AfterDawn: IT-alan uutiset

Napsterin mainos Super Bowlin surkein

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 8.2.2005 20:06 Kommentteja (12)

Napsterin mainos Super Bowlin surkein Napster saavutti hyvin kyseenalaista kunniaa mainoksellaan amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl-finaalissa. Katsojien rankkauksen mukaan Napsterin mainos oli surkein, ja siitä hyvästä yhtiölle myönnettiin Super Bore -titteli.
Napsterin mainos hyökkää sen kilpailijaa, Applen iTunesia vastaan. Mainoksen mukaan iPod-soittimen täyttäminen musiikilla maksaa 10000 dollaria, kun Napsterin käyttäjät saavat 14,95 dollarin kuukausimaksulla kuultavakseen rajattomasti sulosäveliä. Asia ei kuitenkaan ole aivan näin yksioikoinen. Mainostettu Napster-To-Go-palvelu ei ole niin rajoittamaton kuin mitä Napster haluaa antaa ymmärtää - kappaleet ovat kuunneltavissa vain niin kauan kuin käyttäjä jatkaa kuukausimaksun maksamista. Kun kuluttaja lopettaa maksujen maksamisen, myös kappaleet häviävät soittimesta.

Lisäksi Napsterin väite, että iPodin täyttäminen musiikilla maksaisi kymppitonnin, on totta tuskin yhdenkään käyttäjän kohdalla. Enemmistöltä ihmisistä löytynee hyllyistä - tai ainakin kavereilta - metritolkulla CD-materiaalia sekä valmiita mp3-muotoisia kappaleita koneella, jotka odottavat siirtoa iPodiin.
Super Bowlin aikana näytetty 30 sekunnin mittainen mainospätkä kevensi mainostajan kukkaroa noin 2,4 miljoonalla dollarilla. Mainoksia näytettiin yhteensä 55 kappaletta, ja Napsterin mainos oli vähiten pidetty. Ilmeisesti kuluttajia ei houkuta ajatus tulevaisuudesta, jossa rojalteja kilahtaa levy-yhtiöiden kassaan aina, kun polttaa musiikkia. Toivotaan kuitenkin, ettei DRM yhdistettynä levy-yhtiöiden ahneuteen koskaan johda tällaisen skenaarion toteutumiseen.

Lähteet:
The Register
USA Today - Mainosten ranking-lista kokonaisuudessaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

19.2.2005 03:17

***Super Bore -titteli*** Tittelihän se on tuokin, ei välttämättä Napsterille kovin mieleinen.

29.2.2005 03:42

Mielenkiintoista olisi tietää kumpi katsojia enemmän sapetti: mainoksen asiasisältö vai se miten se esitettiin. Top-listan mainokset näköjään kaikki käyttäneet komiikkaa hyväkseen, ehkä Napsterin juttu vain oli tylsä kuin Pirkan plussamainokset? :|

39.2.2005 03:43

Ei ole olemassa huonoa julkisuutta. Tai ainakin sitä on hyvin vähän. Tämähän on vaan ilmaista mainosta Napsterille. Ja lisäksi ihmiset haluavat nyt välttämättä nähdä sen mainoksenkin.

49.2.2005 04:47
cryh4v0c
Inactive

kattelinpa ton listan läpi ja täytyy sanoa että, kuka muistaa enää seuraavana päivänä Unilever-Degreen mainosta, kun taas tätä Napsterin mainosta saattaa joku muistella vielä viikon tai parin päästä :)

59.2.2005 05:42

Oli miten oli, iPod blows

69.2.2005 11:32

Kyllä ihan tavallinen MP3-soitin on kaikista paras. Ei häiritse mitkään suojaukset.

79.2.2005 12:50

taitaa Napsterilla mennä kaikki hommat päin mäntyä... ei näytä kauhean hyvältä tollanen pelleily että hyökätään kilpailevan tuotteen kimppuun... varsinkin kun omakaan tuote ei ole mikään helmi.

89.2.2005 16:37

"..valmiita mp3-muotoisia kappaleita koneella, jotka odottavat siirtoa iPodiin." Luetaan: kone täynnä waretettuja mp3:sia.

99.2.2005 19:24
cryh4v0c
Inactive

mikäköhän siinä on että kun puhutaan koneella olevista mp3 tiedostoista niin jonkun on väkisin tungettava waretus johonkin kommenttiin.. meni kyllä offtopic, mut ihmettelempä vaan

1010.2.2005 09:42

Quote:
mikäköhän siinä on että kun puhutaan koneella olevista mp3 tiedostoista niin jonkun on väkisin tungettava waretus johonkin kommenttiin..
Tuo on kyllä ihan totta. Tuntuu muutenkin, että monet ihmiset liittävät hyvin usein mp3-tiedostot piratismiin, vaikka niillä ei välttämättä olisi mitään tekemistä keskenään. Mp3 on formaatti siinä missä pdf tms.

1112.2.2005 08:38

Tässä juuri vääntelen cd kokoelmaa koneelle ettei levyt pyöris aina ku kuuntelee lattialla yms. ei kai se waretusta liene? paitti että haenhan mie niihin tiedot tuolta freedb:ltä, ni kaip se sit on että haen netistä ne eli siis waretan... P*****marjat.

1212.2.2005 13:24

Quote:
Super Bowlin aikana näytetty 30 sekunnin mittainen mainospätkä kevensi mainostajan kukkaroa noin 2,4 miljoonalla dollarilla
kyllä toi Super Bowlissa mainostaminen on ihan järjettömän kallista. Ei se oo mikään ihme jos tuotteet maksaa jos mainostamiseen uhrataan tollaisia summia. (ja sitten vielä valitetaan, että työvoimakustannukset on liian suuret yhtiössä kuin yhtiössä)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto