AfterDawn: IT-alan uutiset

Disney aloittaa elokuvien myynnin verkossa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.6.2006 09:17 Kommentteja (21)

Disney aloittaa elokuvien myynnin verkossa Disneyn on tarkoitus aloittaa elokuviensa myynti internetissä 6. kesäkuuta. Elokuvat tulevat myyntiin CinemaNow palvelun kautta, kyseessä ei kuitenkaan ole yksinoikeussopimus, joten Disneyn elokuvia saattaa myöhemmin tulla myyntiin myös muihin palveluihin.
Myyntiin tulee sekä vanhempia klassikoita että aivan tuoreita elokuvia. Ensimmäisenä tulee ulos Glory Road, joka julkaistaan samaan aikaan myös DVD:nä. Tätä linjaa olisi tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa eli DVD ja internetjulkaisu samana päivänä.

Vaikka Disneyn pahimmat kilpailijat Universal Pictures, Sony Pictures Entertainment, Warner Bros., Metro-Goldwyn-Mayer ja Paramount Pictures aloittivat vastaavan toiminnan jo huhtikuussa. Disneyn elokuviin on tulossa pieni etu jota kilpailijat eivät ainakaan toistaiseksi tarjoa, niitä voi katsella myös kannettavilla mediasoittimilla jotka tukevat Microsoftin DRM tekniikkaa.

Minkään suuren jakelijan elokuvia ei voi polttaa DVD-levylle niin että niitä voisi katsella myös tavallisella DVD-soittimella. Myös itse katselu on rajoitettu yhdelle tai kahdelle tietokoneelle. Tietokoneella elokuvan katsominen vaatii myös Windows Media Player 10 version ja Internet Explorer selaimen, katselu ei myöskään onnistu kuin Windows XP käyttöjärjestelmällä.

Elokuvien hinnat vaihtelevat noin 10-20 dollarin välillä riippuen kuinka uudesta elokuvasta on kyse.

Lähteet:
BBC
Video Business Online

Edellinen Seuraava  

21 kommenttia

13.6.2006 9:33

Idea peruspiirterittäin loistava. Mutta miksi näitä rajoituksia? Kuka siitä loppujen lopuksi hyötyy?

23.6.2006 9:57

Quote:
Idea peruspiirterittäin loistava. Mutta miksi näitä rajoituksia? Kuka siitä loppujen lopuksi hyötyy?
Tuskin kukaan.. Mutta olisihan nuo rajoitteet kai aika helppo murtaa. ;)

33.6.2006 10:11

Ei vieläkään mitään uutta tälläkään rintamalla. Itku on suunnaton kun piratismi vie (ilman todisteita tosin) leivän pöydästä ja mitä silti tarjotaan? Oikein, ei yhtään mitään. Ainoastaan järkyttävän hintaisia uskomattomia rampaleikkeitä. Tai ainakin outo pitää olla, että hurraata huutaa kun ensin pitää vääntää mitä omituisin kokoonpano, sitten ladata omaan laskuunsa ja vieläpä maksaa tästä huvista suurempi summa kuin siitä, että marssisi kauppaan ja ostaisi mokoman elokuvan.

43.6.2006 10:13

Quote:
Mutta olisihan nuo rajoitteet kai aika helppo murtaa. ;)
Mutta sitten taas, miksi nähdä vaiva suojauksien murtamisesta kun suojaamatonta materiaalia saa ilmaiseksi ja paljon helpommin kun mistään maksullisesta palvelusta?

53.6.2006 10:36

"Tietokoneella elokuvan katsominen vaatii myös Windows Media Player 10 version ja Internet Explorer selaimen, katselu ei myöskään onnistu kuin Windows XP käyttöjärjestelmällä." No siinähän ampuvat itseään jalkaan, Mp10 en omista, Xp:en en vaihda enkä varsinkaan käytä Ie paskaläjää mihinkään. "Elokuvien hinnat vaihtelevat noin 10-20 dollarin välillä riippuen kuinka uudesta elokuvasta on kyse." En kyllä biteistä maksaisi 10€ enempää...

63.6.2006 10:45

Quote:
Mutta sitten taas, miksi nähdä vaiva suojauksien murtamisesta kun suojaamatonta materiaalia saa ilmaiseksi ja paljon helpommin kun mistään maksullisesta palvelusta?
Niin no joo... Halvemmaks tulee ku meet kauppaan ja ostat sen sieltä. ;D

73.6.2006 10:48

Idea hieno, mutta hintaa olisi syytä korjata..

83.6.2006 13:51

isea on tosin ihan hyvä mutta en usko että elokuvien laatu on hyvä ja halvemmaksi tulee ostaa kaupasta hyvä laautnen leffa tai ainahan niitä voi vuokrata

93.6.2006 15:34

Vois noita alkaa käyttämään mikäli hinnat eivät ole korkeat ja kaistaa riittää, että tulee nopiasti :)

103.6.2006 19:48
AfterDawn Addict

"isea on tosin ihan hyvä mutta en usko että elokuvien laatu on hyvä" Itse uskoisin että laatu voi olla jopa parempikin kun normi dvd.llä jos se video on ladattavissa, eikä vain serveriltä katsottavissa. Hinta voisi kyllä olla joku 5-20€(maksaa vissii palvelimenki pito) "jos" laatu olisi hyvä(HD...) ja videoita voisi myöhemmin kopsata dvd.lle(vaikka rajoitetun määrän, heidän omalla softalla).

113.6.2006 22:29

Mikäköhän jakelu, kun alottavat 6.6.(0)6


--

124.6.2006 6:30

Disneyn klassikot, bambi yms maksavat kaupassa ~15€. Se toimii kaikilla DVD-soitimilla, sen saa helposti muillekki laitteille (PSP) yms. Noin rajoiteutsta tuotteesta toi $10-20 on liikaa. Miksi aina tehdään yhteistyötä microsoftin kanssa? Kaikki tehdään IE:llä toimivaksi.. Eihän se biopolttoainekkaan toimi vaan ovettomissa autoissa :D

134.6.2006 7:06

Minukin jäi mietityttämään tuo avaus ajankohta 6.6.6.

144.6.2006 7:17

Quote:
Minukin jäi mietityttämään tuo avaus ajankohta 6.6.6.
Ei taas näitä :D Ja vielä kaikille tiedoksi se pedonluku ei ole se 666 vaan 616! eli uudessa Omen-elokuvassa on pahasti ryssitty. Minua ihemetyttää myös miksi se tarvitsee IE:n? TAi XP:n. Menettävät markkinoista ainakin 10-13% (MAc+Linux) ja loput menevät kun ketään ei viitsi katsoa elokuvaa jonka näkymiseksi täytyy tehdä hikipäässä töitä.

154.6.2006 16:07

Quote:
Minua ihemetyttää myös miksi se tarvitsee IE:n? TAi XP:n. Menettävät markkinoista ainakin 10-13% (MAc+Linux) ja loput menevät kun ketään ei viitsi katsoa elokuvaa jonka näkymiseksi täytyy tehdä hikipäässä töitä.
Microsoftin softien tarjoaman DRM:n takia.

165.6.2006 7:59

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:09

175.6.2006 8:43

Kyllä suunta on oikea mutta tapa on vähän outo tosin ymmärrettävä. Varmaan nuo drm:t ja muut maksaa niin paljon että niitä pitää noihin hintoihin lisätä. Se että noita drm:ä yms. noihin lisätään on sitten eriasia. Mulle on aikalailla sama onko niitä vai ei. Kun jos joku leffa tai musa on sitä tasoa että pidän siitä niin ostan dvd:n tai cd:n. Vielä vähänaikaa sitten jaksoin ilmaisia versioita hakea mutta sitten hävisi aika ja kiinnostus. Itse medialtahan saa varmuuskopioita autoon niin helposti että luulisi sonyjen pyytävän rahojaan takaisin suojauksien tekijöiltä. Niinkuin jo kirjoitin suunta on oikea. Itsellä on jotenkin sellainen toive ja näkökulma että jossainvaiheessa saadaan toimimaan napster tyylinen (en tunne napsterin tapaa täysin mutta jotain sen suuntaista) kk hinnoittelu jolla itseasiassa ei omista mitään mutta voi halutessaan katsoa ja kuunnella mitä haluaa. Kaikki medialaitteistot saataisiin jotenkin nettiin kiinni ja sieltä voi sitten valita musaa ja leffoja ja imutuksen aikana jo media alkaa soida. Niin sitten tietysti on toinen osa väkeä ketkä haluaa omistaa ja heille olisi tarjolla suolaisella hinnalla omaksi levyjä joiden taso olisi sitten aina pari pykälää parempi. Varmaan tässä näkemyksessä on jotain vikaa kun napster ei kerran pärjää.

185.6.2006 8:59

Offtopic: Pedonluku on 666 piste! tarkista vaikka Raamatusta jos et muuten tiedä. Ja itse uutiseen, niin on törkeän hintainen! elokuvaa jota voi katsoa vain yhdeltä-kahdelta laitteelta eikä esim. dvd-soittimella maksaisin itse korkeintaan noin 5€

195.6.2006 11:58

Quote:
Mitähän mahtaisi tapahtua, jos elokuvayhtiöt laittaisivat leffat ilmaiseksi jakoon verkkoon, mutta drm:llä tms. suojattuna.
Luulenpa että palvelimet jäätyisivät ainakin siinä määrin, että ainakin itse jäisin ilman kyseistä elokuvaa.. :D Joka tapauksessa Disneylläkin erittäin kannatettava kehitysidea, mutta vielä ei ole ilmeisesti opittu että katse tulisi kohdistaa myös hintatason epäkohtiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2006 @ 12:00

205.6.2006 18:29

"Minkään suuren jakelijan elokuvia ei voi polttaa DVD-levylle niin että niitä voisi katsella myös tavallisella DVD-soittimella. Myös itse katselu on rajoitettu yhdelle tai kahdelle tietokoneelle. Tietokoneella elokuvan katsominen vaatii myös Windows Media Player 10 version ja Internet Explorer selaimen, katselu ei myöskään onnistu kuin Windows XP käyttöjärjestelmällä." No, jos haluaa sahata sitä oksaa, millä istuu, niin...

215.6.2006 21:11

offtopic: tuolta tietoa molemmista pedonluvuista http://fi.wikipedia.org/wiki/Pedon_luku

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto