AfterDawn: IT-alan uutiset

BitTorrentin ja Guban valikoimat laajenevat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.7.2006 15:43 Kommentteja (13)

BitTorrentin ja Guban valikoimat laajenevat Sekä BitTorrent että Guba ovat tiedottaneet uusista sopimuksistaan koskien videoiden ostamista ja lataamista internetistä. BitTorrent teki sopimuksen Hart Sharp Video, Egami Media, Koch Entertainment ja The Orchard studioiden kanssa. Kaikki neljä ovat independent-studioita. Sopimuksen ansiosta myöhemmin syksyllä avattavaan BitTorrent-mediakauppaan tulee yli 1600 nimikettä ladattavaksi. Näiden joukossa ovat mm. Super size me ja Three Stooges.
Näiden neljän studion kanssa tehty sopimus tulee todennäköisesti olemaan kuukausimaksullinen. Eli kuluttaja voi ladata ja katsella videoita pelkällä kuukausimaksulla. Tämä eroaa BitTorrentin aikaisemmin Warner Bros. studion kanssa tekemästä sopimuksesta, jossa käyttäjä maksaa vain katsotusta tai ostetusta sisällöstä.

Myös Guba-palvelu saa lisää sisältöä kun se solmi sopimuksen Sonyn kanssa. Kesäkuussa Guba teki sopimuksen myös Warner Bros. studion kanssa. Guba on myös ensimmäinen videonjakeluun keskittynyt yhteisö, jonka kanssa Sony on tehnyt sopimuksen. Aikaisemmin Sonyn materiaalia on löytynyt vain sen itse rahoittamista palveluista. Sopimus Sonyn kanssa ei ole yksinoikeudella vaan muihinkin palveluihin voi siis tulla Sonyn videoita ladattavaksi. Palveluun tulee aluksi saataville noin sata elokuvaa mm. Spider-Man 2 (Hämähäkkimies 2) ja Underworld Evolution (Varjojen valtakunta). Vuoden loppuun mennessä palvelusta pitäisi löytyä noin 500 eri elokuvaa.

Hintaa uusilla elokuvilla on 19.99$ ja vanhemmilla 9.99$. Elokuvat ovat suojattu Microsoftin DRM-tekniikalla. BitTorrent-palvelun mahdollisista DRM-rajoituksista tai hinnoittelusta ei ole julkaistu vielä mitään tietoa.

Lähteet:
CNET
Pocket-lint.co.uk

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

111.7.2006 17:08

En oikeen usko että on kovin hyvä laatusia leffoja.

211.7.2006 17:33

Quote:
Hintaa uusilla elokuvilla on 19.99$. Elokuvat ovat suojattu Microsoftin DRM-tekniikalla.
Palvelu kusee jo heti alkuunsa. Kuka vaivautuu maksamaan 20€ (noh vähän vähemmän, jos dollari suoraan käännetään euroksi) leffasta jonka laatu tuskin ilahduttaa ja joka on höystetty drm sotkulla. Ei mitenkään houkuta siirtymään laillisiin palveluihin.

311.7.2006 19:45

Joo laatua kuviin ja EI drm suojauksia tai mielellään microsoft merkki kokonaan pois niin ostaisin heti.

411.7.2006 19:53

En kyllä edelleenkään ymmärrä näiden drm-systeemien hyötyä. Jos tuotteen käyttäjä haluaa kopioida tuotettaan loputtomasti jokapaikkaan ja levittää sitä, hän käyttää vertaisverkkoja hankkiakseen tuotteen. Mikäli tuotteen käyttäjä haluaa hankkia tuotteen laillisesti ja tukea tuotteen teikijäaa rahoillaan, hän joutuu ostamaan huonomman version verrattaessa vertaisverkoista saatavaan versioon, jonka käyttötarkoituksia on rajattu. Ne jotka ostavat drm-suojattuja tuotteita, ovat suurilta osin sitä kohderyhmää jotka ovat rehtiä kansalaisia eivätkä levittäisi tuotetteita vaikkei suojausta olisikaan, sillä tekijänoikeuslaki kieltää tämän. Haittapuolena drm-suojaus voi kuitenkin omassa käytössä tuoda haitallisia rajoitteita rehelliselle kuluttajalle joka on maksanut tuotteesta. Pelkkä hankintatavan laillisuus ei ole tarpeeksi houkuttelevaa että kuluttaja maksaisi surkeammasta tuotteesta kuin minkä saisi ilmaiseksi verkosta.

512.7.2006 4:13

Ei tuo palvelu voi toimia pitkään noilla hinnoilla. Jos toimii, niin kuluttaja on tyhmä. Mikä pointti on ostaa elokuva bitteinä lähes samaan hintaan kuin parempilaatuinen ja todennäköisesti paremmin säilyvä DVD kaupasta? Materiaalikustannuksetkin ovat aivan eri luokkaa bittien ja DVD:n välillä, joten hintaa ei voi perustellu kuin ahdeudella.

712.7.2006 5:44

Tuolla hinnallahan myydään kaupassa DVD-levyjä (usein ilman mitään DRM hässäköitä). Miksi siis ostaisin tuolta samalla hinnalla pelkän tiedoston jota en voi varmuuskopioida, viedä kaverin luo katsottavaksi suuuuurella näytöllä, tms? Jos aion elokuvasta 10€ tai jopa 20€ maksaa, vaadin kyllä itselleni kaikki mitä DVD:llä saisin, kuten valikot, extrat, tekstitykset ja jonkin fyysisen kopion elokuvasta. Mieluusti myös DVD-kotelon ja kansilehden. Rikkivety ja Kaakatus ovat kyllä tajunneet asian syvemmän pointin.

812.7.2006 8:13

kaikkea uuttahan pitää aina tulla, mutta ehkä jotkut ideat kannattaisi haudata. ok, onhan noilla firmoilla varaa kokeilla kaikkea.

912.7.2006 10:28

Hintaa uusilla elokuvilla on 19.99$ ja vanhemmilla[\bold] 9.99$ Mikä luetaan uudeksi ja mikä vanhaksi.

1012.7.2006 13:03

Tuntuu, että tässä on viihdeteollisuudella ajatuksena, että "miljoonas kerta toden sanoo" tai se, että kun jankataan samaa rataa niin kyllä lopulta kansa väsyy. Toteutus on erinomainen esimerkki taas kuluttajan täydellisestä laiminlyönnistä ja näin ollen saapi olla omissa oloissaan. Kiinnostaisi todellakin nähdä ne ketkä tuotakaan käyttävät kun samat materiaalit saa paremmassa muodossa joko kaupasta tai sitten p2p-verkoista.

1112.7.2006 16:58

Voisiko joku vielä selventää, että mikä tuo drm -suojaus oikein on?

1213.7.2006 9:34

Quote:
Tuolla hinnallahan myydään kaupassa DVD-levyjä (usein ilman mitään DRM hässäköitä)
Ihmiset ovat tuntuneet unohtaneen, että DVD:kin on suojaus, mutta se vain on murrettu jo :-)
Quote:
Voisiko joku vielä selventää, että mikä tuo drm -suojaus oikein on?
DRM = Digital Rights Management Eli sisällön tuottaja voi asettaa tiedostolle rajoitteita, kuten että voit kopioida tiedoston vain 3 tietokoneeseen, polttaa kerran ja kuunnella 5 kertaa etc.

1314.7.2006 14:54

"Ihmiset ovat tuntuneet unohtaneen, että DVD:kin on suojaus, mutta se vain on murrettu jo" Voitko selventää, millä tavalla DVD:kin on suojaus? Monissa ostamissani levyissä ei ole CSS-suojausta (jos sitä tarkoitit), joissain ei edes aluekoodia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto