AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple kiistää huhut hintojen noususta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 7.5.2004 20:52 Kommentteja (5)

Apple kiistää huhut hintojen noususta Apple vastasi tänään välittömästi New York Postissa esitettyisiin väitteisiin siitä, että suuret levy-yhtiöt olisivat pakottamassa Applea nostamaan iTunes-palvelun kappalekohtaisia hintoja 26% aiemmasta 99 Yhdysvaltain sentistä 1,25 dollariin kappaleelta.
"Huhut eivät ole totta", sanoi Applen edustaja Natalie Sequeira. "Meillä on usean vuoden kattavat sopimukset levy-yhtiöiden kanssa ja yksittäisten kappaleiden hinta tulee pysymään 99 sentissäl."

Huolimatta siitä, että yksittäisten kappaleiden hinta näyttää sittenkin pysyvän samana, on kokonaisten albumien hinnoissa ollut selvä trendi ylöspäin. iTunesin aloittaessa lähes kaikki albumit myytiin 9,99 dollarin hinnalla palvelusta, mutta nyt jotkut valikoidut albumit maksavat jo enemmän kuin varsinaiset CD-levyt Yhdysvalloissa.

Lisää aiheesta:

Reuters / Forbes
NY Post

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.5.2004 5:37

Seuraavaksi ihmettelevät miksei kukaan osta iTunesista albumeita, ja keksivät varmaan P2P:n syylliseksi...

28.5.2004 5:39

Musiikkiteollisuuden intressissä näyttää olevan verkkokauppabisneksen tuhoaminen jotta voidaan perustella pyhää sotaa P2P -verkkoja kohtaan. Kukaan järkevä kuluttaja ei pane rahojaan menemään ties millä koodekilla pakattuihin ämpäreihin. Sonyn vasta toimintansa aloittanut yritelmä on tästä ikävä esimerkki. Naurettavaan ATRAC -formaattiin pakattu musiikki kuulostaa suorastaan järkyttävän heikkolaatuiselta. Kazaa on edelleen paras MP3 -palvelu ja sehän kertoo vain siitä että musiikkiteollisuus on kämmännyt pahemman kerran.

38.5.2004 7:33

En ainakaan ite ostaisi albumia Itunesista, jos kaupasta saa halvemmalla ja kunnon äänenlaadulla.

48.5.2004 17:13

Pakattuna ihme formaatteihin jollein niitä ei voi polttaa levyille, jotta piratismi ei kasvaisi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kuluttajat eivät voi kuunnella ostamiaan albumeja/biisejä autossa tai toisessa huoneessa, koske se mahdollistaa piratismin. Sitten viel nostetaan hinnat yli normaalien albumien, jolloin kukaan ei tietenkään halua ostaa noita ku ei saa edes hienoja kansian ja levyän pelkkiä bittejä. Sitten ihmetellään miksi kauppa ei myy... ite en luultavasti tuu koskaan ostaa noista ja syyt on edellä mainitut samoin kuin se, että albumin saa 10-20€ ja tosta maksaa melkein yhtä paljon, jos ton hinta ois joku 5€ voi harkita, mutta tuskin en kuitenkaan vois kuunnella ostaamaani levyy autos/stereois ja vaikka voisin se näyttäisi ihan piraatilta, sama kuin käyttäisi p2p:tä.

58.5.2004 17:38

Apple itse nettoaa tuosta about 10 centtiä per myyty kappale(josta suurin osa menee ylläpitoon sun muihin kuluihin jättäen todelliset voitot pieniksi). Loput rahat menee levy-yhtiöille(70 centtiä per kappale) ja 20 centtiä luottokorttiyhtiöille ja muille tekijöille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto