AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony pelkää PS3:n viivästyvän

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.2.2006 11:05 Kommentteja (10)

Sony pelkää PS3:n viivästyvän Viihdejätti Sony pyrkii yhä saamaan PlayStation 3 (PS3) -pelikonsolinsa vielä kevätmarkkinoille, mutta yhtiö pelkää vielä avoinna olevien teknisten määritysten viivästyttävän laitteen esittelyä, mikäli määrityksiä ei saada valmiiksi nopealla aikataululla. Uusinta tekniikkaa täynnä oleva konsoli haastaa Microsoftin Xbox 360 ja Nintendon Revolution konsolit kisaan pelilaitteiden markkinaherruudesta.
Yksi PlayStation 3:a viivästyttävä tekijä on konsoliin tuleva optinen Blu-ray-asema, joka korvaa nykyisin käytetyn DVD-aseman. Sony sanoo odottavansa tekniikoiden määrityksiä teollisuudelta mahdollisimman pitkään, mutta mikäli määrityksiä ei pian saada valmiiksi, laitteen julkaisu tulee viivästymään.

Sony ei vielä kerro, mille markkinoille se aikoo laitteensa ensimmäisenä tuoda. Todennäköisesti Sony pyrkii tuomaan laitteensa ensimmäisenä kotimarkkinoilleen Japaniin, sillä kotimarkkinoiden häviäminen kilpailijoille olisi yhtiölle paha takaisku. Nomura Securities -yhtiön vanhempi analyytikko Yuta Sakurai uskoo, että Sony voi pyrkiä ajoittamaan julkaisun heinäkuulle, jolloin Japanin kouluissa on lomakausi.

Joidenkin arvioiden mukaan Yhdysvaltoihin PS3 rantautuisi marraskuussa. Euroopan uskotaan odottavan laitetta aina vuoden 2007 alkupuoliskolle asti, kerrotaan BBC:n artikkelissa.

Myös Digitoday uutisoi PS3:n mahdollisesta myöhästymisestä maanantaina. Digitoday viittasi Merrill Lynchin Japanin asiantuntijoiden arvioon, jonka mukaan PS3:n julkistus voi viivästyä 6-12 kuukautta valmistajan ilmoittamasta päivämäärästä. Konsoli julkaistaisiin siis Japanissa syksyllä ja ensi keväänä Yhdysvalloissa.

Merrill Lynchin laskelmien mukaan PS3:n materiaalikustannukset nousevat jopa lähes 900 dollariin kappaleelta. Esimerkiksi Cell-prosessori on vaikea ja kallis valmistaa, ja sen kustannukset ovat luultavasti noin 230 dollarin luokkaa. Blu-ray-aseman on myös erittäin kallis, noin 350 dollaria.

Laitteen korkeaksi nousevat valmistuskustannuksista johtuen tulisi Sonyn rajoittaa valmistusmäärät 2-3 miljoonaan, jotta tappiot pysyisivät kohtuullisina. Kustannusten arvioidaan kuitenkin laskevan kolmessakin vuodessa vasta noin 320 dollariin, joten voitolla laitetta ei päästä myymään pitkiin aikoihin.

Lähteet:
BBC News
Digitoday

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

122.2.2006 11:09

Odotettavissahan tuo oli vaikka sony kovasti muuta väittääkin.

222.2.2006 13:02

Pahasti näyttää pääsevän MS niskan päälle tuossa kilpailussa.

322.2.2006 14:14

Jos pelimyynti lasketaan mukaan niin ei ne tappiot varmaankaan noin paljoa ole. Viimeiset vuodet ollu periaatteena koko konsolialalla, että kone myydään halvalla ja oheiskrääsästä revitään rahat.

423.2.2006 7:10

Jos ei muuta hyvää niin PS2 omistajat ainakin ovat iloisia että pelejä tulee vielä jatkossakin. Ja eikös niiden taso olevasta nyt sillä tasolla mihin PS2 kykenee kun pistetään namiskat kaakkoon.

523.2.2006 7:52

Ei olis mikään ihme jos tuo pleikkari myöhästyy.. No kunhan saavat sen edes joskus markkinoille :D


Älä Yritä Jos Et Osaa!!


Säännöt: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

626.2.2006 6:07

Parempi myöhästyminen kuin laite täynnä vikoja

726.2.2006 6:13

Quote:
Parempi myöhästyminen kuin laite täynnä vikoja
Kyllä noihin ensimmäisiin eriin noita heikkoja päätyy todella usein. Eli voitanee sanoa, että laite tulee myöhässä ja sisältää silti vikoja :) Itselläni ainakin sonyn vehkeistä ps2 ensimmäisestä sukupolvesta meni takuuseen miltei heti oston jälkeen. Tosin tuo nykyinen V10 on ollut "viaton" suoraan. Ps1, Xbox ja Xbox 360 ovat taas itselläni pelittäneet oikein, mutta taas jokaisen mallin kanssa on joillakin ollut bugimista.

826.2.2006 7:42

Quote:
Kyllä noihin ensimmäisiin eriin noita heikkoja päätyy todella usein.
Menee offtopiciksi, mutta jossain päin nettiä näin videoclipin, jossa joku laitto Quake 4en pelilevyn Xbox 360n ja kun tämä henkilö kallisteli konetta vähän, niin pelilevy oli ihan naarmuilla. Mistähän mallista tuossa oli kyse?? (jos joku on sen nähnyt). Vai olikohan tuo clippi jokin provo tai boikotointi Microsoftia kohtaan..(?) Että toivottovasti ei tuollaisia PS3een ilmaannu..
:.Phantomenium.:

927.2.2006 11:38

Menee offtopiciksi, mutta jossain päin nettiä näin videoclipin, jossa joku laitto Quake 4en pelilevyn Xbox 360n ja kun tämä henkilö kallisteli konetta vähän, niin pelilevy oli ihan naarmuilla. Mistähän mallista tuossa oli kyse?? (jos joku on sen nähnyt). Vai olikohan tuo clippi jokin provo tai boikotointi Microsoftia kohtaan..(?) Että toivottovasti ei tuollaisia PS3een ilmaannu.. No kyllä se ps2 tekee naarmut myös levyihin jos samalla lailla kallistelee. On testattu, ja todennäköisesti ps3 jatkaa samalla linjalla.

1018.3.2006 13:17

15. maaliskuuta oli playstationin sivuille tullut tällainen: http://fi.playstation.com/news/newsStory.jhtml;jsessionid=RZGIM0A... Eli PS3n pitäisi ilmestyä sitten marraskuussa.


:.Phantomenium.:

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto