AfterDawn: IT-alan uutiset

EU kovistelee Suomea EUCD:n toteuttamisaikataulusta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 14.7.2005 09:01 Kommentteja (78)

EU kovistelee Suomea EUCD:n toteuttamisaikataulusta Euroopan Unionin komissio on virallisesti, jälleen kerran, kehottanut Suomea ja kolmea muuta Euroopan Unionin jäsenmaata kiirehtimään Euroopan Unionin tekijänoikeusdirektiivin eli EUCD:n sisällyttämiseksi paikalliseen lainsäädäntöön. Suomen lisäksi nootin saivat myös Ranska, Espanja ja Tsekki.
Kyseiset maat ovat ainoat Euroopan Unionin jäsenmaat, jotka eivät ole toistaiseksi muutaneet kansallisia lainsäädäntöjään vastaamaan vuoden 2001 tekijänoikeusdirektiivin vaatimuksia. Edellisen kerran tekijänoikeuslainsäädännön uudistaminen oli eduskunnan käsittelyssä vuonna 2003, jolloin se hyllytettiin eduskuntavaalien vuoksi.

Direktiivi, joka on siis hyväksytty jo vuonna 2001 ja joka oli tarkoitus sisällyttää kansallisiin lainsäädäntöihin jo vuoden 2002 joulukuuhun mennessä, kieltää mm. kopiointisuojausten murtamiseen tarkoitettujen ohjelmien jakelun (myös ilmaiseksi), mainostamisen, myynnin ja valmistamisen jäsenmaissa. Direktiivi itsessään ei kiellä näiden ohjelmien käyttöä ja sallii kunkin jäsenmaan itse asettaa tiettyjä poikkeuksia lainsäädäntöönsä, jos jäsenmaa katsoo sen olevan perusteltua omalle kohdalleen. Direktiivi tarkoittaisi siis käytännössä Suomen osalta mm. sitä, että suomalaiset sivustot eivät saisi enää tarjota käyttäjilleen DVD-rippereitä, ohjelmia jotka kiertävät kopiointisuojattujen CD-levyjen varmuuskopioinnin, jne. Mikäli direktiiviä toteutettaisiin sanatarkasti, saisivat kuitenkin käyttäjät hakea EU:n ulkopuolella toimivilta sivuilta kopiointisuojauksia purkavia ohjelmia, kuten AnyDVD:tä tai DVD Decrypteriä.

Direktiivin sinänsä suhteellisen kevyeen kieltolistaan useat EU-maat ovat lisänneet omia rajoituksiaan -- mm. Ruotsi kielsi hiljattain P2P-verkoista lataamisen yksityiseen käyttöön, joka siis ei kuulu direktiivin vaatimuksiin. Saksassa vastaavasti kopiointisuojausten ohittamisesta keskustelukin on nykyisin laitonta ja taannoin saksalainen tuomioistuin päätti, että uuden Saksan tekijänoikeuslainsäädännön mukaan myös linkkaaminen ulkopuolisille sivuille, joista saa kopiointisuojaukset poistavia ohjelmia on laitonta.

Opetusministeriö, joka on valmistellut tulevaa lainsäädäntöä, toivoo että eduskunta saisi hyväksyttyä uuden tekijänoikeuslainsäädännön jo syyskauden alussa eli mahdollisesti jo syyskuun puoliväliin mennessä.

Komissio on ilmoittanut, että mikäli mainitut neljä jäsenmaata eivät sisällytä muutoksia tekijänoikeuslainsäädäntöönsä pikaisesti, se saattaa pyytää EU:n tuomioistuinta määräämään kullekin jäsenmaalle rangaistussakkoja viivästyksistä.

Mikäli tekijänoikeuslainsäädännön eteneminen ja siihen tulevat rajoitukset kiinnostavat, suosittelemme ottamaan yhteyttä suomalaiseen elektronisten oikeuksien järjestöön EFFiin.

Lisää aiheesta:

EU:n lehdistötiedote

Edellinen Seuraava  

78 kommenttia

114.7.2005 9:16
jmpk
Inactive

Voi H******i. Mitä v***** se niille kuuluu milloin täällä ne muutokset tehdään. Eihän ne kiirehdi muidenkaan muutosten kanssa.

214.7.2005 9:17

Taitaa olla aika hampaaton laki waretusta vastaan. Sitten taas maalaisjärjellä ajateltuna laillisiin palveluihin tuolla on vakutusta, kuten Afterdawnin toiminta.

314.7.2005 10:23

Quote:
Saksassa vastaavasti kopiointisuojausten ohittamisesta keskustelukin
No huh huh, sen vielä ymmärtää jos kiellettäisiin pedofiilejä puhumasta netissä siitä miten lapsi on helpoin kaapata autoon.. Ei näin ei. EDIT: typot
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.7.2005 @ 10:27

414.7.2005 10:41

V***U ihan järjetöntä tää meno nykyään..toi ei kyl piratismia hidasta mitenkään..ihan turha tollanen direktiivi.

514.7.2005 10:46

jos tuo tulee voimaan ni puolet suomalisista on rikollisia

614.7.2005 10:50

Täysin järjetöntä. Tosin lain valvonta olisi todella hankalaa, lähinnä "pistokokeita" p2p-verkoissa. Tuskin muihin resursseja.


Ei HjT-lokeja tms. yksityisviestillä!

714.7.2005 10:51

Quote:
jos tuo tulee voimaan ni puolet suomalisista on rikollisia
Kuinka niin? puolet suomalaisista jakaa, mainostaa, myy tai valmistaa kopiosuojausten murtamiseen tarkotettuja ohjelmia? :) Toi direktiivi kyllä mahdollistaa sen että Suomeenkin voidaan säätää omia tiukempia tekijänoikeuslakeja, mutta se ei velvota mihinkään. EDIT: PS. ton uutisen lopussa olevan tiedotteen saa myös Suomeks http://europa.eu.int/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/05...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.7.2005 @ 10:53

814.7.2005 11:25

Ilmeisesti jaksavat yrittää keinolla millä hyvänsä saada ihmisiä ostamaan elokuvansa, musiikkinsa jne... mut pahoin pelkään ettei tule onnistumaan.

914.7.2005 11:37

Toivottavasti tämä viivästely tarkoittaa sitä, että päättäjät aikovat tehdä uudesta laista mahdollisimman (käytännössä) toimivan eivätkö ryhdy tekemään älyvapaita vaatimuksia vain että EUherrat sitä vaativat.

1014.7.2005 12:05

Ei ilmeisesti AD:hen vaikuttaisi mitenkään, kun kuitenkin palvelimet ovat ilmeisesti jenkeissä?

1114.7.2005 12:21

@ teme 565 Säännöt ja rajoitukset sivulta lainaus: "Vaikka yhtiön palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, toimivat ne Suomen ja Euroopan Unionin lakien alaisuudessa, eivätkä huomioi muita kansallisia lakeja." http://fin.afterdawn.com/general/saannot.cfm Eli varmaan kopiosuojauksen poistavat ripperit ainakin lähtisivät aD:n palvelimilta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.7.2005 @ 12:24

1214.7.2005 12:24

Kyllä, näillä näkymin jos lainsäädäntö tulee voimaan, joudumme poistamaan kaikki rippaustoimintoja sisältävät softat eli mm. DVD Decrypterin, AnyDVD:n, DVD Shrinkin (jossa on sisäänrakennettu ripperi), DVD2SVCD:n, SmartRipperin, CloneCD:n ja muutaman muun softan. Enemmänkin pelottaa ajatus OPM:n alkuperäisestä esityksestä, joka kieltäisi "koordinoidun keskustelun kopiointisuojausten murtamisesta", joka voidaan katsoa sisältävän oppaat, forumit, jne.

1314.7.2005 13:58

hmm eikös se ole riko jo sananvapaus lakia jos tollaset ilmasiksi väsätyt opukset joudutaan kadottamaan?

1414.7.2005 14:02

sitten siirrytään maan alle..

1514.7.2005 15:33

Siis tuo touhuhan on menossa ihan järjettömäksi.

1614.7.2005 18:23

Voi voi... Ei hyvin mene kohta meilläkään :(

1714.7.2005 18:57

No just... Eli mitä AD:hen jää tän jälkeen? Eipä juuri mitään. Jos kerran noista kopiosuojauksenohitusohjelmista pyritään tällä EUCD:llä tekemään rikoksentekovälineitä, kyllä sen jälkeen pitäisi kieltää ampuma-aseiden, veitsien ja ylipäätään kaiken, mitä voi käyttää aseena, myynti (pesäpallomaila, siivousmopin varsi, ehkä koko moppi) ja jos oikein ruvettaisiin miettimään, niin eihän maailmaan jäisi muuta kuin ihmiset (jos niitäkään)

1814.7.2005 19:20
jmpk
Inactive

^Pystyyhän sitä toisen kuristamaan vaikka jaloillaan, käsistä puhumattakaan.

1914.7.2005 19:38

Ei hyvältä näytä, mihinkähän tässä ollaan taas menossa... Pitäis varmaan muuttaa Kuuhun tai jotain, ei noita älyn jättiläisten laatimia lakeja ilmeisesti muualle enää pakoon pääse...

2014.7.2005 19:42

No älkääs ny poijjaat, RAHA RLZZZZZZZZZZZZZZZZ

2114.7.2005 20:24

No siis nähtävästi tälläsillä asioilla kiirehditään, mutta kun puhutaan esim. Auto saksasta / rajattomat määrät halpaa alkoholi juomaa niin heti ollaan pyytämässä veroa EU:n sisällä vaikka EU:ssahan pitäisi tavaran liikkua maasta toiseen ilman lisämaksua.. MIKSI NÄIN EI OLE?

2214.7.2005 22:32

Mielestäni olisi myös aiheellista lopettaa tussien myynti EU alueella koska ne mahdollistavat audio levyjen kopiosuojauksen ohittamisen todella yksinkertaisella tavalla. Värittää vaan alueen millä suojaus sijaitsee niin ei sitä sen jälkeen enää ole.

2314.7.2005 23:14

Ja shift-nappi on poistettava kaikista näppäimistöistä, sillä kun voi estää levyn lukemisen estävän ohjelman latautumisen. Myös kaikille EU:n alueella toimiville näppäimistövalmistajille on langetettava miljoonan euron uhkasakko, elleivät lopeta välittömästi shift-näppäimellisten näppäimistöjen valmistusta/jakelua/myyntiä/mainostusta. Ja kaikki näppäimistöt, joista ko. nappi löytyy tulee takavarikoida ja polttaa isona roviona levy-yhtiöiden ja heidän kätyriensä/taskupoliisiensa palvontamenoissa. Sitten asetetaan Googlelle ja muille hakukoneille miljoonan euron uhkasakko elleivät poista kaikkia sivuja joille pääsee hakemalla sanalla "Shift" tai jollakin sen variaatiolla. Ja tieto henkilöistä jotka nyt yrittävät hakua tällä kielletyllä ilmaisulla, tulee ilmoittaa välittömästi suoraan Teostolle/RIAA:lle/muulle kaupalliselle etujärjestölle, jotka hakevat kriminaalin suoraan kotoa omille keskittymisleireilleen joilla opetetaan tälle mielenvikaiselle yksilölle vähän "oikeita käyttäytymismalleja".

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.7.2005 @ 23:59

-janne

2415.7.2005 8:21

Quote:
Enemmänkin pelottaa ajatus OPM:n alkuperäisestä esityksestä, joka kieltäisi "koordinoidun keskustelun kopiointisuojausten murtamisesta", joka voidaan katsoa sisältävän oppaat, forumit, jne.
Eli afterdawn pitäisi siinä asiassa sulkea? plus monet muut keskustelu foorumit...

2515.7.2005 8:24

Ei se "varmuuskopioiminen" mihinkään tuosta lopu. EU:n pitää vain tehdä kaikki vaikeaksi amerikan malliin. Per, ke ja le. Ei hyvä. Erotaan siitä EUsta, ei mitään muuta hyötyä kuin matkustamisessa ei tarvita viisumeita sun muita. Mitä EU edes on? Ranskan ja Britannian tappelemista keskenään ja sitä että otetaan mallia usasta kaikessa. Turhaaaaaaaaaa. Eusta saatava "hyöty" on tullut ja mennyt suomelle ajat sitten.

2615.7.2005 9:15

Ens vuonna vaan äänestämään Perussuomalaisten ehdokasta ;) taitaa nimittäin tuo ps olla ainut EU-vastainen puolue. Fuck EU. Osaan minä elää ilman sitäkin.

2715.7.2005 9:15

Quote:
Enemmänkin pelottaa ajatus OPM:n alkuperäisestä esityksestä, joka kieltäisi "koordinoidun keskustelun kopiointisuojausten murtamisesta", joka voidaan katsoa sisältävän oppaat, forumit, jne.
toi on pelottava ajatus.. mutta siis jos ja kun toi EUCD tulee niin sillonhan jos suomen hallitus ei kiellä linkittämistä (kuten saksa) niin täältä afterdawnista vois kysyä linkkiä johonkin AnyDVD jne. ja luonnollisesti ohjeita niiden käyttöön..? eli jos ei mennä liian pitkälle tossa vaan pelkästään EUCD niin afterdawniin vaikuttaa oikeestaan vaan siten että softat hävii täältä..

2815.7.2005 9:21

Jannejt: Ei ihan, tuo "aktiivinen linkittäminen" softiin voitaneen katsoa myös mainostamiseksi, joka saattaisi tuoda tiettyjä ongelmia. Mutta jos EUCD tulee tuossa "lievimmässä muodossaan" voimaan, niin hieman lain pykälien sanamuodosta riippuen toivottavasti ainoa muutos on se, että noin 700 softastamme noin 20 katoaa sivuilta. Mutta aika näyttää, jos ja kun se lopullinen lakimuutos saadaan aikaiseksi, tutkimme tekstin suurennuslasin kanssa läpi ja teemme sitten päätöksiä.

2915.7.2005 9:36

Tuossa muuten tuo viimeisin hallituksen esitys uudeksi tekijänoikeuslaiksi, joka on käsittääkseni se, josta eduskunta tulee äänestämään syksyllä: http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip/?${html}=er5000&${BASE}=erhe&${THWIDS}=3.1/388951&${THWURLSAVE}=1/388951

3015.7.2005 10:10

Eikös tää meinaa sitä että konsolin modaaminen tulis laittomaks?

3115.7.2005 10:33

<offtopic> toi dRD:n laittama linkki.. eikös linkkien pitänyt autom. lyhentyä.. toi on sen verran pitkä että joutuu ihan vähän sivulle vierittää.. tällänen pisti silmään mutta laitan tähän threadiin koska tuntuu dRD seuraavan tätä threadia... :) EDIT: huomasin tälläsen vielä:

Quote:
http://europa.eu.int/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/05...
tuolta näytti kun kirjotti viestiä ja katsoi alempaa 25 viimesintä viestiä mutta itse foorumilla ei linkki ollut lyhentynyt vaan oli täyspituinen.. eli onko tämä jokin bugi ton foorumin päivittelyn jälkeen.. ois pitänyt laittaa palautelootaan mutta kerkes jo tulla tänne.. :) EDIT2: laitoin tonne palautelootaan tästä jotta ei tarttee täällä kommentoida tätä.. --> http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/209456 tonne voi vastata tähän liityvistä.. </offtopic>
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.7.2005 @ 10:45

3215.7.2005 10:40

Ei meinaa. Periaatteessahan tuo käsittäisi vain ohjelmia? Modithan ovat ns. "rautapohjaisia". Toisaalta, jos ihan teknillinenkin ohitus kielletään, niin siihen on jo olemassa kiertotie. Meinaan kaikkiin konsoleihinhan saa hankittua modin, jolla ei suoraan suojauksien ohitus onnistu. Eli vastuu jää modin käyttäjälle, ei myyjälle.

3315.7.2005 11:55

"mm. Ruotsi kielsi hiljattain P2P-verkoista lataamisen yksityiseen käyttöön" Tuo kohta on vakavasti ilmaisun-/sananvapautta loukkaava koska sillä haitataan merkittävästi laillisen aineiston jakelua P2P-verkoissa. Millä perusteella tavallista käyttäjää voidaan rankaista siitä jos hän TIETÄMÄTTÄÄN on imuroinut laittoman kopion? P2P-jakelussahan on laillistakin aineistoa. Ehkäpä siksi että suuren viihdeteollisuuden ahneutta suojellaan myös estämällä ruohonjuuritason kansalaistoimintaa viihdetuotannossa. Eli viihdeimperiumin voitot voisivat kärsiä jos kansalaiset alkaisivatkin tehdä ja levittää itse musiikkia, videota, tekstiä, pelejä jne. Samasta syystä viihdelaitevalmistajia on painostettu estämään tiettyjä toimintoja tuotteistaan. Esim. itse tehdyn soittoäänen lähettäminen kavereille on estetty Nokian kännyköissä. Kohta varmaan EU vaatii henkilökohtaisen käyttöoikeuden sisältävän sirun asentamista ihmisten oikeaan käteen tai otsaan. Ja niillä joilla sitä ei ole, ei ole oikeutta ostaa, myydä tai levittää tallenteita, ohjelmistoja, tuotteita jne. (Onkohan raamatunkin osittainenkin levittäminen P2P-verkossa jo rikos?) Muistettakoon että suomalainen anonymisointipalvelu/-palvelin eliminoitiin USA:n painostuksesta kun palvelun kautta oli kritisoitu skientologiaa ja siinä ohessa julkaistu skientologien "raamattua" todisteena kritiikille. Näin se "sananvapaus" toteutuu käytännössä.

3415.7.2005 12:09

"(Onkohan raamatunkin osittainenkin levittäminen P2P-verkossa jo rikos?)"¨ Kukas tuon tekijänoikeudet omistaa? :P

3515.7.2005 15:07

Quote:
"Saksassa vastaavasti kopiointisuojausten ohittamisesta keskustelukin on nykyisin laitonta..."
Toi laki menee jo melko pitkälle, kun jopa keskuteluakin yritetään kieltää. Melkoinen ylilyönti!!! Onkohan edes terrori-iskun tai jonkun muun rikoksen suunnittelu laitonta, kun taas sitten waretuksesta puhuminen on hirveä rikos? Onkos tässä nyt järkeä. Muistan kun itse ihmettelin pentuna, kun mopoihin sai laillisesti valmistaa, myydä ja ostaa viritysosia, muttei niitä lain mukaan saanut kuitenkaan käyttää. Ja olihan niillä sitten tietenkin kiva päristellä kovaa xD Viime päiviin saakka käsittääkseni on ollut melko sama näiden kopiosuojausten ohitusohjelmilla. Niitä saa tehdä ja myydä mutta kohta ei saa varmaan käyttää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.7.2005 @ 15:09

3615.7.2005 15:28

Kyllä sitä sai viritetyllä mopolla kulkea lainmukaankin. Tosin ei julkisilla teillä. Mutta ihan vapaasti sai esim. omalla tontilla. Saahan traktoriakin ajaa pelloillaan paloöljyllä, muttei julkisilla teillä.


3715.7.2005 21:26

Järjetöntä sekoilua :E En itse tosin ole vielä toistaiseksi moisia ohjelmia tarvinnut mutta teitä muita asia tuntuu v*tuttavan oikein qnnolla. Silti on typerää mennä "kieltämään" jotain tällaista. :EEE ja vielä kerran :EEEEE


UUSI :: Intel Core 2 Duo E6600 / ASUS P5B Deluxe WiFi AP Edition / 4Gt Corsair XMS2 800MHz DDR2 / LeadTek GeForce 8800GTS 320Mt / Seagate Barracuda 7200.10 250Gt + 500Gt / Antec NeoHE 430W / Windows XP x64 Professional ::
WANHA :: AMD Athlon XP 2400+ / ASRock K7S8X / 512Mt M-tec 400MHz DDR / PNY Verto GeForce 6600 GT / Samsung 80Gt + 80Gt / HEC 350W / Windows XP Home Edition ::
SERVERI :: AMD Thunderbird 900MHz / ASUS A7V133-C / 512Mt 133MHz SDR / GeForce 2 / Seagate 250 Gt / 230W / Ubuntu 8.04 ::

3816.7.2005 6:11
dulir
Inactive

Quote:
eiköhän puolet suomalaisista ole sitten rikollisia..
eiköhän se ole niin että puolet maailmasta sais pidättää samantien levy- ja leffayhtiöiden mielestä laittomasta toiminnasta.... kai ne siihenkin pian keinonsa keksii...

3916.7.2005 12:18

Esimerkiks toi ruotsin toiminta on aivan naurettavaa, on totta että kyseisen direktiivi estää tekijänoikeuksien rikkomista, mutta samalla estetään täysin laillista toimintaa myös, mikä on taas täysin väärin.

4016.7.2005 16:22
Votukka
Inactive

Eu komissio on ihan perseestä ja saisivat hyppää järveen ja hukkua sinne!

4116.7.2005 16:22
Votukka
Inactive

Eu komissio on ihan perseestä ja saisivat hyppää järveen ja hukkua sinne!

4216.7.2005 19:42

Jaahas, jälleen kerran voi kysyä, kannattiko eu:n liittyä, kun tälläista pjaskaa joutuu kestämään, tämähän on vain yksi eu:n "parannuksista"... Min mielipide, äkkiä eroon eu:sta -.-

4317.7.2005 2:05

Itsekkin toki kopioin laillisia ja laittomia kopioita, taitaa jaossakin olla aika reilusti tavaraa. Eikä se siitä miksikään muutu tuli sitten uusi laki tai ei. Kuitenkin ihmettelen jokaiseen vastaavaan uutiseen tulvivaa "Voi itku sentään kun tuo on perseestä. Sananvapautta ja kaikkea rajotetaan, enkä voi enää kopsata uusimpia leffoja koneelle laillisesti pla pla pla..". Eikö ketään edes hieman omatunto soimaa, tuo omaan napaan tuijottaminen. "Mitä se levy/leffayhtiö siinä häviää jos minä nyt kuuntelen levyn tai katson elokuvan. H u h.. Kyllä nuo ohjelmat saa vielä tuonkin jälkeen kiinaan/venäjälle etc. sijoitetuilta servuilta. Jos joku nyt todella noita tarvitsee (en kyllä ymmärrä mihin)

4417.7.2005 5:53

Quote:
Eikö ketään edes hieman omatunto soimaa, tuo omaan napaan tuijottaminen.
Ei. Miten kukaan voisi tuntea huonoa omaatuntoa kuluttajia ja artisteja riistävien monopolikartellien, jotka lahjomalla päättäjiä pyrkivät muuttamaan yhteiskunnan lakeja itselleen edullisiksi, puolesta??

4517.7.2005 9:08

[QUOTE]pyrkivät muuttamaan yhteiskunnan lakeja itselleen edullisiksi, puolesta?? [/QUOTE] Eli kaikille pitäisi kaikki olla yhteistä? Itse olen tietyllä tapaa sillä kantilla, että laki on ihan perusteltu. Vaikutukset on moninaiset. Mutta ei katsontakantaa voi ottaa siltä pohjalta, että nyt olen kusessa kun laki tulee. Pitäisi kyllä musta kirjoittajien vähän ainakin ulkoisesti esittää toisenlaisia perusteluja, kuin tyyliin "EU on perseestä".

4617.7.2005 10:55
kuassa
Inactive

Toisinsanoen, EU aluuella ei enää saa edes kehittää kopiointisuojauksiakaan? Ainakin on vaikea ymmärtää mitenkä niitä voisi kehittää tutkimatta materiaalia jossa kerrotaan myös kuinka niitä nykyisiä murretaan. Vai joutuvatko yritykset jotka niitä kehittelevät, rikkomaan lakia tai hakemaan tiedot jostain pimeältä kujalta? Eipä silti, jotain hyvääkin tässä on. Tulevaisuudessa ei voi oikeasti puhua julkisesti kopiontisuojauksen murtamisesta. Voi ihan vakavalla naamalla väittää että mitään kopiointi suojauksia ei ole murrettu eikä niitä voi murtaa, ja jos joku väittää toista, eipä paljoa asiaa voi todistella julkisuudessa. Media kun ei voi enää kirjoittaa asioista oikein syvällisesti tukeutuen mihinkään konkreettiseen, kaikki jää väitteen tasolle. Jolloinka keskustelua asiasta ei voi oikein syntyä ja ongelmaa ei voi olla olemassa. Sopii mainiosti.

4717.7.2005 11:23

Quote:
Eli kaikille pitäisi kaikki olla yhteistä?
Millä perusteella? Kysehän oli siitä että lakien on tarkoitus palvella yhteiskuntaa, ei jotain tiettyä teollisuuden haaraa. Jos lakia halutaan muuttaa pitää se pystyä perustelemaan nimenomaan yhteiskuntaa hyödyttäväksi muutokseksi, ei sillä että mediateollisuus ei ole tyytyväinen viime vuosien myyntiinsä.

4817.7.2005 11:43

Lain on myöskin turvatta tekijöille suoja, että he voivat ansaita tekemisillään. Se tuottaa viimekädessä tulosta yhteiskunnalle. Ei tuo laki millään muotoa mielestäni estä laillista toimintaa. Ellei siihen kytketä p2p-verkkojen esto tms. Viimeisimmät kommentit ovat lähinnä tekstiä millä tuodaan esiin omat "vaatimukset" saada ilmaiseksi tavaraa jota pitäisi ostaa. Toisaalta laki suosii tusinateollisuuden tuotantoa, mutta sehän ruokkii nimen omaan yhteiskuntaa rahallisesti. Joten jospa lopetettaisiin yhteiskunnallisten voittojen puhumiset ja pysyttäisiin musiikki/elokuva tuotannossa itsessään. Myöskin tuo on turhaa saivartelua, ettei kopiosuojia saa tutkia. Kysehän on mihin sitä tietoa sitten käytetään. Jokainen toki saa tuon lainkin olemassaolon aikanakin tutkia miten lystää suojia. Mutta sen tiedon käyttö silkkaan ohittamiseen tulee kielletyksi.

4917.7.2005 12:07
kuassa
Inactive

Quote:
tuo on turhaa saivartelua, ettei kopiosuojia saa tutkia. Kysehän on mihin sitä tietoa sitten käytetään. Jokainen toki saa tuon lainkin olemassaolon aikanakin tutkia miten lystää suojia. Mutta sen tiedon käyttö silkkaan ohittamiseen tulee kielletyksi.
Eikös tuo juuri ole saivartelua? Asiahan on ihan sama kuin että ei saa kehittää biologisia aseita, mutta jotta voidaan kehittää niitä biologisia aseiden vastalääkkeitä, täytyy olla niitä biologisissa aseissa käytettäviä komponentteja jotta niitä voitaisiin tutkia ja vastalääkkeita testata niihin. Lopulta se on sitten tulkinta kysymys kehen luottaa. Näen jo sieluni silmin kuinka Afterdawista tulee kopiosuojauksen puolustuksen etummainen linnake - ja sisältö ei muutu tippaakaan

5017.7.2005 12:14

Tässä onkin erona, että niitä suojia saa tehdä. Muttei niiden ohituksia tarpeisiin, joissa tietoisesti rikotaan materiaalin tekijänoikeutta mitä suoja suojaa. Ja koska niitä kuitenkin tehdään, vaikka asia krimisoidaan, niin kyllä nuo kehittäjät ne ohitusmenetelmät käsiinsä saa. Joten josko muuttaisit tarkastelukulmaa, jotta saisi ihan oikeita juttuja lain vastustamiselle. Lähinnä tuot nyt vain lisää syitä tuoda lakia täytäntöön.

5117.7.2005 12:20

Quote:
Lain on myöskin turvatta tekijöille suoja, että he voivat ansaita tekemisillään. Se tuottaa viimekädessä tulosta yhteiskunnalle. Ei tuo laki millään muotoa mielestäni estä laillista toimintaa. Ellei siihen kytketä p2p-verkkojen esto tms. Viimeisimmät kommentit ovat lähinnä tekstiä millä tuodaan esiin omat "vaatimukset" saada ilmaiseksi tavaraa jota pitäisi ostaa. Toisaalta laki suosii tusinateollisuuden tuotantoa, mutta sehän ruokkii nimen omaan yhteiskuntaa rahallisesti. Joten jospa lopetettaisiin yhteiskunnallisten voittojen puhumiset ja pysyttäisiin musiikki/elokuva tuotannossa itsessään. Myöskin tuo on turhaa saivartelua, ettei kopiosuojia saa tutkia. Kysehän on mihin sitä tietoa sitten käytetään. Jokainen toki saa tuon lainkin olemassaolon aikanakin tutkia miten lystää suojia. Mutta sen tiedon käyttö silkkaan ohittamiseen tulee kielletyksi.
Väitteesi ovat perusteettomia. Eihän se ihmisten pääoma jää mihinkään lillumaan jos sillä ei osteta viihdeteollisuuden tuotteita. Sillähän ostetaan silloin jotain muuta. En näe viihdeteollisuutta siinä määrin yhteiskunnallisesti tärkeäksi että sen olemassaoloa pitäisi lähteä turvaamaan kansalaisoikeuksia poistamalla. Olen myöskin järkyttynyt että osa ihmisistä on näin helposti valmis hyväksymään että joistain asioista _keskustelukin_ kiellettäisiin!? Miten ihmeessä aiheesta voidaan muka tehdä tutkimusta jos siitä ei voi edes keskutella. Täysin uskomatonta.

5217.7.2005 12:28

Kyllä asiasta voi keskustella, mutta näkökantin voisi ottaa sieltä mikä palvelee enempi omaa näkemystä. Mitä tulee tähän, ettei yhteiskunnan kannata satsata viihdeteollisuuteen, on aika hassu. Yleensäkkin kaikkeen teollisuuteen yhteiskunnan kannattaa satsata, koska siitä saa verorahoja jne. Ja edelleenkin yhteiskunnan täytyy turvata jopa viihdeteollisuus. Lopuksi sanoisin, etten minä ainakaan hyväksy tuota lakia. Mutta asioita voisi miettiä vähän toiselta kantilta.

5317.7.2005 12:34

Quote:
Kyllä asiasta voi keskustella, mutta näkökantin voisi ottaa sieltä mikä palvelee enempi omaa näkemystä. Mitä tulee tähän, ettei yhteiskunnan kannata satsata viihdeteollisuuteen, on aika hassu. Yleensäkkin kaikkeen teollisuuteen yhteiskunnan kannattaa satsata, koska siitä saa verorahoja jne. Ja edelleenkin yhteiskunnan täytyy turvata jopa viihdeteollisuus. Lopuksi sanoisin, etten minä ainakaan hyväksy tuota lakia. Mutta asioita voisi miettiä vähän toiselta kantilta.
Ei voi keskustella jos se lailla kielletään kuten artikkelin mukaan Saksassa on tehty. (Tai voi, mutta se olisi siis laitonta!) Mitä muuta teollisuuden haaraa on lähdetty tukemaan erityislainsäädännöllä? Pitäisikö hevosvankkuriteollisuutta tukea kieltämällä autoilu viikonloppuisin tai kynttiläteollisuutta kieltämällä sähkövalot viikolla? Eihän se ole mitään vapaata markkinataloutta että jotain tiettyä teollisuuden haaraa tuetaan erityislainsäädännöllä muiden kustannuksella. Sisältöä voi ja saa tuottaa olemassaolevien lakien puitteissa aivan kuten mitä tahansa muutakin, jos arvioi sen kannattavaksi.

5417.7.2005 12:42
kuassa
Inactive

Quote:
Miten ihmeessä aiheesta voidaan muka tehdä tutkimusta jos siitä ei voi edes keskutella. Täysin uskomatonta.
Samaa mieltä. En itseäni pidä minään EFFI:n kannattaja tai minään henkilönä joka ottaa herneen nenään aina kun jotain rajoitetaan. Silti c'moon. Saahan ydinpommin valmistusohjeet ja monet muut vaarallisen aineen tai laitteen valmistusohjeen esim. kirjastosta nytkin. Voi ihan vapaasti mennä vaikka johonkin taistelulajin koulutukseen ja oppii antamaan yhdellä iskulla tappavia iskuja. Lääketieteen kirjoja jos lukee, niin varmaan nopeasti oppii myös monista myrkyistä joilla voi tappaa. Kun noita ylläolevia miettii, niin onkohan joku oikeasti ollut esim. hengenvaarassa sen takia että olisi murtanut kopiosuojauksen? Miksi siis rajoittaa siitä keskustelua ja vetää hienoa rajaa sen suhteen mitä kopiontisuojausten rikkomisesta voi kertoa, kun ei monissa muissa oikeasti vaarrallisissa aiheissa sitä tehdä ollenkaan? Täytynee ilmeisesti irrottaa tuo kirjoittava dvd asema ja viedä se varmuuden vuoksi säteilyturvakeskukseen, kun se on noinkin vaarallinen.

5517.7.2005 12:42

Eli tarkoitta, että viihdeteollisuus Suomessa pitäisi olla kuin jokamiesoikeis ja musiikin ja elokuvien teko tehtäisiin täällä täysin kannattamattomaksi? Toisin sanoin, olet valmis katsomaan/kuuntelemaan toisten tekeleitä ilmaiseksi. Koska ovat sellasta poppoota, ettei niille mitään kannata maksaa? Mitä tulee Saksaan, niin ei mennä asioiden edelle. Mitä tulee erikoislakiin, niin se on ainoa keino taata tulevaisuudessakin jonkinlainen toimeentulo viihdeteollisuuden tekijöille. Ainoa vain, että siinä on kolikon toinenpuoli. Esim. ostamani levyn toimimattomuudet jne. Nämä ovat seikkoja jotka tulee mukana ja joita minä en hyväksy.

5617.7.2005 12:56

Quote:
Eli tarkoitta, että viihdeteollisuus Suomessa pitäisi olla kuin jokamiesoikeis ja musiikin ja elokuvien teko tehtäisiin täällä täysin kannattamattomaksi? Toisin sanoin, olet valmis katsomaan/kuuntelemaan toisten tekeleitä ilmaiseksi. Koska ovat sellasta poppoota, ettei niille mitään kannata maksaa?
Ihan oikeasti, viihdeteollisuudella ei ole mitään hätää. Puhutaan asiasta sitten kun uutta sisältöä ei ihan aikuisten oikeasti synny, nythän sitä tursuaa joka tuutista ihan loputtomia määriä.
Quote:
Mitä tulee Saksaan, niin ei mennä asioiden edelle.
Mielummin edellä kuin sitten kun se on jo myöhäistä.
Quote:
Mitä tulee erikoislakiin, niin se on ainoa keino taata tulevaisuudessakin jonkinlainen toimeentulo viihdeteollisuuden tekijöille.
Miksi heille pitäisi _taata_ toimeentulo. Siis mitä ihmettä. Työskentelevätkö he jossain suojatyöpaikoissa eikä ihan yleisten markkinatalouden sääntöjen puitteissa? Jos teknologian kehitys tekee joistain toimintamalleista kannattamattomia, niin sitten se vain on niin. Ei siinä ole edes mitään uutta vaan historia on täynnä esimerkkejä jos vain viitsii katsoa. Sitäpaitsi kyllähän toimeentulo Suomessa on ihan kaikille taattu. Mitä ei ole taattu on se että jokainen saa vaatia että saa tehdä työtä juuri jollain tietyllä alalla mistä sattuu pitämään. Kyllä joskus voi myös joutua sitä alaa vaihtamaan jos se ei yksinkertaisesti lyö leiville.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.7.2005 @ 13:00

5717.7.2005 13:11

Miksi viihdeteollisuus pitää tehdä mahdollisesti tulevaisuudessa kannattamattomaksi? Se että joku ala muuttuu kannattamattomaksi johtuu (tai ainakin pitäisi johtua) siitä että vaihtoehto on ilmestynyt. Tai yhteiskunta rakentunut eritavalla. En näe kovinkaan järkevänä, että joku ala menee nurin yksinkertaisesti siksi että lakia rikotaan. Suomessa on ollut ja tulee olemaan laki, joka kieltää jonkun henkilön tekemän tuotteen kopioimisen. Sama laki koskee vaikka esim. tauluja. Mutta niitä ei pysty kopioimaan kädenkäänteessä, joten niitä ei tarvitse suojella tällä tapaa. Että ihan oikeasti tuot kokoajan vain esiin jutuillasi, että viihdeteollisuus on jotain pohjasakkaa, joilla ei saisi olla tienestejä. Todellisuudessahan ongelmana kalliille levyille on erinäiset rahoitusfirmat. Eli kustantamot. Tälläiset pitäisi lopettaa. Hehän elävät muiden tekemillä tuotoksilla paksusti.

5817.7.2005 13:26

Selvennykseksi viellä, että Suomessa on jo vuosia tuettu esim. maataloutta. Miksi sitä tuetaan? Siksi, että joku kasvattaa meille kauraa ja saadaan kaurapuuroa. Siis ainetta jolla elämme. Miksi viihdeteollisuutta tuetaan? Koska meillä ihmisillä olisi mukavemmat olot. Musiikkia ihmiset on tykännyt kuunnella kauemmin kuin edes pystymme histoaa tulkitsemaan. Se myöskin edistää ihmisten sosiaalisia kanssakäymisiä, sekä yleistä virkeyttä. Miksi siis tälläistä teollisuutta ei saisi tukea, vaikka jokainen meistä musiikkia joskus kuuntelee mielenvirkeyden takia? Tietysti tapa jolla asiaa pyritään hoitamaan on arveluttava. Sitä en kiistä. Mutta mikäs muu keino tähän olisi?

5917.7.2005 13:31

Quote:
Miksi viihdeteollisuus pitää tehdä mahdollisesti tulevaisuudessa kannattamattomaksi?
Päin vastoin. Kysymyshän on nimenomaan siitä että miksi lakia pitäisi muuttaa, siitähän tässä on kysymys. Minun mielestäni ei siis pitäisi tehdä mitään vaan antaa asioiden olla niin kuin ne ovat jos ei kerran muutosta pystytä perustelemaan kunnolla.
Quote:
Se että joku ala muuttuu kannattamattomaksi johtuu (tai ainakin pitäisi johtua) siitä että vaihtoehto on ilmestynyt. Tai yhteiskunta rakentunut eritavalla.
No niinhän tässä nimenomaan on käynyt...
Quote:
En näe kovinkaan järkevänä, että joku ala menee nurin yksinkertaisesti siksi että lakia rikotaan.
Eihän sitä lakia nyt rikota ellei lakia muuteta siten että laillisesta toiminnasta tuleekin yhtäkkiä laitonta.
Quote:
Suomessa on ollut ja tulee olemaan laki, joka kieltää jonkun henkilön tekemän tuotteen kopioimisen.
Anteeksi kuinka?! Suomessahan nimenomaan on ollut jo vuosikymmeniä laki joka aivan erityisesti sallii kaikkien valmistaa kopioita yksityiseen käyttöön. Katso vaikka ja hämmästy. www.finlex.fi
Quote:
Että ihan oikeasti tuot kokoajan vain esiin jutuillasi, että viihdeteollisuus on jotain pohjasakkaa, joilla ei saisi olla tienestejä.
Enpäs, vaan sellaiseksi sinä yrität viestini väenvängällä tulkita, vaikka ne eivät sitä ole.

6017.7.2005 13:35

Jos viihde teollisuus ei pysy muuttuvan maailman mukana, pitääkö sen takia ruveta kaventamaan ihmisten perusoikeuksia? Eikä niillä suurilla elokuva- ja levy-yhtiöillä näytä menevän yhtään huonosti, vaikka jengi latailee elokuvia netistä. Kaipa noita lakeja voi tehä vaikka minkälaisia, jos kumminkaan ei ole resursseja niitä valvoa.


I''m a lumberjack and I''m okay, I sleep all night and I work all day

6117.7.2005 13:37

Quote:
Selvennykseksi viellä, että Suomessa on jo vuosia tuettu esim. maataloutta.
On katsottu että on yhteiskunnallisesti tärkeää säilyttää elintarvikkeiden suhteen jonkinlainen omavaraisuus kriisitilanteen (esim. sota) varalta. Tälöin tuki on mielestäni ainakin jotenkin perusteltu, vaikka tästäkin voi tietysti olla montaa mieltä. Mielestäni on aivan naurettavaa että viitsit edes verrata tällaisia asioita keskenään. Puhtaasti viihdekäyttöön tuotetut tuotteet tuskin ovat tärkeysjärjestyksessä ihan samalla viivalla kuin elämän perusedellytykset... Kuten olen jo aiemmin sanonut, pitää olla erittäin vankat perusteet ennen kuin asioihin aletaan tällä tapaa puuttumaan ja nyt tällaisia perusteita ei ole näkynyt (eikä tule näkymään).

6217.7.2005 13:40

Mikä on se vaihtoehto viihteelle? Mitä tulee kopiomiseen, niin tarkoitinkin kaupallista toimintaa. Jäi vain huomiotta. Joten teollisen kopioimisen myötä voi olla mahdollista, että viihteen teko ainakin rajoittuu. Joka tapauksessa juttusi alkaa nyt muistuttamaan järjellistä, eikä tyyliin, että viihteen tekijät on sakkia jolle ei mikään kuluu. Eikä niitä saisi tukea.

