AfterDawn: IT-alan uutiset

iTunes rantautui Suomeen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 26.10.2004 21:33 Kommentteja (13)

iTunes rantautui Suomeen Apple avasi tänään hypersuositun iTunes-verkkomusiikkikauppansa yhdeksässä Euroopan massa, mukana myös Suomi. Suomen markkinoille rynnistyksen sivutuotteeksi iTunesin valikoimaan lisättiin samalla myös tukku suomalaisia artisteja ja Suomen iTunesissa tarjolla oleva valikoima on nyt noin 700 000 kappaleen laajuinen.
Kappaleet maksetaan luottokortilla (kuten pankkien myöntämät MasterCardit), maksuaikakorteilla (kuten Luottokunnan myöntämä Visa) tai tiettyjen pankkien myöntämillä Visa Electron -korteilla. Kuten jo aiemmin euroa käyttävissä maissa joissa iTunes on ollut saatavilla, on hinnoittelu euroalueella yhtenäinen ja yksittäisen kappaleen hinta on 0,99 euroa ja albumien hinnat alkavat 9,99 eurosta ylöspäin.

Lisää aiheesta: iTunes

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

126.10.2004 23:34

Veikkaan ettei kauheasti välttämättä herätä suosiota. Melkein samaan hintaan saa tietyt tuotteet jo kaupastakin. Tai eihän sitä koskaan tiedä.

227.10.2004 11:07

1. En tiennytkään että TAVALLISESTA kaupasta voi ostaa yhdestä levystä 2-3 parasta biisiä jä jättää muut kappaleet ostamatta. 2. En myöskään tiennyt että TAVALLISESSTA kaupasta saa erikoisbiisejä ostettua mitä saa vain iTuneksen kautta. 3. En myöskään tiennyt että TAVALLISESTA kaupasta saa kokonaiset uutuusalbumit 10€. 4. En myöskään tiennyt että TAVALLISESTA kaupassa saa kuunneltua noin. 700 000 kappaleesta puolen minuutin demon jotta voi arvioida että kannattaako se biisi ostaa. Jos mainitset nuo 4 kysymystä sisältyvät ominaisuudet jossakin tavallisessa kaupassa niin mielelläni kävisin siinä kaupassa. Ja jos haluan iPod Mp3/AAC soittimeen musiikit helposti niin taatusti käytän iTunes ohjelmaa. Siihen ei vaadita kuin yksi klikkaus (Buy this song tai Buy this album) ja kappaleet ovat koneellasi hetken kuluttua. imurointi nopeus määräytyy ADSL yhteyden mukaan, esim. 1MB yhteydellä kokonainen albumi on koneella noin 10 minuutissa. Ja iPodiin kappaleet siirtyy samalla ohjelmalla vaikkapa automaattisesti jos sinulla on Smart Playlist iTuneksessa. En tiedä oletko tutustunut iTunes ohjelmaan lainkaan. Itsellä on sekä Apple PowerBook (Mac kone) kannettavassa ja PC pöytäkoneessa (Windows kone) on ollut iTunes kauan ennen tuota MusicStore osion avautumista koska se on niin paljon parempi jo pelkkänä soitto-ohjelmana kuin esim. WinAmp tai Windows Media Player. Tuskin sen nyt tarvii tullakkaan niin älyttömän suosituksi. Kunhan on vaihtoehto kotona netistä lataamiselle mihin tahansa vuorokauden aikaan nopeasti, edullisesti ja helposti.

327.10.2004 11:11

Niin tuo "tiettyjen pankkien myöntämillä Visa Electron -korteilla" tarkoittaa käytännössä Sampo pankin Visa Electron korttia. Nordean tai Osuuspankin Visa Electronit eivät käy iTunes ohjelmassa vaikka niissä olisi hyväksytty verkkomaksaminen.

427.10.2004 11:11

Niin tuo "tiettyjen pankkien myöntämillä Visa Electron -korteilla" tarkoittaa käytännössä Sampo pankin Visa Electron korttia. Nordean tai Osuuspankin Visa Electronit eivät käy iTunes ohjelmassa vaikka niissä olisi hyväksytty verkkomaksaminen.

527.10.2004 11:26

Quote:
Niin tuo "tiettyjen pankkien myöntämillä Visa Electron -korteilla" tarkoittaa käytännössä Sampo pankin Visa Electron korttia.
Taitaa toimia myös Nordean korteilla, ainakin pankin nettisivujen mukaan , en kylläkään ole itse kokeillut. Jos omaa nettipankki tunnukset niin electroniin voi käydä laittamassa Verified by Visa -palvelun, palveluun liittäminen onnistuu verkkopankin ohjeiden mukaisesti. Palvelun voi myös poistaa kortilta niin halutessaan.

627.10.2004 11:35

Siis suomessahan on saman tyyppinen palvelu käytössä. eli www.biisi.fi Valikoima kasvaa kokoajan ja maksaminen toimii verkossa.

727.10.2004 14:12

Onhan minulla toki tuo Verified By Visa päällä. Harmi vain että kovin harva yritys tukee Verified By Visa palvelua. Ei tue iTunes tuota joten pitää olla MasterCard, Amex, Visa tai Sampo pankin Visa Electron jotta tuo onnistuu.

827.10.2004 15:26

Minäpä en ole kuullut mistään kaupasta, josta saa ilmaiseksi omaan käyttöön musiikkia, mutta kaipa tuo suosio alkaa nousemaan, jos lataamista ruvetaan oikeasti rajoittamaan.

927.10.2004 20:32

Täytyy olla todellinen idioootti joka ostaa musiikkinsa iTunesin kaltaisista online-palveluista. Uutuusalbumit esimerkiksi maksavat suurin piirtein saman verran kuin fyysinen cd kaupassa. Miksi ostaa albumi mp3 -muodossa kun ei saa edes levynkansia mukana eikä sanoja joita on mukava lueskella samalla kun musiikki soi stereoissa. Ja entäpä sitten kun tietokoneen kovalevy hajoaa niin sinne menevät mahdolliset tuhannet ostetut ämpärit. Ja on muistettava vielä sekin että mp3 tai aac ovat kaukana cd-tasosta. Ihmiset maksavat suuria summia valmiiksi pilatusta tavarasta. Täysin järjetöntä touhua! Kun ostan cd:n oikeasta levykaupasta niin voin kääntää sen sisällön niin moneen formaattiin kuin ikinä haluan. Sen sijaan ne jotka törsäävät rahansa verkkomusiikkikauppaan ovat näiden tarjoamien audioformaattien armoilla. Aidon cd:n hankinta on siis paljon järkevämpää. Suorastaa itkettää kuinka ihmiset ovat näin helposti huijattavissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.10.2004 @ 20:44

1027.10.2004 21:48

Amtiainen: "3. En myöskään tiennyt että TAVALLISESTA kaupasta saa kokonaiset uutuusalbumit 10€." Aikaisemmissa itunes-uutisissa oli että albumien hinnat ovat 9.99 dollarista ylöspäin, joten jaksan uskoa, että uusimmat ja suosituimpien artistien levyt maksavat varmasti aika lähelle saman verran kuin alkuperäinen cd:kin, voin myös olla väärässä. Ja sillä kun sanoin, ettei herätä suosiota, tarkoitin lähinnä suomen markkinoita. Eli jos hinta on lähes sama niin uskon musiikki-ihmisten käyvän ostamassa levynsä mieluummin tutusta ja turvallisesta prismasta ym. Tosin ajan kuluessa voi olla, että tällä hetkellä nuorempi sukupolvi ostaa tulevaisuudessa musiikkinsa internetistä. Eli meinaan tällaista siirtymävaihetta. Itse olen ajatellut ainakin ostaa levyni normaalista kaupasta tulevaisuudessakin. Tuo demon kuuntelu on kyllä todella hyvä juttu, sitä ei käy kieltäminen. Ja yhdyn tuohon Xanadun ajatukseen tuosta kovalevyn tuhoutumisesta. Eiköhän tämäkin ole taas ihan maku ja tottumuskysymys... Itse ainakin teen asiat sillä tavalla millä miellän ne itselleni tutuiksi. :D

1128.10.2004 9:48

Katsoinpa Freerecordshopista hintoja uusimmista levyistä niin kyllä ne olivat kalliimpia esim. Greatest Hits - Robbie Williams, Around the sun - R.E.M. ja Songs about jane - Maroon 5 maksoivat siellä 18,50eur kun iTuneksessa ne kaikki maksoivat sen 9,99eur. Tuo hinta voi olla joillekkin tärkeä mutta luulen että warettajat eivät osta vaikka hinta olisi mikä tahansa jos toinen vaihtoehto on ladata se ilmaiseksi (laittomasti). No pointtini ei ollut kuitenkaan levyjen hinnat vaan se miten hyvin Apple on toteuttanut nettikaupan. Se lähentelee täydellisyyttä (no saisi ehkä olla ne musiikit 160-192kbps AAC huolimatta) verrattuna kilpailijoihin ja rajoitukset ovat aika todella pieniä muihin kilpailjoihin verrattuna. Levyjä voi polttaa vain 5 x per playlistasta (jotka jotku on kritisoineet) mutta niitä uusi playlistoja voi tehdä rajattomasti uusia. Kyllä luulisi viisi levyä samasta playlistasta riittävän. Musiikin siirtäminen iPod soittimeen on tehty uskomattoman helpoksi. Kyllä kannattaisi kyllä miettiä sitä miksi verkkokaupat ovat yleensä olemassa. Se on sen takia että se on kaikkien ulottuvilla ja helposti tilattivissa. iTuneksessa ei ehkä se laatu ole se pääasia vaan sen käytön helppous. Levykannetkin (tosin huonolla 512x512 resoluutiolla ) jopa yksittäin ostetuissa kappaleissa sisältyy itse tiedostoon. Se näkyy halutessaan iTunes ohjelmassa ja niitä kansia voi tulostaa täysin automaattisesti esim. Playlistasta jolloin kanneksi voi valita joko mosaakkikuvan kaikisa kansista tai yhden ison. Tottakai todellinen musiikkifani hankkii levyn kaupasta kansineen ja paremmalla äänenlaadulla mutta iTunes onkin suunnattu sellaisille kuluttajille jotka ovat ennen olleet enemmän passiivisia musiikkikuuntelijoita kuin itse ostajia. Kovalevyn tuhoutuminen on tietenkin riski mutta sitä ei kannattaisi kyllä syyttää Applea. Luulen että kyllä ihmisiä harmittaa paljon enemmän myös esim. korvaamattomia valokuvia joita ei noin vain saa takaisin edes rahalla. Olen jopa nähnyt ihmisten itkevän tällaisissa tilanteissa. Tuo musiikin tuhoituminen varmasti harmittaa mutta se on pientä siihen verrattuna mitä digi ajan ihmisellä voi käydä. Itse pidän musiikit mielummin koneella kuin fyysisenä levynä vaikka kyllä tiedostan sen että kovalevy voi mennä rikki.

1228.10.2004 18:33

Tuosta kovon kaatumisesta sen verran, että eikö siellä jää oikeutta imuroida samaa kappaletta uudestaan jos on sen kerran ostanut?

1311.3.2005 19:16

Jos minä haluan OSTAA musiikkia, niin ostan kaupasta cd:n, mutta jos haluan musiikkia vaivattomasti internetin kautta, niin ihan tasan tarkkaan imuroin sen laittomasti. Miksi maksaa jostain iTunesin käytöstä, jos sen saa myös ihan yhtä helposti ja ilmaiseksi? Mutta eikös se niin ole että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.. Ja se on nyt vain tyhmää maksaa liikaa. Ja tässä tapauksessa on tyhmää maksaa ollenkaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto