AfterDawn: IT-alan uutiset

IFPI:ltä ja MPA:lta vastalääkkeitä P2P-verkoille

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 25.9.2005 19:55 Kommentteja (34)

IFPI:ltä ja MPA:lta vastalääkkeitä P2P-verkoille IFPI ja MPA, maailman levy- ja elokuvayhtiöitä edustavat järjestöt, ovat esitelleet ilmaisen työkalun, jolla voidaan estää P2P-ohjelmien käyttö tietokoneilla. Esimerkiksi työnantajien tai lasten vanhempien käyttöön tarkoitettu Digital File Check -ohjelma osaa myös tonkia esiin tietokoneen sisuksista löytyvän laittoman aineiston ja poistaa sen koneelta.
Ohjelman voi ladata itselleen Internetistä (myös suomenkielisenä).Näin hyvään tarkoitukseen tulevan ohjelman tapauksessa myös yleensä joka sentin perään laskevat media-alan etujärjestöt ovat heltyneet tarjoamaan ohjelmaa ilmaiseksi niin kotien kuin yritystenkin käyttöön.

IFPI:n puheenjohtaja John Kennedy kertoo, että Digital File Check on ohjelma, joka opastaa ihmisiä laillisten sisällönlatauspalveluiden käyttöön. Kyseessä on hänen mukaansa "ohjelma, joka tekee elämästä helpompaa niille, jotka haluavat nauttia Internetin musiikista vastuuntuntoisesti ja laillisesti tai haluavat ohjata perheitään, ystäviään ja työkavereitaan toimimaan näin."

Ohjelma kiinnostanee varmasti vanhempia, jotka ovat säikähtäneet IFPI:n ja MPAA:n omaksumaa linjaa haastaa oikeuteen henkilöitä pelkkien liittymätietojen perusteella -- usein syyte kohdistuu liittymän haltijaan eli vanhempiin, kun todellisen "tihutyön" takana ovat perheen juniorit. Joskus on tietenkin myös niin, etteivät taaperot tiedä syyllistyvänsä tiedostoja jakaessaan rikokseen, ja tällöin Digital File Checkin kaltainen ohjelma on varmasti paikallaan.

Samassa yhteydessä julkaistiin myös opas, jonka tarkoituksena on selkeytää yritysten vastuita ja velvollisuuksia tekijänoikeus- ja tietoturva-asioissa. Oppaalla pyritään kiinnittämään yritysten huomiota siihen, että tekijänoikeusrikkomuksia tapahtuu helposti myös työympäristöissä.

Julkaistut oppaat ja ohjelmat ovat varmasti hyödyllisiä työkaluja ja apuvälineitä monissa yhteisöissä ja kodeissa, ei epäilystäkään siitä. Toivotaan vain, että homma pysyy joka taholla järkevänä, eikä tässä sorruta mihinkään ylilyönteihin opastettaessa -- IFPI:n ja MPA:n ohjeiden mukaan -- perheitä, ystäviä ja työkavereita paremmiksi vertaisverkkojen käyttäjiksi.

Lähteet:
Tietokone.fi
IFPI

Edellinen Seuraava  

34 kommenttia

125.9.2005 20:45

haha.. surkein ohjelma ikinä... ei tunnistanut ees r2++:aa, ja muuten miten Pekka Perheenisä joka tämän ohjelman asentaa "turvatakseen" lapsensa tekemästä "rikosta" ymmärtää mikä musiikkitiedosto on laiton (p2p) ja mikä on laillinen (esim. verkkomusiikki kaupasta hankittua)

225.9.2005 20:57

Hitsi en saanut poistettua omalta koneelta noita saatanan kätyreitä, kun ei suostunut tuo .msi toimimaan Ubuntu Linuxissa. Toivottavasti tulee pian apt-gettiin saataville. --------------- Digisydan.net

325.9.2005 21:01

nii-i ... taas meitä linux käyttäjiä syrjitään... itselläkin ubuntu tossa toisessa koneessa

425.9.2005 23:55

Voi voi, kaikkea ****** ne yrittääkin ihmisille nykypäivänä syöttää.

526.9.2005 3:12
jmpk
Inactive

Odotamme innolla että koodista tulee vapaata, jotta pääsemme muokkaamaan ohjelmasta mieleisemme :-) ja kääntämään sen linuxille..... onneksi noita ei ole kuitenkaan linuxille

626.9.2005 4:46

just kokeilin tota ohjelmaa ja saatanan paska formatoi windowsin :D

726.9.2005 4:58

niii-i kaikki paskat pois koneelta :F

826.9.2005 5:45

Quote:
Hitsi en saanut poistettua omalta koneelta noita saatanan kätyreitä, kun ei suostunut tuo .msi toimimaan Ubuntu Linuxissa. Toivottavasti tulee pian apt-gettiin saataville.
Jos käytät jotain maccia tai linuxia ehkä sinun tulee harkita ihan jonkun tavallisen vasaran hankkimista jolla saat rikottua tietokoneesi ettei sillä varmana kukaan koskaan mitään kuuntele tai katsele josta ei teostomaksua ole maksettu, ml. omat ja vapaat tuotokset.

926.9.2005 5:46

Eikös tässä olisi vastavuoroisesti paikka lääkkeen löytämiseen pääman/korporaatioiden ja valtaa pitävän eliitin ahneuteen? Siihen vain ei taitaisi tepsiä kuin pään alapuolinen amputaatio, sitähän ne joutuivat Ranskassakin käyttämään vajaat kaksisataa vuotta sitten.

1026.9.2005 6:51

Miksi viihdeteollisuus ei kehitä sellaista työkalua jolla löytää netistä vain laillista kamaa?

1126.9.2005 7:23

Ja nyt vain jokainen paatunut ja erittäin vaarallinen p2p kriminaali asentamaan tuo koneelleen, ettei kuolonuhreja enää pääse tulemaan enemmän! terveisin ystäväsi viihdeteollisuudesta.

1226.9.2005 7:56

joopa joo. olihan tuota pakko testata. "..voi sisältää tekijänoikeudellisesti suojattua tai epätoivottua materiaalia.." ja alla lista kaikista koneelta löytyneistä kuva-, musiikki- ja videotiedostoista. Fiksu ohjelma. OEMInfo.bmp se on varmasti waretettu tiedosto. kovasti se yritti ehotella bitcomet:n poistamista. ei huvittanut poistaa (tai estää käyttöä). Ohjelmaa voi pitää suorastaan vaarallisena, kun joku huolestunut asioista tietämätön äiti/isä ajelee ohjelmaa ja siinä ohimennen poistaa koneelta sen löytämien ohjelmien lisäksi kaikki kuva-, ääni- ja videotiedostot. "missäs ne viime lomareissun kuvat oli.." =) ja tietenkin ohjelman asennuksen yhteydessä täytyy vapauttaa IFPI, yms. tahot kaikesta vastuusta..

1326.9.2005 12:16

Quote:
Miksi viihdeteollisuus ei kehitä sellaista työkalua jolla löytää netistä vain laillista kamaa?
Sellainen ohjelma nyt hyppisi lievästi sanottuna silmille. Sanohan miten pystyt erottamaan esimerkiksi 250 music.download.com:sta ladattua "laillista" biisiä ja sitten jostain muualta ladattuja, vaikkapa 500 "laitonta" biisiä? hashsummallako? eh, enpä usko. Varsinkaan kun suomen (tahallaan pienellä) laki sallii ainakin toistaiseksi netistä lataamisen vaikka IFPI, karpela ja muut ahneet yrittävät surkeata lakiansa saada läpi. Ja sitäpaitsihan niille ihmisille, jotka haluavat tukea artisteja, eikä ahneita levy-yhtiöitä, löytyy esimerkiksi "niin ihq" ja suosittu iTunes, josta voi ladata tietääkseni ladata ainakin kohtuuhintaisia biisejä. Vaikka sieltä levyn ostaminen tulisikin kalliimmaksi, kuin kaupasta ostettu Musiikki-(välikäsi)CD, niin paljon halvempaa on ostaa se yksi kappale, kuin tuhlata 20€ CD:hen, josta se yksi kappale on hyvä.

1426.9.2005 12:29

Tuohan on kätevä ohjelma! Jos jollekkin tulee tarvetta poistaa kaikki 'laiton' matsku koneelta, kun KRP -tai joku vastaava- tulee takavarikoimaan koneen, niin tuo on nopea keino poistaa 'todisteet' kovolta. Kiitti vaan :D

1526.9.2005 13:22

Quote:
Tuohan on kätevä ohjelma! Jos jollekkin tulee tarvetta poistaa kaikki 'laiton' matsku koneelta, kun KRP -tai joku vastaava- tulee takavarikoimaan koneen, niin tuo on nopea keino poistaa 'todisteet' kovolta. Kiitti vaan :D
Kas, eipäs käyny mieles. Aika hyvä huomio, vielä kun osaisi poistaa niin ettei tiedostoja pysty mitenkään palauttamaan. Vähän vielä kaipaa kehitystä.

1626.9.2005 14:11

Siirtääkö ohjelma kaiken roskakoriin josta pienokaiset voi sitten palautella vai pitääkö ladata undelete ohjelma?

1726.9.2005 14:28

Todella kätevä ohjelma :D positaa myös peleistä mp3set ja pelien videopätkät... nehän ovat aina laittomia netistä ladattuja...

1826.9.2005 16:37

Kuten jossain toisella foorumilla kirjoitin, tuo ohjelma on jo valmiiksi tulevaisuuteen suunnattu. Kyllähän "ne" yrittää seuraavaksi kriminalisoida kaikki media tiedostot jos niistä ei ole teosto maksua maksettu. Myös omat.. :S

1927.9.2005 7:59
yuni
Inactive

Huono! Ajatteleeko joku todellakin että tuosta olisi jotain hyötyä, ensinnäkään harva jaksaa käyttää energiaansa kotona että lataisi sen että joku pikku-penska ei pääsisi käyttämään p2p, ja jos jollain niin nuorella on se, ja osaa käyttää sitä niin varmasti löytyy taitoa poistaa koko ohjelma :D Ja yrityksillä on muutenkin niin tarkat rajoitukset ja ohjeet, että on harvinaista että joku warettaisi kympillä töissä :D Joten, keksikää jotain järkevämpää :D

2027.9.2005 8:56

Sai uutinen aika "tylyn" tuomion....

2127.9.2005 13:11

1: Asenna palomuuri, jossa on salasanalla suojattu asetukset koneellesi (muistaakseni näin jollain sivulla semmoisen) 2: Anna nettiselaimelle lupa mennä nettiin 3: Yksikään p2p ohjelma ei toimi

2227.9.2005 17:09
yuni
Inactive

Degra, en mää uutista kritisoi vaan ohjelmaa :D

2327.9.2005 18:06

ja jälleen kerran MPA:a ei ymmärrä asioista paskaakaan ohjelma on täysi susi

2427.9.2005 23:14

Jos tolla ohjelmalla menee nyt poistaa nää kaikki esim musiikki tiedostot ei se silti tarkoita ettei niitä pystyis palauttaa vaikka jolloin tiedostojen palautus työkalulla(esimerkiksi ilmainen pc inspector)... eli ei pelasta krp:ltä ainoa mikä pelastaa sellanen ohjelma ku dban (koko kovalevyn formatointi, uudelleen kirjoitus random dataa formatointi tämä on kaikkein varmin ainoa vaan se hidas softa kesti 120 gigan kovalevy vetäminen 7 tuntia). Edit: testasin äsken jos tolla ohjelma poistaa tiedoston kyllä sen voi palauttaa vielä sen jälkeenki tuolla pc inspector ohjemalla kunhan tuhoamisesta ei kulunut hirveästi aikaa (eli ei ole kirjottanu mitään päälle).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.9.2005 @ 23:33

2527.9.2005 23:39

Quote:
Ja yrityksillä on muutenkin niin tarkat rajoitukset ja ohjeet, että on harvinaista että joku warettaisi kympillä töissä :D Joten, keksikää jotain järkevämpää :D
Itse kyllä tiedän nimeltä mainitsettomia yrityksiäkin missä waretellaan kympillä töissä(en tiiä harjoitellaanko sitä samaa enään kun en ole siellä enääb töissä) ei ne mitenkään harvinaisia ole se on vaan niin ettei niitä oo jääny kiinni paljoon...

2628.9.2005 6:08

Mulla on nyt hyvä omatunto koska asensin tuon piratismin vastaisen ohjelman. Paitsi kun ohjelma löysi koneelta muutakin kuin harvat piraattitiedostot niin poistin sen samantien. Ohjelma valitsee ihan huoletta esim. kaikki omatekemät videotiedostot, kuvat ja musiikin. Ainoa hyvä puoli ohjelmassa on että se löytää p2p-ohjelmat.

2728.9.2005 7:47
nrautava
Inactive

Piti sitä koittaa vanhemmassa konessa. Sinne meni valokuvat ja videopätkät kesästä mitkä laitoin testiksi kovolle. Lähti softa todella äkkiä roskakoriin ja formatoinkin kovon ihan vaan varmuuden vuoksi.


2828.9.2005 8:48
yuni
Inactive

Anonyymissä yrityksessä, on erittäin tiukat nuo ohjeet, ja kenkää tulisi jos warettaisi, kiinnijääminenkin on 100% varmaa jotenka, täytyy tuo harrastus jättää kotipuoleen ;)

2928.9.2005 8:57

Quote:
Degra, en mää uutista kritisoi vaan ohjelmaa :D
yuni, sitä itseasiassa minäkin tarkoitin.

3028.9.2005 13:58

LOISTAVA ohjelma! halusi poistaa kaikki mp3:set jotka olen ripannut CDex:llä ja kaikki digikuvani. Suosittelen kaikille jotka haluaa tiedostot pois koneelta helposti!

3128.9.2005 14:48

Hehheh..... Uusi tapa "formatoida" kone....

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.9.2005 @ 14:50

3228.9.2005 16:13

Jep, jep, jep... Tämä se vasta loistava softa. Kolmen eri alueen kotisivustojen kuvat jotka olen väkertänyt, tulivat kaikki poistettavan materiaalin listoille.


Athlon64 3400+ | 2048Mb DDR400 | Club GF7800GS

3328.9.2005 18:20
Potti5
Inactive

WANHA!!! Mulla on ollu ainakin search toiminto winukassa vaikka kuinka kauan! Yhtä hyvin silläkin löyty noi samat tiedostot laittamalla haku sanaks *.mp3 tai *.jpeg tai muuta vastaavaa ja sit vaan ctrl+a ja sit sift+del. ja valmista tuli.

3429.9.2005 10:01
masinoitu
Inactive

Itsekin aluksi ajattelin, ettei ohjelmaa huolisi kukaan, mutta tuo ONSnaabin kommentti kyllä teki vaikutuksen. [offtopic]Huomasitteko muuten että tuossa esittelyvideossa oli piilomainontaa, jolla haluttiin kertoa star warsin olevan hyvä leffa[/offtopic]

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto