AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftilta kilpailija iPodille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.7.2006 07:30 Kommentteja (29)

Microsoftilta kilpailija iPodille Myös Microsoft tuo markkinoille kannettavan musiikkisoittimen. Soittimesta julkaistiin aluksi muutama utuinen mainoskuva, jonka jälkeen huhumylly lähti liikkeelle. Microsoft ei ole virallisesti kommentoinut asiaa. Soitin eroaa pahimmasta kilpailijastaan iPodista WLAN-tuella ja isommalla näytöllä. WLAN:in avulla voi ainakin siirtää musiikkia ja videoita soittimeen ja myös suurella todennäköisyydellä käyttää Live Anywhere palvelua.
Suurimman kohun on kuitenkin aiheuttanut se että käyttäjä voi ladata ilmaiseksi samat kappaleet Microsoftin MSN Music-musiikkikaupasta, jotka hän on jo ostanut iTunes-musiikkikaupasta. Microsoftin pitää kuitenkin maksaa näiden "ilmaisten" kappaleiden kulut omasta pussistaan, mutta tällä menetelmällä saadaan varmasti ihmisiä vaihtamaan iPod-soittimesta ja iTunes-musiikkikaupasta Microsoftin vastaaviin. Nähtäväksi jää lähteekö Apple samalle linjalle iTunesin kanssa ja koskeeko tämä tarjous vain Microsoftin musiikkisoittimen ostajia.

Soittimen olisi tarkoitus tulla markkinoille viimeistään jouluksi. Hinnasta tai laitteen muista ominaisuuksista ei ole vielä tietoa. Musiikkisoittimen ohella myös Windows Mobile-pohjaiset matkapuhelimet ovat saamassa lisäpalveluita, todennäköisesti Live Anywhere palvelun.

Lähteet:
Engadget
Engadget

Edellinen Seuraava  

29 kommenttia

17.7.2006 7:39

Itseäni kiinnostaa ainakin tuon tuotteen nimi. Mielenkintoinen kilpailu tulee olemaan, kuinkakohan paljon Micrsoft on aikeissa laittaa rahaa tämän tuotteen markkinointiin, varmasti aika paljon :D

27.7.2006 8:13

En olisi yllättynyt jos nimi olisi M-pod. Niin hulluna kopioivat toistensa brandeja ja tuotteita. Tosin nimi voi olla tyyliin Xplayer tjsp

37.7.2006 8:16

Kuvista ei kyllä saanut mitään kunnollista selkoa jos kohta laittasivat ihan kunnon kuvia niin hyvä olis

47.7.2006 8:39

iso näyttö ainakin tuossa näkyis olevan, syö varmaan akkuja ihan kivalla tahdilla

57.7.2006 8:44

kun Xbox tuli aikoinaan ajattelin ettei siitä ole kilpailijaksi ps2: lle toisin kävi. ja nyt microsoft rupeaa taas kilpailijaksi ja uskon että menestys on taattu. niin paljon kyseisellä yhtiöllä riittää resursseja.

67.7.2006 8:48

@xXx Ja samat heput johtavat tätä samaa hanketta jotka johtivat xBoxia.

77.7.2006 8:57

MS voi windossin markkinoiden avulla vallata useampia aloja. Eli MS on markkina alueella käyttöjärjestelmissä, peliohjaimissa (pc/xbox), pelikonsoleissa ja kohta vielä musiikkisoittimissa. Lisäksi kun katsoo huhuja PSP:n kilpailijasta niin hulluksihan tuo menee.

87.7.2006 9:15

Huono juttu kun yksi yhtiö tunkeutuu kaikille apajille. Tarvittaisiin lisää uusia yrityksiä uusine laitteineen.

97.7.2006 9:25

Oikeastihan MS ei ole mitenkään parempi kuin kilpailijansa, millä tahansa saralla, esim. käyttöjärjestelmät. Sillä vain sattuu olemaan resursseja ja se markkinoi itseään paremmin kuin muut.

107.7.2006 9:29

Niin tämä on vain osa Microsoftin uutta bisnes-ajatusta, he haluavat päästä tienaamaan muillekkin aloille kuin OS puolella. Sikäli tervettä koska jos OS puolella menee huonosti se ei automaattisesti tarkoita sitä että Microsoftilla menee huonosti. e. Perustelut Gm3d, mikä tekee Windowsista huonon? Ja mikä tekee Macista ja Linuxista ylivertaisen Windowsiin nähden?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.7.2006 @ 09:31

117.7.2006 10:26

*Huono juttu kun yksi yhtiö tunkeutuu kaikille apajille* eikö toi mikki softa ollut jo kerran oikeudessa markkina aseman "väärin" käytöstä itellä ei ole mitään microsoftia vastaan mun mielestä jos jollakin menee hyvin menkööt

127.7.2006 11:10

Quote:
Suurimman kohun on kuitenkin aiheuttanut se että käyttäjä voi ladata ilmaiseksi samat kappaleet Microsoftin MSN Music-musiikkikaupasta, jotka hän on jo ostanut iTunes-musiikkikaupasta. Microsoftin pitää kuitenkin maksaa näiden "ilmaisten" kappaleiden kulut omasta pussistaan, mutta tällä menetelmällä saadaan varmasti ihmisiä vaihtamaan iPod-soittimesta ja iTunes-musiikkikaupasta Microsoftin vastaaviin
On tää vaan taas yhtä pelleilyä koko touhu. Eiks'kenellekkään noista oo tullu mieleen, että ensin kannattas sopia jonkinmoisista standardesta ennen, kun noita soittimia alkaa myymään, niin ei tarvis "ilmaseks`" kappaleita jakaa. Tää on taas oikeastaan hyvä esimerkki kieroutumasta tekijänoikeuslaissa. Luulis nimittäin, että levy-yhtiöille ja bändeille olis eduks',että niiden tuottamaa materiaalia sitten kans vois kuunnella, mutta nyt kun joku aina maksaa uudestaan samoista asioista (olkoon se vaikka sitten soittimen myyjä), niin ei siihen kannata puuttua. Jos levy-yhtiöillä ei olis tota rahastusautomaattia, niin ne varmaan puuttuis ponnekkaammin tohon "formaattisotaan" ja vaatis, että kappaleet pitää olla myydessä sellasessa muodossa, että niitä pystyy toistamaan ostamallaan soittimella. Niin kauan kun musiikin nettikauppa on tollasta pelleilyä, niin se ei tuu syrjäyttämään CD-levyjen myyntiä, joka sekin on vähän kriisissä, näiden standartia rikkovien viritelmien takia. Välillä tuntuu, että näillä "bisnemiehillä" ei oo ihan kaikki kotona. Kartelija kyllä solmitaan, mutta sitten kun olis kyse asiasta, joka todella tarvis jonkinmoista yhteispeliä, niin siitä ei sitten tuukkaan yhtään mitään. PS. Kilpailulainsäädännössä valvotaan nykyisin ainakin Euroopassa kovasti, sitä että mikään yhtiö ei pääsis määräävään markina-asemaan, mutta ketään ei tunnu kiinnostavan se että sama yhtiö myy ensin soittimen ja sitten yksinoikeudella sisällön siihen. Eikö se, jos mikä oo kilpailun rajoittamista?

137.7.2006 13:02

Jossakin tiedotteessa muistaakseni luki tuon käsiksen kohdalla M-player, mutta saatan olla väärässäkin, toivottavasti itunes/i-pod saa kunnon kilpailijan kun tuosta creativestäkään ei ollut vastusta...se laittaisi vipinää muihinkin valmistajiin.

147.7.2006 15:38

On se jännä juttu kun Microsoft haluaa olla kaikessa menestyksekkäämpi kuin kilpailijansa Apple. Oma veikkaus Microsoftin laitteen nimeksi: Windows Music!

157.7.2006 19:34

Quote:
On se jännä juttu kun Microsoft haluaa olla kaikessa menestyksekkäämpi kuin kilpailijansa Apple.
Ellen aivan väärässä ole niin eikös tuo ole yksi bisneksen päätavoite, olla parempi kuin kilpailija? Vaikka heitit nimen vitsillä varmasti niin, en näe nimellä kovin hyviä perusteluja koska Windows-brändi ollaan ajamassa alas, eli tulevaisuudessa ei ole Windows käyttiksiä. Tulevasta nimestä ei ole kenelläkään tietoa mutta näin Microsoft on kertonut.

167.7.2006 21:03

Kaip se on sitten Doors :D Hyvin tuntuu myös tuota rahaa olevan kun kappaleita ilmaiseksi jaellaan kuluttajille. Eikä soittimestakaan voi kauhiasti normi hintoja enempää pulittaa, muutenhan kuluttajat ostavat ilman muuta i-podin, mutta kaikkihan varmaan kaupaksi menee kunhan kuoressa lukee vain Microsoft.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.7.2006 @ 21:05

177.7.2006 21:21

Mitä nyt noista blurratuista kuvista näki niin ihan mukavan oloinen se näytti olevan. Jos hinta on kohdillaan ja akku kestää niin saatanpa jopa hankkia!

187.7.2006 22:05

Itsellä tulee aina näissä Windows/Microsoft-mollaus -jutuissa mieleen se, että onko suorittajan vika jos on hyvä? Onko urheilussa menestykselle rajoja - ei. Jos olet ekana keksinyt mielestäsi hyvän softan ja ymppäät siihen jonku fucking media playerin onko se sun vika? Mun mielestä ei. Jos joku muu (kilpailija) on vähemmän pätevä/kekseliäs ei siitä tulisi ainakaan parempaa syyllistää... Jos muut ei pysy resursseissa tai muuten vaan tahdissa mukana, ei se voi millään tavalla olla isomman/paremman vika, vaikka itse laite olisiskin susi. EU ja 500me sakot jostain media playeristä... Huh huh. Muutkin tekis saman jos pystyisivät. Näissä soittimissa... kiva, kun joku vihdoinkin - jolla on kapasiteettia ja reusursseja panna kampoihin - tekee niin. Ja kuluttajat saa vielä ilmaista sisältöä!! MITEN, siitä voi Microsoftia syyttää jos heillä on kyky/taito tehdä tämä? Vastaus: rajoittamalla kilpailua = rankaista, sitä joka on hyvä ja menestyy sillä? Mun mielestä kaikki tämänkaltaiset keskustelut on paskaa. Suomeksi.

198.7.2006 10:17

Jos microsoft antaisi ipodille kunnon vastuksen saataisiin toivottavasti vihdoinkin ipodeihin (helposti) vaihdettava akku.

208.7.2006 17:33

EU ja 500me sakot jostain media playeristä... Huh huh. Muutkin tekis saman jos pystyisivät. Toihan on eu:n viisautta. Puristaa rahaa sieltä mistä saa. Oikeastaan hyvä joskus noin päin. Yleensä köyhät maksaa.

218.7.2006 17:51

Microsoftin mollaaminen kuuluu jotenkin asiaan, sillä onhan se kaikilla mittapuilla ihan vitun menestynyt yhtiö. Altavastaajaahan kaikki tsemppaa oli kyseessä ihan mikä laji hyvänsä. Itselle ihan sama ja todennäköisesti muillekin "viihdekäyttäjille" että mikä alusta se siellä luuraa kunhan homma toimii. Itse kokeillut kaikkia "aineita" ja käytön helppous ja "aineen" saatavuus ratkaisee.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

228.7.2006 19:52

"Itsellä tulee aina näissä Windows/Microsoft-mollaus -jutuissa mieleen se, että onko suorittajan vika jos on hyvä? Onko urheilussa menestykselle rajoja - ei. Jos olet ekana keksinyt mielestäsi hyvän softan ja ymppäät siihen jonku fucking media playerin onko se sun vika? Mun mielestä ei. Jos joku muu (kilpailija) on vähemmän pätevä/kekseliäs ei siitä tulisi ainakaan parempaa syyllistää..." Aivan mutta entäs jos esim HUOM esim,linux onkin parempi? Et tullut ajatelleeksi että ehkä niillä ei ole rahaa markkinoida softaansa, koska ei vaadi siitä 100-400€ toisin kuin microsoft. Vaan jakavat sitä ilmaisiksi. tämä oli siis esimerkki mutta niinhän se menee rahallahan saa, vaikka sitten lisää sitä rahaa. Eikä tämä ole microsoftin haukkumis viesti itse ihailen microsoftia ja linuxia en ole edes ikinä käyttänyt.

239.7.2006 8:29

Innolla odotetaan minkälainen soitin tulee =) Harmi vaan kun tuli juuri uusi soitin ostettua

249.7.2006 11:40

Quote:
Harmi vaan kun tuli juuri uusi soitin ostettua
eikö se aina mene niin kun ostat "uusimman" laiteen kun kävelet ulos kaupasta myyjä pistää hyllyyn päivitetyn tavaran
Quote:
Eikä tämä ole microsoftin haukkumis viesti itse ihailen microsoftia
niin minä arvostan firmoja jotka menestyy vaikka on ollut joskus sillon tällön ongelmia XP kanssa niin tuskin mikään softa \ laite ole idiootti varma Vaikka XP sp2 onkin hyvä ei ole vielä yhtään ongelmaa ollut tähän menessä tuskin mailmassa on yhtään "rehellistä" firman johtajaa koska bisnes mailmassa ei pärjää jos menee hattu kourassa eteen päin jotkut vain enemmän röyhkeitätä kuin toiset osa tekee asiat medialta piilossa oli sitten mikä tahansa firma kyseessä hyvä aiheesee liityvä leffa on Pirates of Silicon Valley Bill Gates kysyttiin että kuinka paljon leffassa on totta eka hän oli hiljaa sitten sanoi eiks kaikki bisnes mailmassa tee niin http://www.imdb.com/title/tt0168122/trailers-screenplay-E12012-10-2 ja ei suoranainen jatko osan on Antitrust http://www.imdb.com/title/tt0218817/trailers-screenplay-E20842-10-2 kunten joku mainitsi että onko MS vika jos sillä menee hyvin ei se ole MS vika että 90% ihmisistä käyttää Win ohjelmaa Bill gates sano että kukavaan auto talli ryhmä voi tehdä menestyvän konseptin jos haluaa
Quote:
Tarvittaisiin lisää uusia yrityksiä uusine laitteineen
jos jostain firmasta tulee hyvä laite niin olisiko niillä butjettia\resusseja tuoda ittensä esiin että ei jää jonkun kylä pahasen ihmeeksi kun ajattelee MS, Sony, samsung ja Apple niin nää firmat ovat resusseiltaan jättiläisiä miten edes jokin "hyvä" pääsisi päivän valoon kun jätti firmojen varjo peittää koko maan
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.7.2006 @ 11:48

2510.7.2006 11:44

Microsoftin hardware on ollut aika toimivaa noin yleisestiottaen mutta että heiltäkin pitää jostain syystä tulla se mp3soitin.. mitä ihmettä sillä oikein tehdään?? näitä soittimia on jo, miksi yksi lisää? ellei siinä ole jotain sellaista kummallista jota ei jo nykyisissä laitteissa olisi on tuo aika turha yritys. Parempi vaihtoehto microsoftin kannalta olisi varmasti hankkia ipod käyttäjät msn shoppiin ihan sellaisenaan eli antaa se ipod tuki windows media playeriin ilman sen kummempia virittelemisiä. Microsoftilla on jo mediapuhelimia, miksei keskity näiden tehostamiseen entisestään sataprosenttisesti tällöin microsoft saisi itselleen yllätysaseman markkinoidessaan puhelinta mp3soittimella jossa olisi oikeasti hyvä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä, nykyisinhän nuo puhelimet ovat jo nopeaita ja käyttö vaivatonta. Mediasoitin on niissä tosin aika alkeellinen ja puutteellinen monilta osin eli tässä olisi rakoa johon microsoft voisi hyökätä.

2610.7.2006 13:23

Quote:
mutta että heiltäkin pitää jostain syystä tulla se mp3soitin.. mitä ihmettä sillä oikein tehdään?? näitä soittimia on jo, miksi yksi lisää
ehkä just siksi että muillakin on jo tehdäänhän esim tv jotain 50 eri tehdasta ja autoja tai kännyköitä eri tehtaa sama laite pieniä ulko muoto eroja luulen että MS tavoite olla täyden palvelun elecroniikka jätti että jos muillakin on niin meilläkin on

2711.7.2006 12:19

Nyt on kuva tuosta Microsoftin soittimesta http://img92.imageshack.us/img92/2959/microsoftargoplayer3qr.jpg

2811.7.2006 12:56

onpas ruma :) en usko ihan että se olisi kuitenkaan tuo :o

2911.7.2006 19:47

Eikä oo taas un vvähän kopioitu ipodia (http://images.apple.com/jp/ipod/images/indexfrontside20051011.gif) Ja itse syyttää toisia kopioimisesta. Jos tuo nyt edes on oikeasti microsoftin laitteesta tuo kuva

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
1 kommentti
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....
Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin (11.12.2018 18:13)
EA Sports on luonut NHL 19 -peliin hahmot muusikkoduo JVG:n Jare Brandista ja Ville Gallesta. Kaksikko siirtyi peliin perjantaina 7.12.2018 julkaistussa päivityksessä. Jare Brandin ja Ville ....
OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää (11.12.2018 13:50)
OnePlus on esitellyt tänään McLaren-brändätyn erikoisversion OnePlus 6T -älypuhelimesta. Puhelin on rakennettu nopeusvaikutelman sekä McLarenin käyttämän värikoodiston ympärille. Puhelimen ....
Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n (11.12.2018 11:00)
Samsungin lisäksi myös Huawei kiirehti esittelemään puhkaistulla näytöllä varustetun älypuhelimen. Molemmat yhtiöt pitivät kovaa kiirettä julkistamisella, sillä kummallakin oli mahdollisuus ....

Uutisarkisto