AfterDawn: IT-alan uutiset

Uutiskirjeemme uudistui -- palautetta?

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 14.6.2005 09:42 Kommentteja (32)

Uutiskirjeemme uudistui -- palautetta? AfterDawnin viikottainen uutiskirje uudistui pari viikkoa sitten (joten teknisesti tämä ei siis ole oikeastaan uutinen :-), mutta emme ole saaneet käyttäjäkunnaltamme juurikaan palautetta uudistukseen liittyen, joten päätimme pyytää sitä näin uutisen muodossa nyt.
Uutiskirjeemme sisältää nyt aiemman uutistulvan sijaan lähinnä katsauksen kaikkeen sivuillemme tulleeseen uuteen sisältöön kuluneen viikon aikana. Lisäksi uutiskirjeen ulkoasu muuttui noudattamaan nykyistä sivuston yleistä ulkoasulinjaa.

Ne käyttäjämme, jotka eivät vielä viikottaista uutiskirjettämme tilaa, voivat tutustua viime viikon suomenkieliseen versioon täällä. Uutiskirjeenhän voi tilata itselleen luomalla sivuillemme käyttäjätunnuksen ja valitsemalla käyttäjäasetuksista uutiskirjeen tilatuksi.

Edellinen Seuraava  

32 kommenttia

114.6.2005 12:23
yuni
Inactive

Ihan mielekäs tuo uutiskirje, mutta toisaalta se tuntuu aika turhalta, kun täällä käy muutenkin joka päivä, mutta niille jotka ei selaile päivittäin, luulisin että toimii aika hyvinkin :-)

214.6.2005 13:25

Kirje näyttää ihan hyvältä, mutta itselle se ei ole kovin tarpeellinen, kun tulee vierailtua sivuilla päivittäin useita kertoja ja sen lisäksi tulee vielä käytettyä myös RSS feediäkin...

314.6.2005 15:12

Ei tartte tilata jos ei tartte ees lukee koko kirjettä.

414.6.2005 15:13

Ei mullakaan mitään pahaa sanottavaa.....tosin aivan turha tuo mullekkin on, eli yleensä lentää suoraan roskakoriin :P EDIT: Jaa en tiennytkään et se on vapaaehtoinen :D miksöhän mää sen sit oon joskus tilannu......

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2005 @ 15:14

If Microsoft releases something that doesnt suck, it will be Microsoft Vacuum Cleaner.

514.6.2005 16:10

Juu ei olte tullut edes tilattua, mutta hyvähän tuo on niille ketkä vierailevat harvemmin täällä.

614.6.2005 16:22

Yhdellä sanalla HIENO.

714.6.2005 16:54
jmpk
Inactive

enemmän sivuston tyyliin kuin ennen, hyvä.

814.6.2005 19:33

Tykkäsin siitä, että ei sivustolle asti tarvinnut vaivautua lukeakseen uutisia. Nyt uutiset ovat vain linkkeinä :( Eli uutiset takaisin viestiin kiitos :)

914.6.2005 20:43

Joo. Olen samaa mieltä Olli_V:n kanssa että uutiset takas viestiin. Ei tartte selainta availla tms kun lukee uutisia.

1015.6.2005 1:40
DragonGod
Inactive

Ihan paska, se vanha oli parempi. En jaksa rueta mitään räveltää noiden linkkien kans, tykkäsin lukee ne suoraan siitä vanhasta ne mitkä kiinnosti.

1115.6.2005 5:00

Olen myös samaa mieltä Olli_V:n kanssa, että vanha uutiskirje oli parempi, koska sivuilla tulee käytyä loppujen lopuksi varsin vähän ja siitä vanhasta uutiskirjeestä pystyi uutiset lukemaan jopa kännykässä, kun ei ollut mitään muita linkkejä. Vanha takaisin :)

1215.6.2005 5:42

Ihan tyylikäs. On sopiva nykyisen ulkoasun kanssa. Jos jokin aihe kiinnostaa, voi käydä sen sitten lukemassa.

1315.6.2005 7:20
NeCer
Inactive

Mielestäni se on entistä surkeampi, kun pitää ladata uutinen afterdawnin sivuilta... hidas hidas hidas ja hidas! En pidä siitä ollenkaan! Vaadin saada sähköpostiini vanhan kunnon uutiskirjeen! Muuten... Muuten... >E :D Uhkailut sikseen. Tietojeni mukaan uutiskirje aiheuttaa modeemi- ja muiden hitaidenyhteyksien käyttäjille päänkuorenpaineen kasvamista ja heidän terveydentilan viikottaisen parantamisen nimessä haluaisin Wanhan kirjeen ainakin omaan laatikkooni. Suurkiitokset, jos tuo on mahdollista ja toteutuu.

1415.6.2005 7:54
jule100
Inactive

Ihan hyvä - parempi kuin edellinen.

1515.6.2005 7:58

Tosiaan kiero vempele, kun joutuu sivullekin raahautumaan jos tahtoo uutista tarkemmin tarkastella. Tuohan tämä toisaalta väkeä itse sivuille. Voisi olla tietysti mukava, jos saisi valittua sähköpostin mallin - joko pelkät linkit tai koko uutiset. Nytkin taisin näköjään vahingossa merkitä itse mailin luetuksi palautteeseen vievää linkkiä napsuteltuani :P

1615.6.2005 8:17

ei ole tullut mulle (gmail)

1715.6.2005 8:23

Hyvä, hyvä, tykkään kovasti.

1815.6.2005 8:24

Epäonnistunut uudistus. Kuten lukuisista kommenteista näkee, monet käyvät sivuilla päivittäin ja uutiskirje lentää tullessaan roskiin. Nykyisenmuotoinen uutiskirje voisi sisältää pelkän linkin uutissivulle: mene ja katso sieltä,, ajaisi ihan saman asian. Uutiskirje palveli mielestäni aiemmin hyvin sikäli, että joku oli nähnyt vaivaa puolestani ja miettinyt tärkeimmät uutiset, jotka sitten referoitiin uutiskirjeessä. Ehkä jonkinlainen kompromissi vanhasta ja nykyisestä olisi paras: tärkeimmistä uutisista kunnollinen referaatti ja loppuun lista uutisotsikoista, jotka voisi surffata katsomaan sivuille.

1915.6.2005 9:11

Eipä tuosta mitään pahaa sanottavaa ole. Joskaan eipä noita kirjeitä tule nykyään erityisemmin luettua, kun käy täällä sivuilla niin usein. Ennen luin nuo kyllä aina kokonaan läpi.

2015.6.2005 9:28

Ihan aluksi kiitoksia jo toistaiseksi kaikesta palautteesta -- palautteen pohjalta homma pyörii, joten toivon tähän jatkoksi lisääkin kommenttia, mutta vastaan lyhyesti pariin ydinasiaan nyt.

Quote:
Uutiskirje palveli mielestäni aiemmin hyvin sikäli, että joku oli nähnyt vaivaa puolestani ja miettinyt tärkeimmät uutiset, jotka sitten referoitiin uutiskirjeessä. Ehkä jonkinlainen kompromissi vanhasta ja nykyisestä olisi paras: tärkeimmistä uutisista kunnollinen referaatti ja loppuun lista uutisotsikoista, jotka voisi surffata katsomaan sivuille.
Vanhassa kirjeessähän asia oli niin, että niitä uutisia ei referoitu mitenkään, vaan ne tulivat kokonaisina ja ilmestymisjärjestyksessä uutiskirjeeseen. Eli joku "Applen kolmannen neljänneksen tulos 0.2% prosenttia edellistä parempi" uutinen oli edellä "Uusi maailmaa mullistava P2P-verkko avattu" -uutista, jos se oli kirjoitettu tuon P2P-uutisen jälkeen. Pääidea koko uutiskirjeen uudistamisessa oli se, että siihen saatiin mukaan suhteellisen nätisti myös lista tärkeimmistä viikon aikana tapahtuneista softapäivityksistä sekä lista suosituista keskusteluaiheista viikon aikana forumeissa. Lisäksi ideana oli se, että jotkut käyttäjät eivät välttämättä koskaan käyneet uutissivuilla, joten he menettivät kokonaan uutiskommenttien mukanaan tuoman lisäulottuvuuden uutisiin sekä mahdollisuuden kommentoida uutista omalta osaltaan. Mutta noin sadasta palautteesta (sis. eng-kommentit) päätellen otamme mietintämyssyn takaisin päähän ja istumme hetkeksi alas. Todennäköisin kompromissi tullee olemaan sen suuntainen, että uutiskirjeen "ykkösuutinen" tulee kirjeeseen kokonaan sekä tarvittaessa myös "kakkosuutinen", muutoin linkit pysyvät samoina kuin ovatkin. Mutta ideoita saa antaa, katsomme nyt viikon kahden verran kaikkea saamaamme palautetta ja pähkäilemme sen pohjalta jatkoa. Kun uutiskirje kuitenkin menee yli 120'000 käyttäjälle, luonnollisesti se tehdään sellaiseksi, että sen avaa mielellään eikä heitä junk mailiin saman tien :-)

2115.6.2005 9:30

hyvä se on.. parempi kuin edellinen.

2215.6.2005 13:10

On myös meitä, jotka eivät nää hienoja HTML viestejä. Puhdas teksti olisi paras. Jää aina katsomatta nuo HTML viestit.

2315.6.2005 13:58
skuge
Inactive

Täys paska vanhaan verrattuna. En oo jaksanu lukee yhtään uutista paitsi tämä nyt pisti silmään. Vanha oli kätevämpi kun ISOISTA otsikoista näki heti missä mennään ja lyhkänen juttu oli mukava lukea siihen perään.

2415.6.2005 19:06

Aika syvältä tä uudistus. Taitaa tulla uutiskirje kohta peruttua, sivulla kun käyn päivittäin ja tuommoiset linkkilistat on aika turhia postilaatikon täytteitä. Vanhat uutiset on kaikki tallessa mutta mitä tuommoisia turhia linkkejä säilyttää

2515.6.2005 19:59

Ei mielestäni menny huonommaksi eikä kyllä paljon paremmaksikaan , mutta silti hyvä plussa näille sivuille ja niille jotka ei vaikka käy täällä joak päivä :)


< Jess Sherlock ! >

2615.6.2005 22:55
nbsih
Inactive

Minun mielestä uutiskirje omaa nyt paljon näyttävämmän "lookin" lisäksi se on melko hyvin suunniteltu ja helppo tulkita. Olisi se kai hyvä jos pari tärkeämpää uutista olisi luettavissa heti. Minua se ei kyllä häiritse että on linkkejä siellä koska kuitenkin surffaan myös afterdawnin sivulle päivittäin. On sama klikkaanko itseni sivuille linkistä uutiskirjeessä tai suosikeista selaimessa. Minusta uudistus oli hyvin mukava ja minun tapauksessa myös käytännöllinen.

2716.6.2005 2:06

Quote:
On myös meitä, jotka eivät nää hienoja HTML viestejä. Puhdas teksti olisi paras. Jää aina katsomatta nuo HTML viestit.
Vaikkakaan en itse uutiskirjettä tilaa, pitää kuitenkin kommentoida, että olisi ihan hyvä jos kirjeen voisi tilata vain "pelkkänä tekstinä". Itsellänikin on spämmifiltterit tarkoituksella sellaiset että kaikki HTML:ää sisältävät viestit menevät heti poistoon.

2816.6.2005 3:36

Mielestäni tosi hyvä uudistus on se, että uutiskirje sisältää katsauksen myös muihin sivuston asioihin, eikä ainoastaan viikon aikana tulleisiin uutisiin.

2916.6.2005 7:41

Se olis just hyvä, jos siin olis pari/kolme viikon isointa/tärkeää uutista tekstinä ja loput linkkeinä :) Toisaalta on kyllä ihan hyvä et siin on noi linkit esim. tiedostoihin =)

3016.6.2005 15:48

Jes, paljon parempi. Se aiempi olikin vähän epäkäytännöllinen, kun sisälsi uutiset kokonaisuudessaan. Tuollainen linkkipainoitteinen on paljon parempi. Tosin nykyään tulee vierailtua sivulla lähes päivittäin, joten ei sitä niin edes tarvitse, mutta tulkoon nyt kumminkin varmuuden vuoksi.

3116.6.2005 17:15

Vanha oli parempi ja linkeistä kävin katsomassa loput, jos kiinnosti....yleensä luen kyllä kaikki uutiset sivuiltanne. HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!

3218.1.2010 15:46

Hyvä uudistus, kun katsotaan uutiskirjeenä pelkästään. Se mikä minua häiritsee koko uutiskirjeessä, nykyisessäkin muodossaan, on se, että mä joudun saikkaamaan sähköpostin ja AfterDawn`n väliä edestakaisin jos luen koko jutun kustakin viitteestä. Joten ehdotan, että uutiskirjeessä tulisi vain viite; -uutiskirje n:o 2 luettavissa otsikossa: viikkouutiset. Tällöin edestakainen liike oman sp:n ja AD:n sivujen välillä jäisi pois, myös siirto selaimeen jäisi pois. Myös myöhempi paluu ko viikon sivuille olisi mahdollinen, viikonumerolla klikaten.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto