PSP vihdoinkin Suomessa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 2.9.2005 09:37 Kommentteja (28)

PSP vihdoinkin Suomessa Vihdoinkin pitkän odotuksen jälkeen Sonyn käsikonsoli PlayStation Portable (PSP) on täällä. PSP rantautui Suomeen ja muuhun Eurooppaan eilen, viisi kuukautta alkuperin suunniteltua julkaisupäivää myöhemmin.
Euroopassa PSP:tä myydään Value Pack -nimisenä pakettina, joka sisältää itse laitteen lisäksi säilytyskotelon, 32 megan Memory Stick Duon, kuulokkeet, kaukosäätimen rannekkeen, video/musiikki/peli-sämplerin sisältävän UMD-kortin. Laitteen hinta on Suomessa noin 289 euroa.

Laiteella voi pelata 3D-pelejä, katsoa UMD-elokuvia, kuunnella musiikkia (mm. MP3:sia) ja ottaa yhteyden muihin laitteisiin langattomasti. Alkuvaiheessa laitteelle on Suomessa tarjolla 13 peliä ja parisenkymennetä elokuvaa.

Tällä hetkellä PSP:lle on tekeillä reilusti yli 100 peliä, tosin Euroopassa julkaistavista peleistä ei ole vielä varmaa tietoa. PSP:lle on kuitenkin luvattu varsin nimekkäitä pelejä vuoden sisään: mm. Gran Turismo, GTA ja Metal Gear Solid ovat ilmestymässä omina versioinaan laiteuutuudelle.

Laitteen tekniset ominaisuudet:
 • 4.3" 16:9 laajakuva TFT LCD
 • 16.77M väriä 480 x 272 tarkkuudella
 • PSP CPU kellotaajuus 1-333MHz
 • 32MB sisäinen muisti
 • Sisäänrakennetut stereokaiuttimet
 • Kuulokeliitäntä
 • USB 2.0 liitäntä
 • 802.11b WLAN (jopa 16 PSP-konsolia voidaan kytkeä toisiinsa langattomasti)
 • memory stick duo -muistikorttipaikka
 • IrDA-liitäntä
 • Universal Media Disc (UMD), halkaisija 60mm, dataa mahtuu 1,8GB


Value Packin sisältö:
 • PSP-käsikonsoli (väri musta)
 • Suojaava kantolaukku
 • 32MB Memory Stick Duo -muistikortti
 • Battery Pack
 • Korvakuulokkeet kaukosäätimellä
 • AC-adapteri
 • Rannekiinnityshihna
 • UMD-pelidemolevy (ei-pelattava)


PSP:n omistajien tueksi ja ostoa empivien houkuttimeksi on avattu yourpsp.com-sivusto, joka laitteen maahantuojan mukaan "tarjoaa kaiken: uutisia ja tietoa uusimmista UMD-julkaisuista, PSP-ladattavista, tapahtumista, itse PSP-laitteesta sekä verkkopelaamisesta ja rekisteröitymisestä. Tarjolla on myös kattavat ohjeet laitteen kaikkien hienojen ominaisuuksien käyttämisestä."

Monet liikkeet Euroopassa avasivat ovensa heti keskiyöllä torstain ja perjantain välisenä yönä, joten innokkaimmat pääsivät heti ostamaan PSP:nsä. Sony on toimittanut alkuvaiheessa noin 2 miljoonaa laitetta myyntiin Euroopan markkinoille. Laitteenhan piti tulla myyntiin jo huhtikuussa, mutta julkaisua lykättiin laitepulan vuoksi.

Maailmanlaajuisesti PSP:tä on myyty nyt noin viisimiljoonaa kappaletta. Sony uskoo, että maaliskuuhun 2006 mennessä laitteita saadaan myydyksi jo 13 miljoonaa.

Lähteet:
BBC News
Verkkokauppa.com
PlayStation.com

Edellinen Seuraava  

28 kommenttia

12.9.2005 09:59

Quote:
Yoshihiro of Team WAB (irc.blackcats-games.com #wab) has this to say for all who helped him reach his goal for a 1.52 Eur PSP to finish his work on a downgrader. In his words: “i've my psp now and i can say thx to all for this help ;=)” He invites everyone and the doubters, included Artik from Fbax to join his IRC channel. We are excited to hear that 1.52’s are going to enjoy homebrew soon, keep up the good work Yoshihiro =)
Siispä älkää laittako 2.0 updatea, joka tulee mukana, jos homebrew:t kiinnostaa...

22.9.2005 10:05

"Alkuvaiheessa laitteelle on tarjolla 30 peliä" Mikäs tämä alkuvaihe oikein on? tällä hetkellä pelejä on noin 10kpl, joista käännöksiä ps2:lta noin 10kpl.

32.9.2005 10:14

Jop, itellä on tuo jenkki-versio ja on mielestäni parempi ilman tuota updatetia...(2.0 versiota)...

42.9.2005 10:47

Quote:
Mikäs tämä alkuvaihe oikein on? tällä hetkellä pelejä on noin 10kpl, joista käännöksiä ps2:lta noin 10kpl.
No se alkuvaihe on tietenkin se "käänsinpä uutisen BBC:ltä enkä muistanut tarkistaa, että mikä on tilanne Suomessa" -vaihe. PSP:lle näyttäisi tosiaankin yourpsp.comin mukaan olevan tarjolla 13 peliä tällä hetkellä, ja syyskuussa on tulossa vielä viitisen lisää.

52.9.2005 11:08

Onkohan taas hieman yli-arvostettu/hinnoteltu lelu. Saapahan kaikki vanhemmat yhden huolen lisää. Kaikilla kuitenkin on pelikonsolit kotona, niin pitääkö ne tosiaankin saada mukaan myös koulumatkoille? Keksisivät mielummin jonkun inspiration nuorille urheilemaan.. Ei välttämättä sovi minun tilitykset tänne mutta nämä nyppii vain minua niin paljon. Paljos peleillä on hintaa?

62.9.2005 11:28

Naapurisi: Originaali PlayStation oli se vehje joka muutti tuon "konsolit == lapsille" -ajattelumallin täysin. Nykyisin keskivertokonsolipelaaja on lähempänä kolmeakymmentä oleva hyvätuloinen "nuori aikuinen". Eli täsmälleen sama ydinryhmä, joka "aiheutti" DVD-vallankumouksen.

72.9.2005 12:08

Minulla on noin 10 vuotta vanha PS, enkä ole sen ensimmäinen omistaja vaan todennäköisesti toinen. Se on sellainen harmaa laatikko. Enkä taida hankkia uutta ainakaan niin kauan kuin vanha toimii edes jotenkuten. Mutta se mitä ihmettelen on miksi täkäläisiin kauppoihin tuo PSP tuli vasta monta kuukautta kaukoidän ja jenkkien jälkeen. Mielestäni se olisi pitänyt saada täkäläisiinkin kauppoihin aikaisemmin kun kerran jenkit ja aasialaiset ovat jo omansa iät ja ajat sitten saaneet.

82.9.2005 13:37

Varmistivat myöhäisemmällä julkaisulla sen, ettei käy niinkuin japanissa ja jenkeissä, että liikkeet myy eioota. Eikä komponenttitehtaat pystyny nopeampaan tuotantoon.

92.9.2005 13:40

Niinhän se olisi pitänyt saada mutta se ei ollut mahdollista. PSP:tä ei pystytty tuottamaan niin nopeasti että kaikille riittäisi.

102.9.2005 14:20

Riskejä on molemmissa tapauksissa, eli markkinoille pukataan laitteita hirveet määrät ja sitten se ei käy kaupaksi (varastot täynnä) ja sitten että laitetta tehdään vähemmän ja kysyntä onkin hirveetä, eli myydään eioota, toisaalta ymmärtää sonyn toimintaa siitä syystä että kun laite on ihan uusi konsepti ja silloin pienempi paha on se että tehdään vähemmän ja jos laite ei käy kaupaksi tappiotkin ovat pienemmät. Jolloin juuri eu-maat ovat silloin jälkijunassa koska kaukoidän maat ovat ns kotitanteretta ja usa taas myyntivolyymiltään eri sarjassa kuin eurooppa.

112.9.2005 15:19

Viitaten arcanixin, mcmopon ja mjk:n tämänpäiväisiin kommentteihin totean, että jos olisin ollut Sony, olisin tässä noudattanut vanhaa japanilaista viisautta "o kyaku sama wa kami sama desu", joka suomeksi tarkoittaa sananmukaisesti "asiakas (=kyaku) on (=desu) jumala (=kami)". Muut japaninkielisen lauseen sanat ovat korostussanoja, joita ei käännetä. Lause äännetään japaniksi jotenkin "o kjak sama va kami sama des". Tämä olisi edellyttänyt parempaa synkroniteettia julkaisuissa, sillä muutoin olisi voinut käydä niin että aikaansa edellä olla haluava eurooppalainen tilaakin netitse esimerkiksi jenkeistä, jossa monet jo keväällä huutokauppasivat omia PSP-konsolejaan eBayssa.

122.9.2005 16:06

dRD: juuh olen tietonen siitä että, konsoli pelaajat ovat hieman vanhempia. "Johtuu varmasti hinnoista" Itsekkin olen omannut Boxin&PS2:set. Kuitenkin omasta mielestä tuo on yhtä turha kuin TV:puhelin. Harva aikuinen pelaa niin paljoa että, on tarvetta kantaa mini-konsolia mukana. kyllähän se on kuitenkin hieno pelikone, sen myönnän.

132.9.2005 16:41

Aivan turha laite, jonka vanhemmat joutuu kustantaa lapsillensa ku ne tätä mankuu kokoajan. ja puolet peleistä melkein kopioitu ps2:lta ja mitä tolla tekee ku on jo ps2 ja pc kotona..;)

142.9.2005 18:03
yuni
Inactive

Täysin turha vempain noilla ominaisuuksilla ja hinnalla! Voi niitä ressu vanhempia jotka joutuvat tällasenkin kinuavalle lapselle hankkimaan...Kun en edes itse tuollaista menisi ostamaan, saati sitten lahjaksi tai muuten?! ARGH

153.9.2005 04:05

Kauvan sitä paint shop proota odoteltiinkin! :D

163.9.2005 07:55

Iha vaan tiedoksi,et esim.ps2:kosta on euroopas myyty enenmän ku jenkeis ja yhes jutus sanottiinki et eurooppa on sonyn valta alue pelikonsoleissa.

174.9.2005 06:21

"Iha vaan tiedoksi,et esim.ps2:kosta on euroopas myyty enenmän ku jenkeis ja yhes jutus sanottiinki et eurooppa on sonyn valta alue pelikonsoleissa." Juuri tuon takiahan tuo psp tehtiin jotta saataisiin kotimarkkinoilla etua, tosin ei taida oiken onnistua kun tuo nintendo on selvä one tuolla kaukoidässä, samalla tavalla jenkkilässä...

184.9.2005 06:46
Jarzi.fi
Inactive

(urli poistettu) Hakekaa oma ILMAIENN konsolinne tuolta... ei tarvii luottotietoja tai mitään sen kummempaa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2005 @ 14:57

194.9.2005 07:29

Varmaan sielt saa oikeesti mitään ilmatteeks

204.9.2005 08:56

Aika kallis...

214.9.2005 14:58

Ei "Ilmainen XYZ" -scammeja. Tunnus Jarzi.fi suljettu.


Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

225.9.2005 13:32

Pätevä luulisin, niin kuin ninttarin kourakonsolikin. Ihmiset ajattelee usein tällasesta uudesta tyyliin: "ihan turhaa rahan kulutusta". Rahan käyttö on jokaisen oma asia, ja kai se ny on jumalauta yks lysti, miten paljon sitä pätäkkää menee - joka tahtoo, ostakoot. =) Pelejä ja pelialustoja ei ole koskaan liikaa. Näillä käsikonsoleilla itse pelaisin jotain 2D tappelupelejä (tyylin Street Fighter, vai mitä niitä oli joskus superninttarilla..(?) =D ) tai jotain puzzlepelejä. Vaikka ton PSP:n näyttö on iso, ei se ole kuitenkaan niin iso, että pelais nauttiakseen jotain FPSpelejä tai jostain GTA -tyylistä (kumpaakin genree vissiin tulossa PSP:lle = ). Mutta tosiaan varmaan ihan pätevää viihdettä pitkille matkoille.. =) jaah.. niin ja miksei myös niille koulumatkoille. Itteä varmaan pelottais kanniskella jotain tollasta pitkin katuja, jos koululainen olisin. =)

235.9.2005 14:58

>Pätevä luulisin, niin kuin ninttarin >kourakonsolikin. Ihmiset ajattelee usein >tällasesta uudesta tyyliin: "ihan turhaa >rahan kulutusta". Minäkin ajattelen tästä että "ihan turhaa rahan kulutusta". Oma ikivanha konsolini on varustettu sellaisella näytöllä, jonka leveys on 57 cm ja korkeus 43 cm eli näistä lävistäjän pituudeksi saadaan 71 cm (leveyden ja korkeuden neliösumman neliöjuuri), tuo näyttö on tyyppiä Nokia 7131. Tähän näyttölaitekokoon verrattuna PSP:n pieni näyttö ei ole mistään kotoisin.

246.9.2005 08:07

Ja tämä kyseinen näyttö taskussa liikut paikasta toiseen? Ne ostaa, jolla on varaa ^_^

256.9.2005 10:35

>>Nokia 7131 >Ja tämä kyseinen näyttö taskussa liikut >paikasta toiseen? En suinkaan. En pelaa autoa ajaessani, enkä myöskään julkisessa liikennevälineessä istuessani, puhumattakaan siitä että pelaisin kävellessäni tai pyöräillessäni. En käytä videopelikonsoliani missään muualla kuin kotonani. Nokia 7131 on tähän tarkoitukseen parempi näyttö kuin PSP:n kooltaan vain murto-osan siitä oleva näyttö.

266.9.2005 10:45

Minunkin lapseni pelaavat tuota psp:tä takapenkillä, mutta eivät saa sitä viedä esim, eskariin, kouluun jne koska hintaa sillä on ollut ja mielestäni myös konsolit ovat vain ajan vietettä..ja psp:n etu on se että laitat vaikka sherk:n pyörimään niin johan muksut ajomatkalla mummolaan ovat hiljaa/tappelemmatta ainakin hetken..

277.9.2005 00:46

Juu, on vähän ghc:llä tällänen "minä ite" meininki. Jollei laite sinua palvele, älä ihmeessä osta. Jos laite voisi palvella sinua taikka just lapsiasi, niin osta. Että vittuako sitä valittaa nokialaisensa kanssa. PS. Mulla on muuten vielläkin isompi "näyttö".

289.9.2005 15:09

Eipähän sillä muuta voi kohta enää tehä kuin pelata pelejä... :( (ainakaan laillisesti)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify haastettiin oikeuteen – Käyttää Eminemin musiikkia luvatta Spotify haastettiin oikeuteen – Käyttää Eminemin musiikkia luvatta (22.8.2019 08:28)
Eminemin rap-uran alkuvaiheen julkaisija Eight Mile Style on haastanut suoratoistopalvelu Spotifyn oikeuteen, kertoo The Hollywood Reporter. Haasteen mukaan Spotify ei ole hankkinut Eminemin ....
OnePlus TV paljastetaan aivan pian OnePlus TV paljastetaan aivan pian (22.8.2019 08:05)
OnePlus paljasti jo viime vuoden puolella, että yhtiö kehittää mobiililaitteiden lisäksi omaa älytelevisiota. Hankkeesta ei kuulunut pitkään yhtään mitään, mutta tänä kesänä huhut taas voimistuivat ....
Google tarkastaa uusia sovelluksia kolme päivää ennen julkaisua Google Play-sovelluskaupassa Google tarkastaa uusia sovelluksia kolme päivää ennen julkaisua Google Play-sovelluskaupassa (21.8.2019 19:11)
Google on kertonut Choice of Games -sivustolle, että kaikkien uusien sovelluksien kohdalla Google käyttää vähintään kolme päivää sen tarkistamiseen ennen kuin sovellus julkaistaan Google Play ....
1 kommentti
Corsair julkaisi 99 euron langattoman K57 RGB pelinäppäimistön Slipstream-teknologialla Corsair julkaisi 99 euron langattoman K57 RGB pelinäppäimistön Slipstream-teknologialla (21.8.2019 14:14)
Corsair julkaisi uuden K57 RGB Wireless pelinäppäimistön Gamescom-messuilla. Uusi näppäimistö on siis langaton ja sisältää paremman RGB-valaistuksen. Corsair esitteli myös uuden Elgato 4K60 ....
Luksus tekee paluun? Apple Watchista tulossa titaaniset ja keraamiset vaihtoehdot Luksus tekee paluun? Apple Watchista tulossa titaaniset ja keraamiset vaihtoehdot (21.8.2019 10:14)
Viime vuonna Applen älykellomallisto kaventui kun valikoimista poistuivat kalliit Edition-kellot. Tämä mallisto saattaa kuitenkin olla tulossa takaisin tänä vuonna, sillä watchOS 6:n uudesta ....

Uutisarkisto