AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawn.com viisi vuotta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 10.6.2004 10:34 Kommentteja (24)

AfterDawn.com viisi vuotta Tänään tulee kuluneeksi päivälleen viisi vuotta siitä, kun avasimme AfterDawn.com:n suuren yleisön käyttöön ensimmäistä kertaa. Suuri yleisö ei vain jostain käsittämättömästä syystä tuntunut rynnivän sivuille, ensimmäiset tilastot muutamaa kuukautta vuoden 1999 avaamisen jälkeen näyttävät hulppeita useamman tuhannen sivulatauksen määriä kuukausitasolla -- tällä hetkellä sivustoiltamme ladataan noin 12,000,000 sivua kuukaudessa ja kasvutahti on edelleenkin varsin mukava.
Syntymäpäivien kunniaksi saimme vihdoinkin myös uuden ulkoasun suomenkielisille sivuillemme valmiiksi -- tästä aiheesta löytyy enemmän juttua täältä. Viisi vuotta on todella pitkä aika "dotcom-maailmassa". Olemme nähneet legendojen syntyjä ja tuhoja, trendien nousuja ja laskuja. Napster... MP3.com... CuteMX... Scour Exchange... aika, jolloin DivX oli halutuin videoformaatti... aika, jolloin MP3 oli kuumin lyhenne uutismedioissa... DVD-formaatin nousu... DVDR -tallentavien tulo markkinoille... jne.

Kun aikoinaan aloin miettimään omaa sivustoa, työskennellessäni hieman turhautuneena web developerina nykyisin jo kuopatussa uusmediayrityksessä Helsingissä, viettäen silloisen tunnetun historian kylmintä talvea pääkaupungissa, olivat suurimmat vaikutteeni sivuston idealle MP3.com ja Dimension Music. Ideana oli ottaa molemmista parhaat ideat, heittää sekaan soppaan monikielisyys, softatarjonta ja kaikkea mahdollista digitaalisen maan ja taivaan väliltä.

Sivuston ensimmäiset versiot ovat nykyisin tarkasteltuna aika hymyilyttäviä, ainakin näin omasta näkökulmasta -- kuva ensimmäisestä julkisesta versiosta löytyy täältä. Sivusto sisälsi tuolloin mm. DVD-arvosteluja, levyarvosteluja, WinAMPin skinejä sekä Suomen päivittäiset TV-listaukset :-)

Aikaa on vierinyt, sivuston pääpaino on vaihtunut teknologioiden kehittyessä yhä vahvemmin digitaalisen videon ja multimedian suuntaan, hommasta on tullut selkeästi täysipäiväisempää työtä -- ja suoraan sanoen välillä viiden vuoden aikana on tullut hetkiä, jolloin olisi tehnyt mieli pistää hanskat tiskiin ja lopettaa koko sivusto. Mutta ajan myötä myös ammattimaisuus on kasvanut ja siitä parhaana osoituksena lienee se, että viime vuoden toukokuussa totesimme vihdoinkin, että sivuston ylläpito nykymallissaan on pakko siirtää yrityksen omistukseen -- ja näin syntyi sivuston nykyisin omistava AfterDawn Oy. Omistajina ovat alkuperäisen kahdeksan hengen ylläpitotiimistä seitsemän jäljelläolevaa jäsentä, ainoastaan toiminnan muoto on muuttunut aiemmasta "aikuismaisemmaksi".

Monesti meiltä on kysytty sitäkin, miksi ylläpidämme suomenkielistä sivua. Vastaus tähän on vaikea -- suomenkielinen sivusto ei itsessään ole kovinkaan järkevä idea taloudellisesti, mutta ehkä siinä on jotain perisuomalaista jääräpäisyyttä yhdistettynä jonkinlaiseen hyväntahtoiseen isänmaallisuuteen, jonka vuoksi haluamme tarjota suomalaisille käyttäjillemme tietoa aihealueistamme myös omalla äidinkielellään.

Viisi vuotta tuntuu jälkikäteen ajateltuna tolkuttoman pitkältä ajalta -- tänä aikana monet asiat ovat muuttuneet niin yksityiselämässä kuin teknisessäkin mielessä. Mutta sivusto on ollut jo viisi vuotta osa arkeamme ja pyhäämme, siihen on syntynyt niin tiivis suhde, että on vaikea kuvitella millaista viime vuodet olisivat olleet ilman AfterDawnia. Tulevaisuus ainakin nykyisellään vaikuttaa hyvin valoisalta sivustollemme -- vuosia kestänyt "dotcom-lama" alkaa taittumaan pikkuhiljaa, sivusto kasvaa mukavaa tahtia, rekisteröityneiden käyttäjiemme määrä on jo lähempänä 150,000:a ja paperille on jo raapusteltu valtava määrä uusia ideoita sivuston kehitystä varten myös tulevaisuudessa.

Tämän kummemmitta jorinoitta -- vaikka olihan sitä tässäkin -- kiitän kaikkia käyttäjiämme ja moderaattoreitamme kaikesta mitä olette sivustomme hyväksi viimeisen viiden vuoden aikana tehneet. On ollut mahtavaa nähdä samojen ihmisten palaavan sivuille päivä toisensa jälkeen, lukea positiivisia palautteita sähköpostitse ja ylipäätään huomata, että sivustolle on olemassa Suomessa se tietty kohdeyleisö, joka kiinnostuu aiheista joihin keskitymme sivustoillamme vuosi vuoden jälkeen.

Nyt ylläpito siirtyy oluelle.. Hyvää syntymäpäivää, AfterDawn.com!

AfterDawn Oy:n puolesta,

-Petteri Pyyny, tj

Edellinen Seuraava  

24 kommenttia

110.6.2004 10:41

Ottakaa muutama olut minunkin puolesta ;-)

210.6.2004 11:14

Hyvää syntymäpäivää!! :D ("...vaikka lahjaa ostanut en..", enempää SIG:ä siteeraamatta)

310.6.2004 11:31

Onneksi olkoon vaan minunkin puolestani. Hyvin menee, jatkakaa samaan malliin. Noi " tänä aikana monet asiat ovat muuttuneet" linkit ei muuten toimi. :)

410.6.2004 11:40

teme565: Tnx, korjasin nuo linkit (ja samalla hakukoneen uutislinkit :-).

510.6.2004 12:27

Jep, Hyväää syntymäpäivää vaan AD:lle. Ja onnea jatkoon.

610.6.2004 12:39
DVDR(W)
Inactive

Onneksi olkoon! Toivottavasti suomipuolen kehitys ei jää pelkästään tuohon ulkoasuun ;)


DivX, XviD, VCD, SVCD, CVD, DVDR:
http://www.mpegit.net
http://www.mpegit.fi

Viestiä on mokattu lähettämisen jälkeen. Viimeisin mokaus 10. elokuuta 2004 @ 20:56

710.6.2004 13:04

Toi aikana linkki ei muute toimi vieläkään, vai johtuukohan se mun omasta koneestani?

810.6.2004 14:22

Onnea vaan. Esim 5 vuotta koiran elämää vastaa 35 ihmisen vuotta. Toivottavasti saitin pito ei ole vielä kuluttavampaa :)

910.6.2004 14:34

Onnea aD:lle!! :D


--Computers are like air conditioners, they stop working properly if you open windows--

http://www.if-not-true-then-false.com/ || http://www.gentoo.org/ || http://my.afterdawn.com/juppe22/

1010.6.2004 15:04

Jee \o/

1110.6.2004 15:38

No onnea vain, taidanpas ottaa itsekin oluet ;) Ps. Nämä uudet sivut kyllä näyttävätkin hyvältä :)

1210.6.2004 16:22

Joo nää uudet sivut RuLeZ. Jatkakaa vaan samaan malliin!! ja vielä PALJON ONNEA!!!

1310.6.2004 17:06

voi! tulee iha kyynel silmäkulmaan... mä muistan kun päättötyön aikoihin törmäsin ekaa kertaa tänne ja oikeastaan ainut joku oli vastaillu kysymyksiin oli dRD :). vuosi tällöin taisi olla 2001...

1410.6.2004 17:44

No on todella hienot. Se vanha etusivu olikin vähän liian täyteen tungettu.. Tää on paljon pirteämpi! Onnea AD!

1510.6.2004 17:49

Onnea 5-vuotiaalle, keep up da good work, long live the scene.

1610.6.2004 17:55

joko vuosi on taas kulunut? nopeeta se menee ja tahti vain kovenee. Happy Birthday to you Afterdawn.com ... :)

1710.6.2004 20:19
Varmint
Inactive

Onneksi olkoon AD:lle ja AD:n poppoolle :)

1811.6.2004 6:35
jmpk
Inactive

Onnea! On suomenkielinen AfterDawn kyllä yksi suurimmista suomalaisista "tietokone kansan" sivuista.

1911.6.2004 8:30

Onnea !

2011.6.2004 11:41

Onnea aD:lle! Tämä sivusto opetti minulle paljon videon pakkauksesta, kun olin vielä sillä saralla "n00b". Nykyisin taidot on jo kuitenkin niin hyvät, että foorumieden selailu on jäänyt vähemmälle. Mutta kiitos kuitenkin aD:lle! Mukavaa, että suomipuoli on saanut saman pirtsakan ulkomuodon kuin mitä enkkupuolella on ollut jo pidemmän aikaa. Toivon, että sivusto elää vielä pitkään.

2111.6.2004 14:40

Amen to that, migge.

2211.6.2004 16:54
Aikiro
Inactive

Paljon onnea teille vuosipäivän johdosta ja hyvä että olette jaksaneet jatkaa.

2311.6.2004 18:29

Vuosien kokemus ja ammattimaisuus näkyy... Kiitos siitä ja onnea!

2412.6.2004 20:49

Myöhäiset onnittelut.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto