AfterDawn: IT-alan uutiset

Poliisi ratsasi Saksan GVUn

Kirjoittaja Jarkko Kohvakka @ 25.1.2006 17:34 Kommentteja (35)

Poliisi ratsasi Saksan GVUn German Federation Against Copyright Theft (GVU) järjestö on Saksan versio Hollywoodin MPAAsta. Suuressa ratsiassa kopiorikkeisiin syyllisten etsimisessä tapahtui yllätävä käänne kun GVU-järjestön todettiin syyllistyneen lainrikkomukseen. GVU oli esimerkiksi liittynyt Warez-vertaisverkko-yhteisöön ja maksanut ainakin yhdelle adminille pääsystä vaihtopörssien käyttämään palvelimeen, jotta he pääsisivät tutkimaan log-tietoja ja ip-osoitteita. Yleinen syyttäjä epäilee myös järjestön rahoittaneen Frankfurtissa olevaa IOH nimistä palvelinta, koska järjestö tiesi, että tätä palvelinta käytetään piraattikopioiden levittämiseen. Järjestö jopa jakoi itse laittomia tiedostoja saadakseen muita laittomia jakajia ja lataajia kiinni. Poliisi myös tutki GVUn toimitilat sekä Hampurin toimiston johtavan työntekijän asunnon.
GVUn vihjeiden perusteella tehtiin tutkintoja Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Tshekissä. Yhteensä yli 200 paikassa. GVUssa työskentelee kovaotteisia henkilöitä, jotka käyttävät laittomia keinoja piratismin kitkemiseen. Syytteistä ei vielä ole tietoa. Keskustelu alkoi välittömästi foorumeissa tapauksen jälkeen. Kukaan ei aluksi voinut uskoa tapahtunutta. c't-lehden mukaan kyseessä ei ollut vahinko vaan tarkoituksellinen teko. Ainakin yhden järjestön jäsenen mukaan organisaatio on tekijänoikeusrikkomusten pienoisrikospoliisi.

Lähteet:
Digitoday
P2pnet

Edellinen Seuraava  

35 kommenttia

125.1.2006 17:38

Tämä on taas näitä uutisia, että ei voi muuta kuin itkeä ja nauraa.

225.1.2006 17:39

Saksassa on nyt monella jännäkakka housussa. Kunnon IsoVeli-meininkiä..kuka valvoo Suomessa Sinun netin käyttöä..onko Afterdawn lahjottu foorumi..uskallanko enää jatkaa...........

325.1.2006 17:45

että näin... kaikenlaista...

425.1.2006 18:10

Mites ne lakipykälät mahtaa mennäkään :) Sinänsä, hienoimpia uutisia mitä olen pitkään aikaan tämäm asian tienoilta lukenut.

525.1.2006 18:25

Kerrankin järjestö, joka jahtaa piratismia saa itse syytteen siitä :)

625.1.2006 18:38

Kylläpäs antaa taas uskottavan kuvan tämän paikan uutisoinnista.

Quote:
Kukaan ei aluksi voinut uskoa tapahtunutta.
Joko tämän uutisen eteen on tehty helvetinmoinen taustatyö, tai sitten on taas vedetty mutkat suoriksi. Voisi muihinkin kohtiin taas puuttua, mutta tyydyn kuitenkin vain täältä takavasemmalta naureskelemaan näille teidän "uutisille".

725.1.2006 18:54

Quote:
Joko tämän uutisen eteen on tehty helvetinmoinen taustatyö, tai sitten on taas vedetty mutkat suoriksi.
Tieto on lähteistä. Siinä on työ uutisen osalta.

825.1.2006 19:15

Hahhah, kaikenlaista :D. Taisi kerrankin pilkka osua omaan nilkkaan...

925.1.2006 19:46

Quote:
Tieto on lähteistä. Siinä on työ uutisen osalta.
Ei minun uskomuksistani ole kukaan ainakaan tapauksen johdosta tullut kyselemään.

1025.1.2006 19:53

Jakekin näköjään elossa... :) Eipä taida GVU:lle paljoa olla iloa saaduista osoitteista, kun eivät voi käyttää niitä oikeudessa laittoman hankinnan takia.

1125.1.2006 20:17

Tämähän on ihan hyvä uutinen, että tollaistenkin järjestöjen tekemisiin puututaan.

1226.1.2006 0:26

Aivan. Taitaa mennä hukkaan tuo GVU:n työ, koska laittomasti hankittu todistusaineisto ei pidä oikeudessa.. Tai näin ainakin meillä suomessa :)

1326.1.2006 2:24

Quote:
laittomasti hankittu todistusaineisto ei pidä oikeudessa.. Tai näin ainakin meillä suomessa :)
Itse asiassa Suomessa oikeus päättää oman harkintansa mukaan todistusaineiston kelvollisuudesta, eikä sen hankkimisen laillisuus tai laittomuus ole este sen käytölle todistelussa. Käsitys on paremminkin peräisin amerikkalaisista elokuvista. Toki nämä laittomat keinot sinänsä voivat johtaa niiden käyttäjän oikeudelliseen vastuuseen tekosistaan, mutta itse todisteiden laillisuuteen niillä ei ole juuri merkitystä.

1426.1.2006 2:25
jule100
Inactive

Koska on Teoston vuoro...

1526.1.2006 2:29

Tämmöiseksi tämä nyt menee, kovasti odotan mitä kaikkea hauskaa tulee vaan tapahtumaan tässä 5-10 vuoden sisällä...

1626.1.2006 2:40

Kyllähän tätä eilen digitodaystä lukiessa meinasin mennä kahvit väärään kurkkuun. Ei yksin sen takia, että moinen isovelitouhuilu on järjetöntä (onhan tuo jo tiedetty), vaan sen vuoksi, ettei edes kuitenkaan osata sitä toimintaa ryssimättä itseään siinä sivussa.

1726.1.2006 2:56

Wohoo -o\ \o/ /o- Way to go Saksan GVU ;P kävis MPAA:lle sama asia :D

1826.1.2006 3:18
yuni
Inactive

Huhhuh, teollisuusvakoilua :D Ei voi olla totta, eihän tästä tuu mitään. Ei voi kun tosiaan itkeä ja nauraa...

1926.1.2006 4:23

Quote:
Toki nämä laittomat keinot sinänsä voivat johtaa niiden käyttäjän oikeudelliseen vastuuseen tekosistaan, mutta itse todisteiden laillisuuteen niillä ei ole juuri merkitystä.
Tekijänokeusjärjestöt ovat katsoneet, että "näpsyt sormille" on sopiva hinta 200 kotilataajan kiinnijäämisestä. Todennäköisesti tuosta ei seuraa mitään.... onhan kyseessä sentään "lakia&järjestystä" kaaottisessa P2P-maailmassa valvova elin.

2026.1.2006 4:53

Onkohan gvu ajanut porschella mutkat suoriksi, toivottavasti häkkihelähtää jos se on tosiaan ollut tarkoituksen mukaista hakua tuohan on jo selvä tele-urkkiminen.

2126.1.2006 4:55

Kyllä hymy nousi naamalle tätä lukiessa.... :D

2226.1.2006 8:13

Saksassa on tällä hetkellä menossa hyvin mielenkiintoinen vaihe tässä "p2p-sodassa". Saksan tekijänoikeuslaki on käsittääkseni jossain asioissa jopa tiukempi kuin täällä Suomessa, mutta siellä oikeus on jo esimerkiksi päättäny, ettei teleoperaatoreiden tarvitse luovuttaa tietoja lataajista, koska kyseinen tekijänoikeuslain pykälä on ristiriidassa muiden, oikeuden mielestä, vahvempien lakien kanssa. Nytten sitten tulee tällanen tapaus. Saksassa oikeuslaitos ja poliisi on ilmeisesti päättäny näyttää näille "tekijänoikeusjärjestöille", että kenelle se valvonta- ja tuomiovalta rikoksissa kuuluu oikeusvatiossa ja hyvä näin. Nyt vaan täytyy toivoa, että Saksan oikeuslaitos kohtelee molempia osapuolia tasavertaseti tässä asiassa, jota en kyllä kovasti ees epäile Saksan viimeaikaisten tapahtumien valossa. Toivottavasti saksalaiset vetäisivät oikein kunnolla herneen nenäänsä noiden kaikenmaailman järjestöjen toimista ja sillä kyseinen laki otettas uudelleen tarkasteluun, sillä Saksa on iso EU-maa ja sen päätökset ei voi olla vaikutamatta muihin EU-valtioihin. Oikeastaan tässä ei voi sanoa muuta kun sitä saa mitä niittää. "Tekijänoikeusjärjestöillä" oli etsikoaikansa ja ne on ilmeisesti mokanneet sen täydellisesti. Ennen näitä vaino kamppanjoita suurin osa ihmisistä oli sitä mieltä, että piratismi on väärin, mutta epäilen että tällasten temppujen takia suhde on kyllä kääntynyt päälaelleen. Nyt kyllä Euroopassa pitäs ottaa mietintämyssy uudestaan päähänsä ja miettiä koko tekijänoikeusdirektiivi uudestaan ennen kuin on liian myöhästä sillä digitalinen "vallankumous" etenee kokoajan ja, jos järkeviä pelisääntöjä sille ei pystytä luomaan, niin se etenee siitäkin huolimatta, mutta kukaan ei tiedä, että miten.

2326.1.2006 8:24

Ristus mitä touhua. Warettajat bustaa warettajia, ja jäävät itse waretuksesta kiinni. Ich liebe Deutchland.

2426.1.2006 10:31

Quote:
Järjestö jopa jakoi itse laittomia tiedostoja saadakseen muita laittomia jakajia ja lataajia kiinni.
Niin ja kun antoivat rahallista avustusta, joten voisi jollain logiikalla päätellä, että teki uusia rikoksentekijöitä uusilla filuilla ja sitten tuomitsee oman toimintansa kautta tulleita uusia rikollisia.. Suomessa varmaankin laillista poliisin tehdä. Ainakin kun ovat luvan hakeneet :D

2526.1.2006 10:38

Quote:
Oikeastaan tässä ei voi sanoa muuta kun sitä saa mitä niittää.
Sitä niittää mitä kylvää... :)

2626.1.2006 12:04

Heh. Millonhan teosto alkaa käyttämään samaa taktiikkaa kun nuo

2726.1.2006 12:16

"Heh. Millonhan teosto alkaa käyttämään samaa taktiikkaa kun nuo " mistäs sen tietää vaikka bustaisivatkin jo..

2826.1.2006 12:16

Hahhah!


-=>Tällä sivulla olevan tekstin ja/tai grafiikan osittainenkin kopioiminen ilman oikeudenhaltijan lupaa ja 20 kvadriljoonan euron tekijänoikeuskorvauksia on tekijänoikeudellisista syistä ehdottomasti kielletty ja saattaa johtaa ankariin oikeudellisiin toimenpiteisiin, joiden seurauksena voi olla jopa tietokoneesi takavarikointi ja 12 oktiljoonan euron sakot sekä elinikäinen tietokoneen ja internetin käyttökielto.<=-

2926.1.2006 12:18

Quote:
mistäs sen tietää vaikka bustaisivatkin jo..
Niinpä. Foliot päähän ja waretus jatkuu :)

3026.1.2006 12:37

JullePuh kirjoittaa täyttä asiaa. Todellakin olisi aika tehdä tuosta kunnollinen ennakkotapaus, koska saksa on edelleen niitä maita, jonka tapahtumat vaikuttavat todellakin kaikkiin Eu-maihin. Niin kauan kuin siinä mukana ollaan pitää toivoa, että suurissa maissa ajettaisiin asioita järkevään suuntaan. Kun saksassa napautettaisiin samalla lailla vastuuseen GVU kuin mitä siitä vastapuoli saisi ja ranskassa nuijittaisiin p2p yksityiskäyttö lailliseksi (vaikka kyseisellä hyvitysmaksujärjesltelmällä) voisi todellakin olla odotettavissa konkreettisia muutoksia peräpohjolassakin.

3126.1.2006 16:29

Jo vain! Tuo GVU on kuin rehellisyyden perikuva. Sen pitäs torjua warettamista ja on sitten kuitenkin myös warettamassa. Toivottavasti saavat palkkansa eli järjestön johtajat lusimaan.

3226.1.2006 16:37

Ei voi muuta kuin toivoa että napsahtaa oikein kunno nalli. Jos suomessa tapahtunut niin ei tod.näköisesti vaikuttaisi mitenkään muihin eu-maihin, maksajia tässä ollaan.


Intel E2180 * Abit IP35-E * Kingston 2048mb ddr2 * Radeon HD2600XT * Samsung p120 200, LaCie p3 250 * Acer H233H * Logitech mx5000
http://www.eurobilltracker.eu/?referer=72616 Rekisteröidy ja seuraa eurosetelin matkaa!

3327.1.2006 5:37

Quote:
Itse asiassa Suomessa oikeus päättää oman harkintansa mukaan todistusaineiston kelvollisuudesta, eikä sen hankkimisen laillisuus tai laittomuus ole este sen käytölle todistelussa. Käsitys on paremminkin peräisin amerikkalaisista elokuvista.
Väärin. Suomessa oikeuslaitos eikä mikään muukaan taho päätä mitään oman harkintansa mukaan, vaan toimii lakipykälien mukaan. Jos todistusaineistoa on hankittu laittomin keinoin, ei tällöin ko. aineisto ole oikeudellisesti todistekelpoista materiaalia. Ja jos et usko, avaappa niitä lakikirjoja edes kerran, sieltä löytyy faktoja. Viimeisin esimerkki esim. Kari Uoti, joka ei joudu vastuuseen rahankätkentään liittyviin rikosnimikkeisiin, koska tietty osa todistusaineistosta oli hankittu poliisin toimesta ilman lupaa. Faktat kuntoon.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.1.2006 @ 05:40

3428.1.2006 5:53

RIAA tahtoi aikanaan tehdä ensimmäisillä haasteillaan esimerkkitapauksia, mutta tajusivat että he saattaisivat jopa hävitä oikeudessa ja päättivät olla ottamatta sitä riskiä ja pelata pelkällä pelotteella esimerkiksi joutumisesta. GVU pitäisi nyt haastaa oikeuteen ja katsoa juttu loppuun asti, nimittäin ovat näillä tempuillaan kaivaneet oman hautansa. Nimittäin jos osallistuu sunnuntai waretusta astetta kovempaan toimintaan niin tuomioiden pitäisi olla myös astetta kovempia. Mutta jos tuomiot ovat vain läpsäys ranteille ja parin €uron sakot, niin tavallinen warettaja saa sitten läpsäyksen toiselle ranteelle ja €uron sakon. Oma mokansa.

3529.1.2006 18:15

Sitä saa mitä tilaa. Loistavaa. Tulevaisuudessa soditaan näillä mantereilla, ei tuolla ulkona.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden (18.1.2019 09:46)
Microsoft on lähettänyt medialle kutsun MWC-messuille, jossa ohjelmistojätti aikoo kertoa uutisia toimitusjohtajansa voimin. Voisi siis olettaa, että kyseessä ei ole mistään turhanpäiväisestä tilaisuudesta. ....
Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia (18.1.2019 09:27)
Syyskuussa Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin, jonka on pelätty tuovan mukanaan sisällöntuottajille maksettavan linkkiveron ja lisäävän palveluntarjoajien vastuuta ....
Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti
Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana (17.1.2019 16:51)
Suoratoistpalvelu Spotify on lisännyt mobiilisovelluksiinsa uuden Car View -näkymän, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkipalvelun käyttöä ajon aikana. Joku voisi sanoa, ettei puhelinta ....

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto