AfterDawn: IT-alan uutiset

Elokuvateollisuus Islannin P2P-käyttäjien kimpussa

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 30.9.2004 21:37 Kommentteja (17)

Elokuvateollisuus Islannin P2P-käyttäjien kimpussa Islannin oma maailmanlaajuisen elokuvateollisuuden käsikassara, SMAIS, joka kuuluu myös kansainväliseen alan kattojärjestöön MPA:han, on iskenyt saarivaltiossa P2P-käyttäjiä vastaan. Tällä viikolla tehdyissä poliisin toimeenpanemissa ratsioissa kahdentoista islantilaisen P2P-käyttäjän tietokoneet ja tallennusmediat takavarikoitiin SMAISin nostamien syytteiden toimeenpanon johdosta.
SMAISin mukaan Islannin -- maailman parhaiten verkottuneen maan, joka ylpeilee sillä, että 79% kotitalouksista on kytkeytyneenä Internetiin -- verkkoliikenne tipahti iskujen jälkeen lähes 40%, joka kertonee paljolti siitä että alle kolmensadan tuhannen asukkaan maassa sana ratsioista kiirii nopeasti moniin korviin. SMAISin mukaan joiltain ratsatuista P2P-käyttäjistä oli löydetty jopa 2,5 teratavun edestä laitonta materiaalia. Uutisten mukaan ratsiat kohdistettiin ainoastaan DC++ -P2P-ohjelmaa käyttäviin käyttäjiin,

Lisää aiheesta:

The Register
SMAIS

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

11.10.2004 15:17

Onkohan Suomessa vastaavaa viranomaista, joka ratsaisi yksityisiä käyttäjiä?

21.10.2004 17:53

eipä taida olla Suomessa resursseja mihinkään laajamittaiseen ratsaukseen

31.10.2004 18:28

Kunhan ei suomessa vastaavaa tapahdu, niin kaikki on hyvin.

41.10.2004 18:43

joopa joo, odottakaa vaan, kyllä ennemmin tai myöhemmin täälläkin aletaan sekoilee jenkkipoikien tapaan, toivottavasti myöhemmin. Jos laajakaistaa ei enää sais edes tiedostojen jakoon käyttää, mitä teet koko laajakaistalla? luet vaan sähköposteja ja surffaat 2mt/512mt yhteydellä? just joo! kyl vähenis laajakaistat, luulen mä. no okei, kyllä mä asiasta sen toisenkin puolen ymmärrän, mutta..


Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/

51.10.2004 21:57

Yhdyn mikan puheeseen, mutta heitän vielä kyssärin: Mitä varten nopeat yhteydet sitten ovat olemassa?Eiköhän päätarkoituksena kuitenkin ole nopea tiedon(tai tiedostojen)siirto? However... Eli, niinkuin mika sanoi, kuka tarvitsee huippu nopeaa yhteyttä sähköpostin selaamiseen? Jos ajatellaan järjellä niin kaikki verkossa tapahtuva tiedostojen siirto olisi laitonta. Minusta ainakin tuntuu, joskus tällaisia uutisia lukiessani, että verkkoa koskevat lait on keksitty vain, jotta saataisiin ihmiset "tekemään" väärin.. Ymmärrän toki tekijänoikeus ym. jutut ja kunnioitan niitä, mutta joissain tapauksissa tämä "lainkuuliaisuus" on jo naurettavaa..Viimeisimpänä iso-arskan tempaus. En ymmärrä, mutta tuo olisi mielenkiintoista kuulla, että mitä varten nopeat yhteydet ovat.

62.10.2004 8:08
Jarpo
Inactive

Levynsalaus käyttöön.

72.10.2004 11:49

Nopeat laajakaistayhteydet eivät varmasti ole sitä varten että voidaan harrastaa waretusta. Ikävää että joudutaan Islannin tyyppisiin operaatioihin turvautumaan mutta minkäs teet; jengi warettaa musiikkia, elokuvia ja muita hauskoja juttuja sellaisella tahdilla että heikompaa hirvittää. Loppujen lopuksi rehelliset laajakaista-asiakkaat joutuvat maksumiehiksi palveluntarjoajien waretus-kulujen peittämisessä.

82.10.2004 13:11

Pysyisivät vaa kaikki "anti-piratismi" hihhulit siellä jenkkilässä prkl..

92.10.2004 13:16
grona73
Inactive

rehellistä laaja-kaistakäyttäjää...xanadu hohhoijaa

102.10.2004 14:07

Jos vastaavaa Suomessa toteutettaisiin, loppuisivat yksityisten käyttäjien laajakaistan käyttö seinään. Ihmiset alkaisivat tod. näk. vaihtamaan yhteyksiään hitaimpiin mahdollisiin "laajakaistoihin" ja tämä johtaisin taas siihen, että yhteyksien hinnat nousisivat pilviin. Tällä hetkelläkin ns. hinta-nopeus-sodasta riippumatta hinnat ovat nopeuksiin nähden tähtitieteelliset tässä maassa. Ainakin jos verrataan esim. Aasiaan, missä laajakaista käsitteenäkin alkaa vasta tuolta 10 Mbps yhteyksistä ja hinnat ovat silti Suomen 256/256 Kbps luokkaa.

112.10.2004 19:40

Onko siis Suomessa mitään vaaraa, että samanlaisia ratsioita tehdään? Myönnän, että itse olen sortunut musiikin, elokuvin ym. waretukseen eli kysyisin vain, että onko mitään mahdollisuutta jäädä kiinni?


"Elämme vain kerran"

122.10.2004 21:38

Jos rikkoo lakeja aina on mahdollisuus jäädä kiinni. Se tietysti on eriasia kuinka todennäköistä se on... Kyllähän se meno väkisin täälläkin tulee muuttumaan pikkuhiljaa.

133.10.2004 5:27

Jaa-a. Pahalta näyttää tämmöinen toiminta. Jos tälläistä tapahtuu myös Suomessa, on sama jo ottaa hitain mahdollinen laajakaistayhteys minkä vain voi saada. Sillä toimii kyllä IRC- ja sähköpostit. Nicita sanoi, että ei taida Suomessa olla resursseja poliisilla laajamittaisiin ratsioihin. Itse kyllä uskon saman, mutta epäilen (vahvastikkin jopa) että yksityisiä käyttäjiä valvotaan myös poliisin taholta. Itselläni on käytössä PeerGuardian ja esimerkiksi Finnish Police on yrittänyt ottaa yhteyttä monta kertaa. Hieman epäilyttävää touhua ainakin minun mielestäni, sillä jaossa itselläni ei ole laitonta materiaalia, vaikka tiedostot ovatkin niin nimetty, aivan vain mielenkiinnon vuoksi, jotta tietäisin, harrastavatko suuret yritykset "tavan käyttäjien" valvontaa. Pahasti näyttäisi näin olevan. Ainakin Adoben toimesta. Esimerkiksi Adobe Inc. on yrittänyt ottaa moneen kertaan yhteyttä. Jos yksityiskäyttäjien tietokoneita yritetään tarkkailla jaettavien tiedoston nimien mukaan, on mielestäni yksityisyyden suoja aika mitätön Suomessa.

143.10.2004 9:13

Quote:
Jos yksityiskäyttäjien tietokoneita yritetään tarkkailla jaettavien tiedoston nimien mukaan, on mielestäni yksityisyyden suoja aika mitätön Suomessa.
Tuo on ihan totta, minusta poliisilla on jo hieman liikaa valtuuksia, esim. sähköpostin lukeminen. Mutta minkäs voit. Mutta jos tämä suomessa toteutetaan(ratsia, niin minä ainakin olen huutamassa barrikadeilla, että poliisi jahtaisi oikeita rikollisia. Jos resurssit eivät riitä nytkään, saa nähdä miten sitten käy..

153.10.2004 10:05

Kun seuraavan kerran Peerguardian väittää, että joku ip kuuluu jollekkin firmalle, tarkista onko näin todella jollain whois kaltaisella palvelulla. Ite en muuhun p2p ohjelmia oikeen enää käytä, kun parin tv sarjan uusimman jakson lataamiseen. Aikaisemmin käytin Azureusta ja safeguard pluginia joka käyttää peerguardianin ip tietokantaa. Monet kerrat ihan kummallisista paikoista muka joku yrittii ottaa yhteyttä. Aina kun tarkastin kuuluuko kyseinen ip todella firmalle/yhteisölle, jolle safeguard sen väitti kuuluvan, huomasin että näin ei ole. Yleensä se asui pieneen väliin, joka ei todellisuudessa kuulunut väitetylle firmalle, tai sitten se oli ihan pielessä. Ei siis kannatta liikaa luottaa moiseen. Eiköhän Adobe sen tiedä, että heidän ohjelmat on heti Windowsin ja varmaan Officen jälkeen eniten laittomasti levitettyjä. Jos ei jopa eniten levitettyjä, en tiedä. Vähän epäilen jaksaako Adobe itse omia ohjelmiaan p2p verkoista etsiä aktiivisesti, koska ihan selväähän se on, että niitä sieltä pilvin pimein löytyy. Varsinkin, kun Usan ulkopuolella se oikeuteen haastaminenkaan ei niin helppoa ole.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.10.2004 @ 10:10

164.10.2004 5:13

Minulle tuli tällainen varoitus, jäi dc++ hetkeks pois käytöstä. http://kaikki.irssii.net/~alconda/wlannet.jpg


174.10.2004 11:42

Joo kaippa tuo jenkki-meininki joskus kait tännekin rantautuu, ja noista laajakaistoista eikös joskus ollut sonylla (muillakin) tarkoituksena että siltä voisi imuroida elluja, musaa jne..tais vaan mennä ei ostonpuolelle...siis kyllä varmaan warettajia suomessakin aikapaljon on, itse olen myös tuota dc++ kokeillut ja tuli heti troijalainen palomuurista sisälle, joten se sai jäädä siihen kertaan..oli muuten norton, itsellekin on joskus tullut tuolta visualtracingiä seurattua ja minulle on myös ollut monikansalliset yritykset urkkimassa...oneks on tuo wall edessä...laajakaistojen tarkoitushan on helpottaa ihmiseten vuorovaikutusta jne..plapla mutta täällä kotomaani ompi suoami tuo ei taida näillähinnoilla onnistua...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto