AfterDawn: IT-alan uutiset

Warnerilta DVD- ja HD-DVD-hybridilevy

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 27.4.2006 20:01 Kommentteja (13)

Warnerilta DVD- ja HD-DVD-hybridilevy Elokuvastudio Warnerin osana toimiva Warner Home Video tuo markkinoille levyn, jonka toisella puolella on elokuva nykyisessä DVD-muodossa ja kääntöpuolella uudessa HD-DVD-formaattissa. Levyjä voi katsella sekä DVD- että HD-DVD-soittimilla. Yhdistämällä HD-DVD:n nykyiseen valtaformaattiin Warner pyrkii helpottamaan kuluttajien siirtymistä uuteen mediatyyppiin.
Ensimmäinen DVD/HD-DVD-hybridi julkaistaan Yhdysvalloissa toukokuun alussa. Elokuva on Jennifer Anistonin ja Kevin Costnerin tähdittämä komedia Rumor Has It. Levyuutuuden hinta tulee olemaan noin 40 dollaria (32 eur), eli 10 dollaria ( n. 8eur) normaalia HD-DVD-elokuvaa kalliimpi.

Ensimmäiset HD-DVD-soittimet tulivat myyntiin vasta viikko sitten, selvästi alkuperäisestä aikataulusta jäljessä. Toistaiseksi tarjolla on hyvin rajallisesti elokuvia, jotka hyödyntäisivät uuden soittimen ominaisuuksia. Kilpaileva Blu-ray tulee markkinoille kesäkuussa.

Blu-rayn merkittävimpiä tukijoita ovat Sony Dell, Hitachi, Panasonic, Mitsubishi, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp ja TDK. HD-DVD:n t tukijoita ovat puolestaan päävetovastuussa oleva Toshiba sekä Microsoft, NEC, Sanyo ja Intel.

Lähteet:
IGN
MikroPC

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

127.4.2006 21:56

kaipa sitä syöttinä käy mikä vaan että ihmiset kiinostuu ite olen elecroniikka friikki mutta odotan että HD\Blue-ray sota tasaantuu ja mitä pölyn alta paljastuu että ei tule sikaa säkissä

228.4.2006 4:58

En ole ellufriikki, mutta odottelen kans kumpi noista formaateista tulee se johtava, ja tuo hybridi-levy on mielestäni hölmöä, minä en ainakaan maksaisi tuota kun saat halvemmalla saman jos ostat tavallisen dvd:n taikka vain sen hd-dvd:n...

328.4.2006 6:16

Alytöntä puuhaa.. Itse ainakin tyydyn perinteisiin DVD-levyihin kunnes voittaja tossa sodassa ratkeaa. Ei ole mitään järkeä ostaa laitetta joka on uusinta uutta, koska se maksaa älyttömästi ja hyvässä lykyssä ostat "väärän" laitteen joka on käyttökelvoton 1-3v kuluttua kun kyseinen formaatti hävisi sodan.

428.4.2006 6:45

Jospa dvd:n vanhennuttua tekevätkin hd-dvd/bluray hybridejä, jolloin molemmat tekniikat voi pysyä yleisinä. Hybridin voi myydä kalliimmalla vaikkei sen tekeminen enempää maksaisikaan... ja $ nauraa.

528.4.2006 8:03

Tekeeköhän tuo HD-DVD nyt tavallisesta dvd:stä vhs:n ?

628.4.2006 10:16

Tuskin uudet formaatit tekevät nykyisestä DVD:stä niin nopeasti turhaa kuin dvd teki vhs:stä. Ja toivottavasti ei ainakaan, itsellänikin tuhansia euroja kiinni DVD-leffoissa.

728.4.2006 10:51

Juu kahtellaapa vuodenpäästä tilannetta uudestaan. On hauska nähdä kumpi noista formaateista voittaa, sillä molemmilla puolilla on tehty isoja sijoituksia noihin formaatteihin.

828.4.2006 12:40

HD-DVD olis formaatti sodassa parempi koska esim tietokoneet tukevat HD-pakkausta (xp-sp2] olen ladannut laillisia HDTV clipsejä pakkattu MPEG-4 muotoon pc:een näytön ohjain DVI-D on kiini video tykissä http://www.concepthifi.fi/epages/Kaupat.axl/?ObjectPath=/Shops/Co... voi että kuva kangaalla näyttää sika hienolta joten ihan sama meneekö vuosi vai kaksi että ne on järkevän hintaisia suomen kaapeliverkosta tuleva singaali DIGI boxsiin kuva 120" kangaalla niin surkea että joutuu katsomaan lempi ohjelmat kuva putki 32" tv:eestä jossa kuva erittäin hyvä kun resoluutio rittää digi singaalissa en edes ymmärrä miks piti kehittää digi singaalia samaan aikaan kuin muut käynistivät toimivat HDTV lähetykset resoluutio ja bit rate huomattavasti parempi mikä valkokangaalla tai isoissa taulu tv:eessä tärkeää

Quote:
itsellänikin tuhansia euroja kiinni DVD-leffoissa
VHS (Varsin Huono Systeemi) poistui nopeasti markkinoilta koska vaikka olisi ollut hyväkin nauhuri niin vhs kului 6 katselu kerran jälkeen se huono kuva 30 kerran jälkeen melkei katselu kelvoton

928.4.2006 12:50

Sitten taas vhs:än piti markkinoilla sen tallennusominaisuus, jota dvd:ssä ei pitkään aikaan ollut ja sitten kun oli, niin oli pitkään kallis. Tällaista tilannetta ei nyt ole. Paitsi, että hd-dvd ja kumppanit voi olla kalliita tallentimia ja aihioita aluksi, mutta on sentään olemassa. hinnathan putoaa nopeasti.


--

1028.4.2006 16:08

Quote:
HD-DVD olis formaatti sodassa parempi koska esim tietokoneet tukevat HD-pakkausta (xp-sp2] olen ladannut laillisia HDTV clipsejä pakkattu MPEG-4 muotoon pc:een näytön ohjain DVI-D on kiini video tykissä
Täysin samoja video codec:eja tuo Bluray tukee. http://www.bitburners.com/High_Definition_DVD_FAQ/#faq307 http://www.bitburners.com/High_Definition_DVD_FAQ/#faq407 (olettan että tarkoitit formaatti sodalla Bluray vs. HD-DVD)

1128.4.2006 16:33

Minun tietääkseni nuo blue-ray ja HD-DVD tukevat samoja formaatteja ja pakkaustapoja, vain itse levy on erilainen kuten valmistustapakin.

1228.4.2006 19:49

Jos elokuvasta haluaa itselleen kopion ja tuosta hd systeemistä tulee valtavirta, niin dvd lopetetaan kuten VHS. Ongelmana on vain kuluttajalle, että sen myötä loppuvat kopionnit niin televisiosta kuin levyltäkin. Eli sen jälkeen olet aivan leffayhtiön armoilla, mikäli tahdot tuon elokuvan hyllyysi, mutta et ostaa. Siinä piilee myös syy, miksi tuo formaatti tungetaan markkinoilla takuulla halpaan hintaa ja kun siirtymä on tapahtunut, nostetaan hintoja. Eivätpä nuo DVD elokuvatkaan ole halventuneet niin paljoa kuin alunperin luvattiin. Uutuus elokuva 25€ eli 150mk ja vuokrauskin on 4€ ja sillä rahalla sai tovi sitten vhs elokuvan ikiomaksi. Koko juttu on vain ihmisten vedätystä, jotta kaikenlainen kopiointi loppuisi. Vai onko joku kuullut että HD-DVD stä voit ottaa backupin esim. dvd:lle millään keinoin. Satelliittiyhtiötkin ovat jo aloittaneet toimet, jotta voivat estää kopioinnin. Ei enää Ca-moduuleja, kortit naitettu laitteisiin joilla ei voi nauhoittaa, ja jos voi, niin ei ainakaan polttaa. eli PC:llä et hetken päästä enää katsoa HDTV:tä. Esimerkkinä viasat, jolla on murtamaton salaus ja ainoa boksi, jolla voit nauhoittaa lähetystä (et polttaa): He perivät 10€/kk 'katselu'maksua enemmän niiltä asiakkailta jotka heiltä tilaavat tuon boxin. Hyvä esimerkki mihin salaukset vievät... Tarkoitus ei ole saada HD systeemistä valtavirtaa, vaan niiden salaukset ujutettua kaikkialle.

1329.4.2006 9:12

Alue koodi piti rajoitta DVD käyttöä joka vhs aikana laajasti olevaa maahatuonti pisnestä jotta kaikki ostaisi omassa maassa tehtyjä DVD levyjä mikään ei ole lopullista esim saksa myy tavaratalossa alue vapaa mod piirejä ja siglaalin "puhdistajia" jotta voi nauhotta DVD:een DVD laiteella 1->2 vuoden päästä voi varmaan kopioda HD taikka Blue-Ray leffoja ja jos hd\B-ray tuli suuremman kapasiteetin takia niin mitenkähän käy koti "synttäri" leffojen kopionti uudessa tekniikassa jos se EI tunnistakkaan että tää ei ole vuokra leffa ite en tykkää kopioida koska tyhjä TDK DVD maksaa n:2e kpl plus 4e DVD vuokraus = yht 6e ja 6kk vanhat uutuudet saa 4,90e->9,90e laillisen hyvä laatuisen DVD

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2006 @ 09:17

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa (24.2.2018 18:28)
Suosiotaan jatkuvasti nostava kilpapelaaminen, nk. eSports, vaatii paljon paitsi pelaajalta niin myös välineiltä. Itse pelikoneen, ohjaimien ja muiden oheislaitteiden lisäksi myös sovelluspuoli ....
Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....

Uutisarkisto