6317.7.2005 14:55

Quote:
Mikä on se vaihtoehto viihteelle?
En pysty kuvittelemaan reaalimaailman skenaariota missä viihde katoaisi, mutta täysin hypoteettisesti sanotaan nyt vaikkapa urheilu tai itsensä sivistäminen. Uskoisin kuitenkin että ihmiset ovat viihdyttäneet itseään jo kauan ennen kuin kukaan oli koskaan edes kuullut rahasta, enkä näe tämän suhteen mitään muutosta tulevaisuudessakaan.
Quote:
Mitä tulee kopiomiseen, niin tarkoitinkin kaupallista toimintaa.
Miten tämä nyt liittyi kaupalliseen kopiointiin. Koska laissa on kerran erityisesti määritelty oikeus kopioiden valmistamisesta yksityiseen käyttöön ei mielestäni tähän tarkoitukseen valmistettujen työkalujen valmistamiseen tai levittämiseen tulisi puuttua. Eihän sellaisesta oikeudesta ole mitään hyötyä mitä ei muiden lakien takia pysty hyödyntämään. Kun viellä maksamme kasettimaksua vaikka mistä juuri tämän annetun oikeuden takia niin kyllä sitä mielestäni pitää silloin saada täysipainoisesti myös hyödyntää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.7.2005 @ 15:02

6417.7.2005 15:07

Aivan ja nyt on raha. Raha on tuonnut tullessaan tilanteen, että on viihteentekijöitä ja niiden käyttäjiä. Viihteentekijät pitäisi jollain uskolla tulla toimeen kuitenkin. Tätä ei kuitenkaan helpota yhtään viihteen kaupallinen piratismi, mistä tässä on kyse. Toisaalta koko keskustelu on luisunut raiteiltaan. Mahdollisen lain mukaanhan vain kopiosuojan kierto on laitonta. Eli siis kaupallisen viihteen, jota kaupasta saa. Ei siis p2p verkoissa tapahtuva jakaminen sinällään. Puhumme nyt asiasta, joka on sitten Suomenkohdalta mahdollinen erillissäädös.

6517.7.2005 15:31

Quote:
Viihteentekijät pitäisi jollain uskolla tulla toimeen kuitenkin.
Kyllä he jollain tulevatkin, viimekädessä työttömyyspäivärahalla tai sosiaaliturvalla. He eivät kuitenkaan voi vaatia yhteiskuntaa muutettavaksi ja kaikkien muiden perusoikeuksia poistettaviksi siten että viihteentekeminen pysyy kannattavana. Se ei olisi oikein ketään muuta kohtaan.
Quote:
Tätä ei kuitenkaan helpota yhtään viihteen kaupallinen piratismi, mistä tässä on kyse.
Nimenomaan kaupallisesta piratismistahan tässä ei ole kysymys. Kaupallinen piratismi on jo laitonta, Suomessakin, eikä tämä lakimuutos muuttaisi tilannetta mitenkään. Koska on päivän selvää, ettei kaupalliset piraatit nytkään piittaa laista, ei suojauksen kierron muuttaminen laittomaksi muuta heidän kannaltaan yhtikäs mitään. Sen sijaan tämä pyrkisi estämään yksityiseen käyttöön kopioinnin, siis juuri sen josta oikeudesta sinä ja minä maksamme kasettimaksun muodossa eri tallennusmedioissa.

6617.7.2005 15:48

Ja miksikö viihteentekijöiden pitäisi kituuttaa sosiaalisilla rahoilla, joita työttömät saa? Eikös olisi parempi, että taiteilijat saisivat vain yksinkertaisesti paremmat tuet valtioilta ja jakaisivat viihdettä näin? Käännät kokoajan asian niin, että taiteilijat itse on asian takana. Tai ainakin sen kuvan saa. Mitä tulee kaupalliseen piratismiin, niin mielestäni se on osin kaupallista piratismia ostaa ensin rahalla levy ja jakaa sitä internetissä. Siitä hyötyy rahallisesti vastaanottaja. Ilmaisen viihteen levittäminen on tuon lain voimaantulonkin jälkeenkin ilmaista. Taiteilijat saa tehdä tuotantoa, jota jakaa internetissä tai missä haluaa. Mutta kynnykseksi tulee, ettei sillä elä. Huomioitavaa on myöskin, että monet p2p-verkkoja ylläpitävät tahot saa levityksestään rahaa. Itse vastustan lakia nimenomaan sen takia, että se tuotata vaikeuksia kopioida omaa musiikkia äänilevyiltä PC:lle ja samalla se tuotanto ruokkii yhtiöitä, jotka ei itse viihdettä edes tee. Kaikenlisäksi sanelevat mitä taiteilijoiden pitää tehdä. Omana lisänä sanoisin, että viihten levittäminen tulisi kysymykseen jatkossakin, jos se tapahtuisi vanhaan tapaan, eli kaverilta lainataan levy ja se kopioidaan.


6717.7.2005 16:07

Quote:
Ja miksikö viihteentekijöiden pitäisi kituuttaa sosiaalisilla rahoilla, joita työttömät saa?
Siksi, jos he jäisivät työttömiksi, koska oma liiketoimintamallinsa on kehityksen myötä (väitetysti) muuttunut kannattamattomaksi ja he eivät suostuisi muutakaan tekemään. Silloinhan he olisivat... työttömiä.
Quote:
Eikös olisi parempi, että taiteilijat saisivat vain yksinkertaisesti paremmat tuet valtioilta ja jakaisivat viihdettä näin?
Olisi ehkä parempi.
Quote:
Mitä tulee kaupalliseen piratismiin, niin mielestäni se on osin kaupallista piratismia ostaa ensin rahalla levy ja jakaa sitä internetissä. Siitä hyötyy rahallisesti vastaanottaja.
Taidat olla aika yksin noin oudon määritelmän kanssa. Eiköhän kaupallisella piratismilla tarkoiteta toimintaa jolla tavoitellaan voittoa. Katso esimerkiksi Hovioikeuden päätös DoD-tapauksessa: http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/6282.cfm
Quote:
Ilmaisen viihteen levittäminen on tuon lain voimaantulonkin jälkeenkin ilmaista.
Ihanko totta...

6817.7.2005 16:24

Edelleenkin tunnut sorsivan viihteen tekijöitä. Mistä tulee ajatus, ettei ne muutakan tekisi? Ainakin itse tunnustan, etten osaa tehdä musiikkia pätkääkään. Joten minun on saatava sitä muualta, jos haluan sitä nauttia. Suomessa voisi ihan yhtälailla olla ollut jo vuosia, että kaiken viihteen levittäminen on kiellettyä. Eikä siitä ketään narisisi. Se olisi ihan normaalia. Se sitten onko se fiksua, on eri asia. Mutta ei kuitenkana tämän uutisen pointti. Direktiivin tullessa voimaan asia ei teoriassa muutu miksikään. Kopiosuojan kaippa saa ohittaa, mutta tekniikkaa ei saa vain levittää julkisesti. On myöskin totta, että väitteeni kaupallisuuden mietteestäni on outo. Mutta se on yksi tapa ajatella asiaa. Kuitenkin täytyy muistaa, että yhäedelleenkin osa p2p verkoista elää rahastuksella. Joten kaupallisuus tältäosin ei ole kovinkaan kaukaa haettua.


6917.7.2005 16:25

Perhana kun tässä ei pysty tuplaviestiä poistamana kokonaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.7.2005 @ 16:31

7017.7.2005 17:10

Quote:
Mistä tulee ajatus, ettei ne muutakan tekisi?
Kysymyksestäsi "miksikö viihteentekijöiden pitäisi kituuttaa sosiaalisilla rahoilla, joita työttömät saa?" Yrität nyt jotenkin luoda jotain kummallista eroa sisältöteollisuuden ja muiden ihmisten välillä. Asiahan on niin, että jokainen voi pyrkiä mieltymystensä mukaan sellaiselle alalle jonka uskoo olevan kannattavaa taloudellisesti. Jos tähän ei pysty, on oikeutettu tukiin. Oli kyse sitten kenestä tahansa.
Quote:
Suomessa voisi ihan yhtälailla olla ollut jo vuosia, että kaiken viihteen levittäminen on kiellettyä. Eikä siitä ketään narisisi.
Kyllä minä ainakin narisisin. Narisenhan nytkin siitä että laissa on käsittämättömästi jätetty ohjelmistot kopiointioikeuden ulkopuolelle vaikkeivat ne eroa muusta sisällöstä millään oleellisella tavalla.
Quote:
Direktiivin tullessa voimaan asia ei teoriassa muutu miksikään. Kopiosuojan kaippa saa ohittaa, mutta tekniikkaa ei saa vain levittää julkisesti.
Miksi et vaivaudu edes lukemaan artikkelia mistä tässä keskustellaan. Ihan selkeästi sanotaan että kopioisuojauksen kiertävän ohjelman valmistaminen tulisi kielletyksi. Miten siis kuvittelet suojan ohittavasi, taikasanalla? Eli tavallinen käyttäjä tulee siis maksamaan kasettimaksun muodossa korvauksia oikeudestaan kopioida, mutta tämä uusi laki käytännössä estäisi kaikki keinot jolla kopion voisi valmistaa. Eli maksetaan siis tyhjästä taas kerran. Eikö ahneudella ole mitään rajaa?

7117.7.2005 17:30
kuassa
Inactive

Mitenkähän tämä lainsäädäntö vaikuttaa linuxiin? Varmastikaan linuxissa aika lähellä nollaa valmistajien tekemät ohjelmat joilla voi lukea/ripata audiota ja videota. Itse kun käyttelen Debiani, niin sen sivuilla on paketeissa saatavilla monta open source rippaus ohjelma. Veikkaisin myös että monen jakelun mukana saattaa tulla kyseisiä ohjelmia. Nuo ovat siis kaikki nyt laittomia?

7217.7.2005 18:49

Quote:
Miksi et vaivaudu edes lukemaan artikkelia mistä tässä keskustellaan. Ihan selkeästi sanotaan että kopioisuojauksen kiertävän ohjelman valmistaminen tulisi kielletyksi. Miten siis kuvittelet suojan ohittavasi, taikasanalla?
Ei, kyllä tuossa puhuttiin jakamisesta julkisesti lähinnä. "kieltää mm. kopiointisuojausten murtamiseen tarkoitettujen ohjelmien jakelun (myös ilmaiseksi), mainostamisen, myynnin ja valmistamisen jäsenmaissa." Viittaus "valmistaminen" yleensä liitetään jakeluun. Toisekseen asia koskee vain jäsenmaita, niin periaatteessa mikään ei muutu. Sitä ei vain tehdä/jaeta euroopassa julkisesti.
Quote:
Yrität nyt jotenkin luoda jotain kummallista eroa sisältöteollisuuden ja muiden ihmisten välillä.
Ei, vaan tuon esiin seikan, että miksei työllään voisi ansaita? Musiikkia ihmiset kuuntelevat varmana maailman tappin asti. Joten työsaraa löytyy. Eri asia kuka sen kustantaa tulevaisuudessa. Ilmeisesti et ainakaan sinä, joka katsoo viihteen tekemisen asiaksi, josta tekijöille ei tarvitse maksaa mitään. Joten vaikka itse vastustan tätä lakia, jo töitteni takia. Olen kuitenkin valmis myöntämään, että kaippa tekijöillekkin jotain pitäisi maksaa? Eleensäkkin koko tuomasi asia on kokonaan seikka, joka ei kuulu tähän uutiseen. Tässä puhutaan kopiosuojan kiellosta ja sen tuomista asioita. Me puhumme lähinnä siitä kuuluuko artisteille maksaa vaiko ei. Minusta kyllä. Teoriasi mukaan voisi kysy, miksi ihmiset maksavat sisäänpääsy maksuja kuppilaan, jossa on eläväorkesteri? Siksi koska ne ovat siellä töissä.

7318.7.2005 8:23

Deranger ja Shadow kirjoittivat ~ ½ koko ketjun viesteistä.. hyvä että joillakin on hauskaa kesällä tietokoneen kanssa.

7418.7.2005 11:40
7518.7.2005 11:42
kuassa
Inactive

Mutta voisi vähän varoa jauhaessa, että paska ei lennä muidenkin silmille. ;-)


Abit UL8 Athlon 939/64/3000+ Vista Premium Home
Asus A7V8X Deluxe Athlon XP 2200+ Windows XP Home
AsRock 939 DualS Athlon 939/64/3200+ Ubuntu Feisty64bit

7722.7.2005 18:53

Mihinkähän on unohtunut kuluttajan oikeudet. Eikö sisältöteollisuuden tarvitse lainkaan vastata tuotteidensa laadusta. Kopiosuojatut levyt ovat viallisia tuotteita. Tämän vuoksi ne eivät toimi kaikissa laitteissa. Useissa autoissa on nykyään vakiona soitin, jolla on yhteinen näyttö ajotietokoneen kanssa. Tämän vuoksi sitä ei voi vaihtaa. Tekniikan muuttuessa koko ajan lähemmäksi tietokonetta ongelmat lisääntyy koko ajan. Kohta ainut toimiva lähde on radio, sitäkö tässä halutaan. Toisin sanoen EUCD lailla halutaan kieltää levyjen kuuntelu autossa ja monissa tulevaisuuden soittimissa. Mielenkiintoinen asia on mistä musiikki tulevaisuudessa mp3 soittimiin. luuleeko musiikki ja elokuvateollisuus, että kuluttajat haluavat ostaa miljoona kertaa saman alaarvoisen tuotteen. Toiseksi tulevatko kopioivat cd soittimet laittomiksi. Nehän kopioivat suojatut levyt,mikäli tunnistavat sen "cd levyksi". Vaikka tekijöille kuuluu oikeus ansaita työllään. Ei kai se voi tarkoittaa, että kuluttajia kohdellaan kuin he olisivat rikollisia.

7822.7.2005 21:20

Niin, tässähän se on, ettei asioita päätä itse tekijät, vaan "tuottajat". Nämä "tuottajat" on niitä, jotka vie suurimman osan voitoista ja samalla heillä on se todellinen valta tuotannossa. EUCD ruokkii siis "tuottajia" sun muita rahoittajia, eli Teostoa. Sen takia itseäni ärsyttää, näissä kirjoituksissa kun haukutaan väärä puuta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
2 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto