AfterDawn: IT-alan uutiset

Windows Media 10:n DRM murrettu?

Kirjoittaja Jari Ketola @ 1.2.2005 21:04 Kommentteja (11)

Windows Media 10:n DRM murrettu? Chris Lanierin blogin mukaan japanilainen internet-julkaisu on julkaissut yksityiskohtaista tietoa siitä, kuinka Windows Media 10:n DRM-suojaus voidaan murtaa.
Murtaminen perustuu DrmDbg.exe ja DRM2WMV -ohjelmiin. DrmDbg.exe lukee salausavaimen muistista kun videota toistetaan, ja näin saatu .key-tiedosto mahdollistaa DRM-suojatun videon konvertoimisen salaamattomaan WMV-muotoon. Näin saatu WMV-tiedosto on toistettavissa millä tahansa Windows Media 10 -yhteensopivalla ohjelmalla tai laitteella.

Avaimen murtaminen vaatii siis sen, että alkuperäiseen salattuun tiedostoon on olemassa katseluoikeus. Satunnaisen salatun tiedoston purkamiseen menetelmä ei sovellu. Esimerkiksi Jon Lech Johansenin kehittämä PlayFair-ohjelma perustuu vastaavankaltaiseen menetelmään.

Menetelmä tunnetaan yleisesti "analogisena reikänä", koska salatunkin äänen (ja kuvan) tallentaminen on aina mahdollista vähintäänkin analogisesti tietokoneen ääni- ja kuvalähteistä. Käytännössä myös purkuavaimien selvittäminen on mahdollista, koska salattu digitaalinen tieto tulee aina purkaa käyttäjän koneella ennen kuin se voidaan toistaa äänikortin tai näytönohjaimen kautta.

Microsoft, Intel, IBM, HP ja AMD ovat perustaneet Trusted Computer Groupin (TCG), jonka päämääränä on kehittää tietokone, jossa salausavaimet ym. on tallennettu laitteistotasolle, ja ainoastaan lisensoitujen, allekirjoitettujen ohjelmien ajaminen olisi mahdollista. Vaikka TCG:n virallisena päämääränä onkin parantaa mm. verkkoasioinnin turvallisuutta, lisää se ikään kuin "sivutuotteena" myös digitaalisen sisällön, kuten ohjelmistojen, kuvan ja äänen salaustasoa.

Lähteet:
microsoft.public.windowsmedia.drm
Chris Lanierin blogi

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

12.2.2005 3:00

Ei näin.....

22.2.2005 8:08

Ikuinen piirileikki senkun jatkuu ja jatkuu,salataan/ puretaan häckätään ja cräkätään,aikaa kuluu rahaa kuluu HERMOT kuluu(mikään ei pelitä 100%),ja loppukäyttäjä ihmettelee miksi kaikki maksaa maltaita,lopettaisivat jo isot miehet,karvat ja kaikki dmr vieköön.

32.2.2005 10:03

Hohhoijaa... Koskahan nämä firmat tajuavat, että on älytöntä kiusata ihmisiä näillä suojauksilla kun ne kuitenkin aina pystytään purkamaan.

42.2.2005 10:13

Totta!aina sen joku pystyy purkamaan!

52.2.2005 13:23
SLiDE(f)
Inactive

Just näin... Eivätkö nuo immeiset jo ymmärräm että jos ihminen tekee suojauksen kohta tulee toinen ihminen ja murtaa sen... Minkä ihminen on tehnyt, sen voi ihminen tuhota..?

62.2.2005 14:13

Niih, jospa ne kohta sen tajuaa että tulee aina joku joka keksii miten puretaan ni kiväärit käteen ja mikkisoftan teoston yms yms muut kaverit tappolupien kaa jahtiin (= "I'm fron TEOSTO and i have license to kill"

72.2.2005 14:45

Kuka tommosen tietsikan haluu ees ostaa missä salausavaimet on laitteistotasolla ku kuitenki on sellasia koneita myös tulevaisuudessa missä niin ei ole. Hölmöjen hommaa!

82.2.2005 15:21

Älkää kailottako noista kopisuojausten murtamisista noin kovaan ääneen. Sillä, jos noi firmat lopultakin tajuaa sen, ettei noista kopiosuojauksita oo mitään hyötyä, niin ne keksii jotakin vielä älävapaampaa. Mä pelkään, että kohta ne alkaa vaatia näihin laajakaistayhteyksiinkin teostomaksua ja, jos se perustuu noiden firmojen omiin laskemiin niin se ei tule olemaan halpaa (täytyyhän ton älyttömän kopiosuojauksen kehittämiskulut jostain ottaa). RIAA ja MPAA ajaa kohta varmaan läpi koko maailmassa sellaisen käytännön, että jokaisesta nettiyhteydestä on maksettava niille vähintään 100$ paivältä, koska niiden tulonmenetykset kasvaa potenssissa jokaista uutta nettiyhteyttä kohden. Onhan se tunnettu tosiasia, että ilman internettiä jokaista C-luokan Hollywood elokuvaakin kävisi elokuvateattereissa katsomassa vähintään miljardi ihmistä ja musiikin myynti kasvaisi 10000000000000000%. Ja kaiken lisäksi näiden toimien jälkeen, jos jää kiinni piraattiäänitteestä tai elokuvasta, niin tuomitaan elinkautiseen vankeuteen Guantánamoon. Ja, jos siitä on kopiosujaus murrettu niin vanhanaikainen mestaus on ainoa vaihtoehto. Tuomioonhan riitää tietenkin pelkä RIAA:n tai MPAA:n epäilys asiasta. PS. Niin ja Microsofthan alkaa myös vaatia jokaiselta Linux käyttäjältä korvausta tulojen menetyksestä, sillä jos eivät nämä käyttäisi Linuxia, niin todennäköisesti ne käyttäisivät Windowssia ja tästä seuraa mahdollinen tulojen menetys Linuxin käytön takia.

93.2.2005 2:13
jmpk
Inactive

edellisessä oli järkeä kuhan vaan eivät keksi tota nettiyhteys juttua niin hyvä

103.2.2005 8:32

Ku osais murtaa vähän kaikenlaista nii olis kiva =)...

113.2.2005 14:56
hapep
Inactive

Eiköhän se kuitenki niin ole että vaikka musiikin lataaminen netistä olisi täysin mahdotonta, niin ei musiikkia kaupasta ostettaisi siltikään lähellekkään yhtä paljon kun sitä nyt ladataan laittomasti. Eli nuo levy-yhtiöiden tappiot on selvää liioittelua. Ite en ainakaa ikinä ostais levyä mut lataan silti netistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto