AfterDawn: IT-alan uutiset

Warez-ryhmiä ratsattu Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.6.2006 18:56 Kommentteja (16)

Warez-ryhmiä ratsattu Yhdysvalloissa FBI takavarikoi 30 palvelinta ja pidätti useita ihmisiä taistelussa Internet-piratismia vastaan. Torstaina tapahtunut operaatio koski ainakin DiAMOND, SAGA, FLAMES, TBE, ja NBP ryhmiä. Kyseiset ryhmät ovat keskittyneet lähinnä elokuvien ja ohjelmien kopioimiseen. Palvelimia vietiin ainakin Server Matrix ja Layered Technologies yhtiöiden tiloista, molemmat palveluntarjoajat kieltävät käyttösopimuksissaan palvelimien käytön tekijänoikeussuojan alaisen materiaalin levittämiseen. Palvelimilla arvellaan olleen satoja teratavuja materiaalia.
Erään Layered Technologies työntekijän mukaan iskujen takana olisi MPAA, mutta asiasta ei ole vielä täyttä varmuutta sillä sekä FBI että MPAA ovat olleet vaitonaisia asiasta, eikä kumpikaan taho ole vielä julkaissut virallista tiedotetta. Luvassa saattaa olla siis vielä lisää iskuja warez-ryhmiä vastaan.

Lähteet:
WiredFire
Slyck News

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

110.6.2006 20:30

Tämänkaltaiset iskut on juuri oikeanlaisia piratismia vastaan, kun katkoo juuret niin puu kuolee ennen pitkää. Tietenkään tämä ei piratismia poista, aina on uusia jatkamaan vanhojen työtä mutta tavallisten ihmisten jahtaaminen mitä viime aikoina on harrastettu on ihan jotain muuta kuin oikea tapa.

210.6.2006 20:46

mitäs nää "nuoret" sitten tekee kun ehkä taas palaa mukiloimaan mummoja kun ei ole mitään tekemistä tovottavasti ei tule saksan tai ranskan kaltaisiaa mellakoita suomeen

311.6.2006 0:43

En nyt ihan usko, että tämä mitään hajoittaa. Entisen ryhmän jäsenet joko kokoontuu uudestaan uuden nimen alle tai liittyvät muihin ryhmiin ja näin asiat taas jatkuvat vanhalla tavalla.

411.6.2006 2:53

en tiedä kuinka paljon nimimerkki bluekkis on asiohin perehtynt enkä ymmärrä miksi moinen tapaus on uutisoinnin arvoinen.uutista voisi verrata siihen että alkosta ostettiin viinapullo,tämä varmasti lopettaa alkon toiminnan lopullisesti kun näin kävi.

511.6.2006 6:45

Onhan tuossa pari tuttua. Mitäs tekee isolla nimellä...

611.6.2006 7:18

Kyllähän tuon vaikutukset on erittäin rajoittuneet, mutta pitäähän ratsioita tehdä, että pysyy mpaa:lla ja kumppaneilla mieli virkeänä ja usko omaan touhuunsa. Loppupelissä ainut mitä tapahtuu niin groupit kenties hieman uudistuu kun porukka kasautuu uudelleen ja toiminta jatkuu ennallaan.

711.6.2006 7:20

Bluekkis, eräänlaista piratismia on myös se että lainaat kaveriltasi ellun ja kopiot sen itsellesi..

811.6.2006 10:24

Turhia nämä iskut. Keskittyisivät enemmän semmoseen piratismiin jotka elää sillä.

911.6.2006 12:28

Tarkoitukseni oli kommentoida organisoitua piratismia, enkä kyllä oikein ymmärrä knopyn kommenttia, se on vähän aiheesta irrallaan.

1011.6.2006 12:54

Mielestäni tämä oli oikein, että otetaan sitä laitonta tavaraa teratavuittain pois. Mieluiten suurten kimppuun kuin pienten "biisi per kuukausi tyylisten" warettajien kimppuun. Kuten aikaisemminkin mainittiin, että katkaistaan juuret niin puu kuolee :)

1111.6.2006 14:28

DiAMOND oli ainut noista, josta olen kuullut. (thanks to nfs:mv :D) Tuskin tuo suuresti haittaa ketään, varmaan kaikki heidän laiton kama on jo netissä eikä sitä saa mitenkään pois sieltä.

1211.6.2006 15:35

whkä hyvä tarkoitus, mutta hyöty on nolla, niinkuin joku sanonta menee niin kaadat yhden niin tulee 10 lisää, ei se kama enää netistä tai ihmisten koneilta häviä, palvelinkoneita ei ole niin vaikea kasata etteikö samaiset ryhmät olisi jo kk päästä toiminnassa uudestaan, kuten kävi piratebaylle.

1311.6.2006 15:38

Tuskin tarkoituksena onkaan saada kyseisten ryhmien jo levitykseen laitettuja julkaisuja poistettua, vaan ehkäistä uusien julkaisujen syntyminen. Ja kuten on jo todettu, ei se puu kuole jos siltä nappaa muutaman lehden pois, tilalle kasvaa aina uudet. Mutta kun sen puun pistää juuresta poikki, niin lehdet kuolevat sen mukana, mielestäni tämä on siis oikeampi suunta taistelussa piratismia vastaan.

1411.6.2006 17:02

release grouppien turvallisuus on pyrittävä takaamaan paremmin... ja uusien tekijöiden korvattava menetetyt... kauan eläköön waretus... ei anneta bsa:n, riaa:n ja mpaa:n voittaa taistelua waresta...

1512.6.2006 13:40

mitäs nää "nuoret" sitten tekee kun ehkä taas palaa mukiloimaan mummoja kun ei ole mitään tekemistä tovottavasti ei tule saksan tai ranskan kaltaisiaa mellakoita suomeen Mistä tiedät että wareryhmien jäsenet mukiloivat mummoja? Mitä tekemistä tällä on joidenkin "mellakoiden" suhteen? Väittäisin että Suomessa on niin vähän todellisia "scenereitä" etteivät tuskin aloita mitään mellakkaa. Ja mitä noihin grouppeihin tulee niin kaikki on TBE:tä lukuunottamatta lukuunottamatta toimineet pelkästään xvid/vcd puolella. Diamon ja tbe on noista isoimpia, mutta tuskin ovat kuitenkaan saaneet kaikkia jäseniä bustattuja. Eivät ainakaan tbe:n suomalaisjäseniä saaneet kiinni :D. Ainakin hetki sitten vielä pääsi kaikille niiden suomessa oleville dumpeille.

1612.6.2006 15:16

Tuo isku näytti kohdistuvan vain sellaisia sitejä vastaan jotka pyörvät vuokrarapalvelimissa. Lisäksi nissä oli käytössä co-location palvelu, jossa kuormaa jaettin drftpd:n avulla useammalle serverille. Varsinaisille groupeille ei näyttänyt koituvan mitään suurempaa haitaa, (ainakin diamond rellasi taas äsken)Bustatut serverit olivat lähinnä vain väliportaan käytössä, kun muut ymmärtävät jo ettei hosting firmoihin ole luottamista. Ja jos ovat ymmärtäneet käyttää aesia, niin fbia voi olla vaikeuksissa :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
7 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto