AfterDawn: IT-alan uutiset

Levyteollisuudelle erävoitto AllofMP3.comista

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 12.7.2005 12:13 Kommentteja (14)

Levyteollisuudelle erävoitto AllofMP3.comista Musiikkiteollisuutta pitkään ärsyttänyt venäläinen AllofMP3.com-sivusto on ehkä viimeinkin ajautumassa ongelmiin toimintansa vuoksi. Saksalainen tuomioistuin on nimittäin asettanut sivustolle kiellon, jolla sivustoa kielletään levittämästä tekijänoikeuden alaista materiaalia julkisesti Saksassa.
AllofMP3 on jo vuosien ajan myynyt sivustollaan MP3-muotoista musiikkia pilkkahintaan. Sivuston valikoimissa vilisee useita tunnettuja artisteja, mutta venäläissivusto pystyy tarjoamaan kappaleita muutaman sentin megahintaan, sillä mitään sopimuksia levy-yhtiöiden kanssa ei ole tehty.

Tähän asti sivusto on välttynyt ongelmilta levyteollisuuden etujärjestö IFPI:n ponnisteluista huolimatta. Viimeksi tämän vuoden maaliskuussa venäläisviranomaiset totesivat, ettei sivusto riko toiminnallaan mitään Venäjän lakeja -- eikä sen toimintaa siksi voida estää.

IFPI kuitenkin vannotutti maaliskuisen päätöksen jälkeen, ettei se jätä asiaa kesken. IFPI:n pitkähermoisuus näyttää nyt viimein tuottavan tulosta. Samalla, kun AllofMP3:a koskeva tuomio julkistettiin Münchenissä, ilmoitti levyteollisuuden edustajat aloittavansa toimet AllofMP3:a tukevia, siihen (mainoksin tai hyperlinkein) linkittäviä sekä samankaltaisia sivustoja vastaan.

Saksalaisen Heise online -sivuston mukaan uhkaus on jo pantu toteen. Heise uutisoi, että levy-yhtiöitä edustava müncheniläinen lakitoimisto Waldorf on torstaina ja perjantaina lähettänyt vajaat kymmenen varoituskirjettä edellämainitut kriteerit täyttäville yksityishenkilöiden sivustoille. Kirjeessä vaaditaan, että sivustot poistavat linkit tähän päivään (12. heinäkuuta) mennessä.

Kirjeitä on lähetelty myös mediataloille, mm. Heise online ilmoittaa itse saaneensa tällaisen kirjeen. Heise kuitenkin ilmoittaa uutisoinnissaan, että sen sivustolta löytyvät linkit on lisätty puhtaasti journalistisissa tarkoituksissa, eikä siis aio poistaa linkkejä sivustolle. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Heise saa postia Waldorfilta; aiemmin tänä vuonna Heise onlinen katsottiin edistävän (Saksassa) laittoman DVD-ripperin jakelua linkittämällä siihen ja siksi määrättiin maksamaan tuntuvat korvaukset levyteollisuudelle.

Lähteet:
p2pnet
Heise online

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

112.7.2005 12:27

Onhan se näin kiva, kun joka maassa lait on vähän erinlaisia ja jos/kun toi ei riko mitään Venäjän lakeja niin mahtaa ottaa IFPI:tä päähän...

212.7.2005 12:53

AllofMP3.com on varmaan kiitollinen IFPI:lle, kun se autaa sivustoa mainostamisessa. Ainakaan minä en ollut edes kuullut sivostosta, ennen kuin levy-yhtiöt rupesivat taistelemaan sen kanssa.

312.7.2005 13:34

Aika tuntematon sivusto itsellekin..pitääpä lähteä tutustumaan ;) Kiitos IFPI!

412.7.2005 16:58

ÖÖ... Mitähän asiaa saksalaisilla on venäläiselle sivustolle? Aika pellejä. Mutta muiden tapaan, kiitos IFPI:lle mainostuksesta, vois vähän tsiikata saittia, kun ei itse Venäjälle jaksa lähteä piraattitoreille.

513.7.2005 0:09

ja mitähän järkeä suomalaisten on tuonne rahaa laittaa? Mp3 musiikkia kun kuitenkin saa vielä ladata laillisesti, eikä tuosta artistit tai jakeluportaat Suomessa hyödy penniäkään. Tiedä edes minne nuokin manit menevät..

613.7.2005 4:36

Kyllähän nyt noita saitteja saa ratsata, mutta aina maan/maiden lakikirjan mukaan. Ei sitä kukaan saa rahaa toisten työllä tehdä, ei edes Venäjällä :) Ja tosta ei todellakaan voi tietää mihin noi rahat menee, Venäjällä kun on aika monta "liikemies frykmanii" :) Ja mitä tohon linkittämisestä rankasuun tulee niin se nyt on vaan sairas päätös..

713.7.2005 11:07

"Ei sitä kukaan saa rahaa toisten työllä tehdä, ei edes Venäjällä" Mitäs sitten IFPI, RIAA, Teosto ja kumppanit tekevät? Itsekään en ollut tuosta saitista kuullut, mutta enpä aio sinne mennäkään. Joskus pari vuotta sitten olen venäläistä mp3-ilmaissivustoa käyttänyt, mutta se jouduttiin sulkemaan.

813.7.2005 12:18

Saksalainen tuomioistuin on nimittäin asettanut sivustolle kiellon, jolla sivustoa kielletään levittämästä tekijänoikeuden alaista materiaalia julkisesti Saksassa. Ha no tuo nyt ei hidasta mitään jos palvelu on kielletty "pelkästään" Saksassa.

913.7.2005 16:58

Nyt gestapo blokkaa kaikki saksasta lähtevät TCP/UDP paketit osoitteeseen: 195.96.170.20:80 jep!

1014.7.2005 2:25

Quote:
ja mitähän järkeä suomalaisten on tuonne rahaa laittaa? Mp3 musiikkia kun kuitenkin saa vielä ladata laillisesti, eikä tuosta artistit tai jakeluportaat Suomessa hyödy penniäkään. Tiedä edes minne nuokin manit menevät..
Ainakaan ne eivät mene mediamafian taskuun joka käyttäisi nekin rahat lobatakseen poliitikkoja kaventamaan kansalaisoikeuksia. Joten aivan sama mihin ne menevät, parempi joka tapauksessa kuin että rahoittaisit IFPI:ä ja kumppaneita.

1114.7.2005 5:38

Quote:
Mitäs sitten IFPI, RIAA, Teosto ja kumppanit tekevät?
Toimivat levy-yhtiöiden ja artistien äänitorvina, levittävät propagandaa, kannattavat salakuuntelua, tekevät rahaa toisten työllä, jakajat "rojalteja" artisteille, keräävät artisteilta rahaa joka välissä, estävät teknologian kehitystä... Onhan noin isoilla järjestöillä monta tehtävää :D

1215.7.2005 11:10

Saksassa ei siis vieläkään ole sananvapautta? Varsinaista pilkunraiskaamista jos linkin (tekstipätkä joka kopioituu automaattisesti enterin kera selaimen osoiteriville hiirellä klikatessa) esille laittamisesta rangaistaan. Tekstin "www.allofmp3.com" voi laittaa esille myös normaalina tekstinä tai vaikka kuvana, muuallakin kuin netissä. Itse en ole kuullut tapauksista joissa esim. terroristien sivuille linkittämisestä olisi rangaistu. Nähtävästi kansainvälisen viihdeteollisuuden ahneuden suojelu onkin tärkeämpää kuin ihmisten hengen turvaaminen? Myynnissä jo lienee paitoja/lippiksiä/mukeja/tapetteja/yms. joissa lukee jokapuolella: www.allofmp3.com - www.allofmp3.com - www.allofmp3.com - www.allofmp3.com - www.allofmp3.com - www.allofmp3.com - www.allofmp3.com - www.allofmp3.com - Itse en tosin periaatteelisesti kannata toimintaa jossa rahastetaan kopioita myymällä. Kuinkahan paljon www.allofmp3.com:n tuloista menee venäläisten viranomaisten "voiteluun"? Putin saisikin taas ärähtää EU:lle ja Saksalle siitä kuinka taas puututaan Venäjän sisäisiin asioihin. >:)

1315.7.2005 17:55

Quote:
Kuinkahan paljon www.allofmp3.com:n tuloista menee venäläisten viranomaisten "voiteluun"?
Hyvähän se vaan on että kansalaisten kannalta edulliseen suuntaan voiteluakin tapahtuu edes joskus jossain. Se nyt on ainakin varma että tekijänoikeusporukka voitelee voitelemasta päästyään, eihän nämä lakimuutokset joita kukaan tavallinen kansalainen ei varmasti halua muuten voisi mitenkään mennä läpi edes jonkinlaisessa muka-demokratiassa.

1416.7.2005 18:57

Jotain hyvää venäjälläkin =)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto