessa ja tulemme lisäämään lähiviikkoina mahdollisuuden lisätä kuvia, hintatietoja, jne listalta löytyviin laitteisiin. Kuten tavallista, kaikenlainen palaute on erittäin tervetullutta.

Edellinen Seuraava  

44 kommenttia

124.7.2006 11:49

Jälleen mahti veto Afterdawnilta! Todella hieno homma, nyt vain porukka antamaan kommenttia boxeille. :)

224.7.2006 11:59

Juuri oikeat laitteet valitisitte. Digiboksien kanssa on ollut niin paljon ongelmia hyvistä testeistä huolimatta, että tästä on varmasti apua monelle.

324.7.2006 12:30

Hyvää työtä, pitäneekin käydä itsekkin raapustelemassa tuonne arvostelua kunhan ehtii :)

424.7.2006 12:44

Käykää tosiaan kaikki arvostelemassa boxinne. Täytyy itsekin käydä kohtä se boxi ostamassa ennekuin lakkaa tv näkymästä o_0

524.7.2006 16:18

Hyvä juttu,että lisäsivät Ad sivustolle laitteet osion digiboxsi. siten kun vielä löytys hinta.

624.7.2006 16:27

Mahtavaa toimintaa, tämä tulikin jo tarpeeseen... Mökille digipoksia pitäisi katsella, yhden jo ostin ja sai palauttaa saman tien.

724.7.2006 16:28

mielestäni olis hyvä jos näkis tuos arvosanan vieres vaikka suluissa kuinka moni käyttäjä on antanu arvosanan...tuossa kohdas ku on toi lista ja sit lukee onko tallentava, s-video, ac3, conax nii siihe, toivottavasti ymmärsitte mitä tarkotan :P

824.7.2006 19:51

mahtaakohan ketään kiinnostaa onko digiboxissa s-videoo, eiks kannattais mainita vaikka jos siinä on komponentti tai hdmi tai joku muu parempi? Eihän s-videoo kukaan täyspäinen käytä

924.7.2006 20:35

Mihin voi kertoa jos tuolta joku boxi puuttuu? Pystyn ainakin osan noista vaadittavista tiedoista kertomaan ja pienellä googlettelulla löydän tod.näk. kaikki tiedot.

1024.7.2006 20:37

pöh. Olenpa sokea. löyty heti jo. :)

1124.7.2006 20:51

Olis varmaan ihan kätevää jos jokainen lisäis tonne oman boxinsa :D .. Siinä ei kuitenkaan pitkään mene

1224.7.2006 22:42
blowi
Inactive

Itsellä on hakusessa PC:lle digikortti, mutta eipä tuolta löydy sellaisille kategoriaa. Oliskos sellanen mahdollista lisätä tuonne?

1325.7.2006 04:06

Quote:
mielestäni olis hyvä jos näkis tuos arvosanan vieres vaikka suluissa kuinka moni käyttäjä on antanu arvosanan...
Noin, lisätty.
Quote:
Itsellä on hakusessa PC:lle digikortti, mutta eipä tuolta löydy sellaisille kategoriaa. Oliskos sellanen mahdollista lisätä tuonne?
Lisäämme PC:n digikorteille ja ulkoisille PC:n digisovittimille oman osion lähiviikkoina.

1425.7.2006 04:10

"Myös PC:n digivirittimien listaa voidaan harkita, tosin sitä ei liene järkeä jakaa DVB-C/T/S -alueisiin, kun laitteita ei niin paljoa ole." PC:n digivirittimien kohdalla moniva varmaankin kiinnostaa tekstityksen tuki. Tietokannasta löytyy jo dvb-s alue, jota tuossa uutisessa ei mainita. Siellä on kyllä vain yksi boksi tällä hetkellä. Mihin alueelle esim. dvb-t/s combo boksi kuuluisi? laitettaisiinko combo boksit niille kaikille alueille minkä viritin siinä on? Olisi kuitenkin varmaan hyvä mainita selkeästi, että kyseessä on combo boksi.

1525.7.2006 04:12

todella hieno uudistus (jälleen kerran) tästä on itsellekkin hyötyä kun tuon boksin tulen hommaamaan. toivon että tämä tuo uusia käyttäjiä afterdawniin, monihan tulee yhden kysymyksen kera ja jää sitten koukkuun (tiedän kokemuksesta) itse omalta osaltani mainitsen tämän tietokannan kaikille jotka miettivät digiboksin ostamista.

1625.7.2006 05:52

Kokeilinkin tuota palvelua jo ja tuntuu olevan todella toimiva. Vielä jos saisi lajiteltua hinnan tai pisteiden tms. mukaan.

1725.7.2006 05:54

Quote:
mahtaakohan ketään kiinnostaa onko digiboxissa s-videoo, eiks kannattais mainita vaikka jos siinä on komponentti tai hdmi tai joku muu parempi? Eihän s-videoo kukaan täyspäinen käytä
Miten olis sellaset, joilla on esim mökkikäytössä telkku jossa ei ole scartia lainkaan? Silloin alkaa vaihtoehdot käymään vähiin... ;)

1825.7.2006 06:19

Minäkin olen miettinyt minkälaisen poksin sitä ottaisi kun markkinoilla on niitä todellapaljon, ja testeissä vähän erimerkki voittaa riippuu testaajasta..joten soppa on valmis tuo lista jonka olette aikaan saneet tulee tarpeeseen ainakin tänne päin...kun noi kaapeliverkkoon tarvittavat ovat olleet mielestäni pikkuisen altavastaajana, kun melkein joka paikassa on reilummin esillä, mainoksissa jne noi haravalle tarkoitetut. Eli apua tulee tuosta varmasti.

1925.7.2006 08:24

Lisäsimme nipun uusia tietuekenttiä digibokseille, mm. SCART-liittimien ulostulojen tyypit, digitaalisen äänilähdön tyypin, jne. Aiemmin lisättyjen laitteiden suhteen ko. tiedot puuttuvat, joten jos huomaatte laitteiden tiedoissa kohtia ei tiedossa, alareunassa on nappi korjausehdotusten lähettämiseksi ko. laitteelle, niin saadaan tiedot ajan tasalle.

2025.7.2006 09:40

Olisiko tuohon mahdollista tehdä jotain haku toimintoa. Siis, että voisi etsiä esim. dvb-t ja s hdmi tallentava conax usb-liitin PIP näillä ominaisuuksilla ja haku kone näyttäisi sitte ne boksit, jotka täyttävät nämä vaatimukset.

2125.7.2006 09:43

Quote:
Olisiko tuohon mahdollista tehdä jotain haku toimintoa.
Tulossa on. Kuten myös ne kuvat. Hintojen suhteen emme ole vielä keksineet mitään fiksua tapaa päivittää hintatietoja, joten se saa toistaiseksi jäädä nyt odottamaan ratkaisuaan. Mutta PC-digikortit, kuvat ja haku on tarkoitus vääntää parin seuraavan viikon aikana kuntoon.

2225.7.2006 10:49

Huomatkaa sitten, että PC:lle on myös ulkoisia digikortteja, kuten kummatkin omistamani FireDTV C/CI (DVB-C, FireWire-liitäntäinen boksi Conax-lukijalla) ja MSI MegaSky 580 (DVB-T, USB2.0-liitäntäinen tikku). Lisäksi näissä korteissa kenties eniten merkitystä toimivuuden kannalta on käytettävällä ohjelmalla, ja Windowsillehan ei tällä erää ole muita hyviä kuin 15 euron hintainen DVBViewer Pro. Linux-puolelta löytyy sitten kaikennäköistä toimivaa kokonaisuutta.

2325.7.2006 11:32

Joo kävin pistämäs arvostelut ja tarttee linkittää broidil toi digiboksi-tietokanta ko se o reilu vuoden jo kuolannu tallentavaa boksia...

2425.7.2006 12:25

Hienoa että aloitte koota tietokantaa digibokseista. Laitteiden tietoihin voisi lisätä vielä: 5V IEC antenniliitännästä vahvistavia antenneja varten: Kyllä/Ei 12V käyttö: Kyllä/Ei SCART RGB-läpivienti: Kyllä/Ei

2525.7.2006 12:33

Varmasti kätevä varsinkin niille joilla ei laitetta vielä ole. =) Itse vieläkin odottelen digiboksia tai digi-tv korttia joka tukee kaikkia standardeja.

2625.7.2006 15:31

Voisitte lisätä myös digitv korteille oman alueensa.

2725.7.2006 15:35
tubbana
Inactive

Muakin kiinnostaisi lähinnä onko rgb-scarttia tai jotain muuta, mutta ei niinkään s-video :) Ihan hyvä tietokanta kyllä, lisää arvosteluja vaan kehiin porukat :) EDIT: Jaa enään ei ollutkaan mainintaa enää s-videosta ^^

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2006 @ 15:38

2825.7.2006 18:25

Tonne laitteet osioon vois tulla top10 tai jotain miten vois nähä suosituimmat/parhaimmat ja niitä testien tuliksia vois lisäillä sinne, jos ei ole viel

2926.7.2006 03:56

Tässä kun vielä omaa Boxia kans vasta harkitsen, olisi yksi kysymys. Mikä ratkaisu sille on keksitty tai on tulossa, kun kaapeli-tv:n kanavista jää yli puolet näkymättä digiboxin kautta. Tuleeko mm. EuroSport, MusicTV ja muut jäämään historiaan digiboxi lähetysten alettua. Näin ollen kaapelin omistajat maksavat turhasta.

3026.7.2006 08:22

Erilaisia DVB-S-boksimalleja on maailmalla ihan älytön määrä, joten ehdotan että listalle pääsyn kriteeriksi otettaisiin sisäinen conax-korttipaikka. S/T combolaitteet kannattaa listata antenniverkon puolelle, T/C(/S) laitteet ehkä sekä antenni- että kaapeliverkkon puolelle. Tietokoneiden kortteja tai usb-liitäntäisiä tikkuja tai bokseja ei kannata sekoittaa oikeiden vastaanottimien kanssa, koska toiminnallisuus riippuu käytännöstä enemmän ohjelmistosta kun kortista.

3126.7.2006 08:26

Jos joku jaksaisi/ehtisi naputella ylös niin laitelistoja löytyy mm. näistä http://www.kuluttajavirasto.fi/user/loadFile.asp?id=6203 Sivun oikeassa reunassa listaukset wanhoista malleista: http://www.kuluttajavirasto.fi/ostajanoppaat/document.asp?intSite...

3226.7.2006 08:29

Quote:
Tässä kun vielä omaa Boxia kans vasta harkitsen, olisi yksi kysymys. Mikä ratkaisu sille on keksitty tai on tulossa, kun kaapeli-tv:n kanavista jää yli puolet näkymättä digiboxin kautta. Tuleeko mm. EuroSport, MusicTV ja muut jäämään historiaan digiboxi lähetysten alettua. Näin ollen kaapelin omistajat maksavat turhasta.
Alussa olikin niin ettei music-tv eikä eurosporttia näkynyt digipuolelta mutta hankkisin paikalliselta kaapeliyhtiöltä kaapelikortin (20€/v) niin sitten nekin alkoivat näkymään. Edit: [bold ] vaihdettu [quote ]:n..ei ol aamukahvia viälä saanut...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2006 @ 08:37

-All work and no internet makes sampe73 a dull boy-
Windows 7 64-bit Pro / Panosta kysymykseesi

3326.7.2006 08:31

Vielä yksi kommentti: Ei kannata listata mitään tulevia tai "luvattuja" laitteita, kaikki eivät välttämättä tule koskaan myyntiin asti tai lopullisen laitteen ominaisuudet eivät myyntiin tullessa vastaa listattuja ja olemattomat laitteet saattavat kummitella hakutuloksissa pitkään. Eli siis kriteeriksi myös se että laite pitää olla oikeasti kaupasta saatavilla, kyllä sen sitten ehtii lisäämään.

3426.7.2006 08:37

Quote:
Mikä ratkaisu sille on keksitty tai on tulossa, kun kaapeli-tv:n kanavista jää yli puolet näkymättä digiboxin kautta. Tuleeko mm. EuroSport, MusicTV ja muut jäämään historiaan digiboxi lähetysten alettua. Näin ollen kaapelin omistajat maksavat turhasta. Alussa olikin niin ettei music-tv eikä eurosporttia näkynyt digipuolelta mutta hankkisin paikalliselta kaapeliyhtiöltä kaapelikortin (20€/v) niin sitten nekin alkoivat näkymään.
Eli lisää maksuja edelleen. Paraniko niiden lähetysten kuvanlaatu? Näkyykö kaapelikanavat vielä 2007 vuoden loppupuolella, kun digilähetykset muuttuvat pakollisiksi?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2006 @ 08:39

3526.7.2006 08:41

Ei eurosportin kuva parantunut ainakaan. Välillä semmosta pikselimössöä ja kuva jämähtelee. Muut kanavat näkyy loistavasti.


-All work and no internet makes sampe73 a dull boy-
Windows 7 64-bit Pro / Panosta kysymykseesi

3626.7.2006 08:44

Eli voiko olla niin että kaapeliyhtiön kortti hakee kuvan RF:stä tms?

3726.7.2006 09:22

Quote:
Eli voiko olla niin että kaapeliyhtiön kortti hakee kuvan RF:stä tms?
Eipä ole pahemmin hajua noista mut se eurosportin systeemi on joku erilainen kuin muut(sanokaas joku asiantuntija)
-All work and no internet makes sampe73 a dull boy-
Windows 7 64-bit Pro / Panosta kysymykseesi

3827.7.2006 07:25

Loistavia uudistuksia tänne tulee !! Hyvä Aaaadeeeeee...

3927.7.2006 11:06

aivan loistavaa! kommentoisin kuitenkin sen verran, että olisiko täysin mahdoton ajatus laittaa jollekin hintavertailusivustolle hakuun suoralla urlilla jotain osaa nimestä? nopeutuisi myös hankkimisesta kiinnostuneen tutkimusmatka, esim. siis: http://www.mbnet.fi/hintaseuranta/haku.aspx?hakusana=Handan+DVB-T+6000 linkin generointi ei liene mahdoton tehtävä laitteen nimikentästä?

4027.7.2006 11:35

Tietoja kannattaa verrata jo olemassa olevaan http://www.digiboksit.fi/ tietokantaan.

4131.7.2006 05:44

Hyvä uudistus, mutta olisitte vielä laittaneet tuohon listalle, missä laitteissa on MHP -tuki.

4231.7.2006 06:57

linkki laitteen firmware sivuille olisi myös hyödyllinen tai tieto laitteeseen olemassa olevista ohjelmistoversioista ja niiden saatavuudesta. Osan laitteista pystyy päivittämään itse nollamodeemikaapelilla tai päivityksen voi hankkia myyntiliikkeen kautta, jollei siitä ole jakelua antenniverkon kautta. Tämä lisäisi tietokannan arvoa jo laitteen hankkineille.

4331.7.2006 09:07

tagman2k5: Ööö.. Tuo tieto löytyy itse laitteista, senkun selailet läpi. MHP-tuki löytyy niin harvasta laitteesta, että katsoimme sen olevan sen verran epäoleellinen tieto, että se ei näy noissa päälistoissa (johon mahtuu vain noin 4kpl kenttiä, muuten sivu venähtää hassuksi..). Mutta haku on tulossa lähiaikoina.. eskola5: Linkkien lisäysmahdollisuus on tulossa lähiaikoina sekin, testailemme juuri sekalaista määrää parannuksia tuohon laitekantaan ja osa toiminnoista tulee käyttöön jo tällä viikolla, jos hommat eivät ala tökkimään jostain syystä.

Quote:
Tietoja kannattaa verrata jo olemassa olevaan http://www.digiboksit.fi/ tietokantaan.
Laitelistoillamme on jo nyt melkein 200 laitetta, tuolla näyttäisi olevan aika paljon vähemmän. En itse asiassa tiennyt tuosta palvelusta aiemmin, kiitoksia linkistä (ja pahoittelut ko. sivun omistajalle jos syömme vähän heidän liikennettään tällä..).
Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

4431.7.2006 10:38

PC-kortit on jo luvattu, mutta kun itselläni on uuden television hankinta piakkoin ajankohtainen kiinostaisi listaus myös didgivirittimellä varustetuista televisioista. Kohta paljoa muita enää myydäänkään ja kun itse haen C-mallia niin pikaisella googlettamisella en löytänyt yhtään. Ajan kanssa tuokin kategoria saattaa paisua, kun markkinoilla on enää digivirittimellisiä malleja, mutta suuri apu olisi ainakin nyt siirtymäkaudelle ja pelkän digi-ajan alkuun.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto