AfterDawn: IT-alan uutiset

Euroopan Parlamentti hyväksyi uuden tekijänoikeusdirektiivin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 9.3.2004 19:00 Kommentteja (88)

Euroopan Parlamentti hyväksyi uuden tekijänoikeusdirektiivin Euroopan parlamentti hyväksyi tänään äänestyksen jälkeen ehdotuksen uudesta tekijänoikeuksien valvontadirektiivistä tietyin muutoksin. Joitain direktiiviehdotuksen sanamuotoja ja kohtia muutettiin valtavan kuluttajajärjestöjen painostuksen johdosta, mutta lain ydin pysyi silti samana. Pääasiallisin muutosvaatimus eli direktiivin muuttaminen niin, että se tekee selkeästi eron yksityisen ns. harrastuskopioinnin ja ammattimaisen piratismin välillä, jäi saavuttamatta.
EFF:n lakimies Gwen Hinze sanoi lausunnossaan äänestyksen jälkeen: "Tämän direktiivin ansiosta kuka tahansa, joka tietämättään rikkoo tekijänoikeuksia -- vaikka hänen teollaan ei olisi mitään taloudellista merkitystä -- voi päätyä tilanteeseen, jossa hänen omaisuutensa otetaan haltuun, hänen pankkitilinsä jäädytetään ja hänen kotiinsa tunkeudutaan."

Joitain pieniä muutoksia direktiiviin tuli painostuksen ansiosta, yhtenä lisäyksenä direktiiviin lisättiin kohta, jonka mukaan oikeustoimia ei tule kohdistaa yksityistä kuluttajaa kohtaan, joka "hyvin aikein" imuroi verkosta tekijänoikeuksin suojattua materiaalia omaan käyttöönsä. Mutta direktiivi jättää täysin miljoonapalkkaisten lakimiesten ja oikeussalien päätettäväksi sen, miten määritellään "hyvät aikeet".

Loppuviikosta EU:n ministerit suurella todennäköisyydellä sinetöivät parlamentin päätöksen ja näin ollen direktiivistä tulee nykymuodossaan laki Euroopan Unionin alueella 24 kuukauden sisällä.

Lakiesityksen alkuperäinen alullepanija oli eurokansanedustaja Janelly Fourtou, joka on mediajätti Vivendi Universalin (joka omistaa mm. maailman suurimman levy-yhtiön Universal Musicin) johtajan, Jean-Rene Fourtoun, vaimo.

Lisää aiheesta:

EFF
BBC
CODE

Edellinen Seuraava  

88 kommenttia

19.3.2004 19:08

voi vittu

29.3.2004 19:22

No ei tuo ainakaan minua haittaa kun kopioin verkosta aina vain "hyvin aikein". ;)

39.3.2004 19:38

1984

49.3.2004 19:41
DVDR(W)
Inactive

Quote:
Lakiesityksen alkuperäinen alullepanija oli eurokansanedustaja Janelly Fourtou, joka on mediajätti Vivendi Universalin (joka omistaa mm. maailman suurimman levy-yhtiön Universal Musicin) johtajan, Jean-Rene Fourtoun, vaimo.
Ukko harrastanut lobbausta emäntänsä kanssa sitten oikeen kunnolla :D
Quote:
Loppuviikosta EU:n ministerit suurella todennäköisyydellä sinetöivät parlamentin päätöksen ja näin ollen direktiivistä tulee nykymuodossaan laki Euroopan Unionin alueella 24 kuukauden sisällä.
Noh tuossa menee vielä aikaa, joten kaikki WareZ teinit nyt äkkiä imemään netti tyhjäksi... ;o)

59.3.2004 19:50

Mainittakoon vielä, että Janelly Fourtou onnistui lobbaamaan lain ns. pikakäsittelynä läpi, joka on hyvin harvinainen käytäntö Euroopan Parlamentissa. Pikakäsittelyn ansiosta laki ei käy kahdella kierroksella parlementissa, kuten normaalisti direktiiviehdotukset käyvät ja se otettiin käsittelyyn likipitäen heti ehdotuksen jättämisen jälkeen, joka sekin EU:n byrokratiassa on tuiki harvinaista. Onnistunut veto toki, Fourtoun perhe CODE:n arvion mukaan tienaa suoraan useita miljoonia euroja lain ansiosta.

69.3.2004 19:57
DVDR(W)
Inactive

Quote:
Onnistunut veto toki, Fourtoun perhe CODE:n arvion mukaan tienaa suoraan useita miljoonia euroja lain ansiosta.
Siellä on jo Fourtoun perhe tilannut mersun tehtailta uutta menopeliä alle :) Nyt vain kaikki tekemään paskaa musaa ja sitten vain odottamaan p2p verkkoihin ja narauttamaan pahoja warettajia, jolloin voikin sitten tehdä hyvän tilin oikeusjutuilla. Nyt jos joku miettii miksikä aikoo isona niin vaihtoehdot ovat muusikko/leffantekijä tai sitten lakimies. Varsinkin lakimiehillä tulee olemaan kysyntää :D

79.3.2004 23:42

Kai se on lekuriin mentävä ku jumiutu suu auki ja leuat lukkoon ku tän uutisen näin !

810.3.2004 2:16
jmpk
Inactive

Tuolta löytyy lisätietoa http://www2.europarl.eu.int/omk/sipade2?PUBREF=-//EP//TEXT+PRESS+DN-20040309-1+0+DOC+XML+V0//FI&LEVEL=2&NAV=S#SECTION1 Miten ne voi päättää tuollaisen miljoonia ihmisiä koskevan päätöksen "nopeasti" ilman toista kierrosta. Nyt kun vielä määrittelevät sen "hyvin aikein" kopioimisen rajan. Jäi muuten vähän hämäräksi, että voivatko ne syyttää minua, jos vain lataan, mutta en jaa.

910.3.2004 2:21
jmpk
Inactive

ai niin. On ne kyllä tyhmiä ne päättäjät kun antoivat sen mennä läpi äänin puolesta 330 vastaan 151. Voisihan sitä vähän ottaa asiat tavallisen kansan näkökulmasta. Eivät ne edustajat ja suuret firmat tarvitse kopioida yhtään mitään.

1010.3.2004 2:31

"hyvin aikein" Tuotahan voi tulkita ihan miten vaan? Eikö sen vertaa olisi viitsineet nähdä vaivaa että olisivat tehneet kunnon pelisäännöt. Naurettavaa touhua!

1110.3.2004 3:07

ei helvetti kyl nyt alkaa menee liikaa tonne amerikan suuntaa tää touhu.

1210.3.2004 3:20

Niin löytyykö sellaista fakiiria joka suomentaisi tuon "hyvin aikein"-määritteen? Jos kopiointi kielletään, ok, tai sallitaan, ok, mutta selvät pelisäännöt. Nyt on kaikki edelleen "ilmassa", ja kyseistä määritettä voi nyt tulkita sitten ihan miten vaan.

1310.3.2004 3:40

Koskas tommone laki tulee käyttöön? koska ne kytät tulee ovesta sisään? 24kk päästä?

1410.3.2004 3:51
Leevi87
Inactive

Loppu on lähellä :(

1510.3.2004 4:17

Ei prkl tommosta touhua....


Don''t Hate The Player, Hate The Game!

1610.3.2004 4:41

Haiskahtaa kyllä sangen kummalliselta ratkaisulta. Tässä tapauksessa ko. eurokansanedustaja on ajanut aivan selvästi omia etujaan ja todennäköisesti tulee hyötymään tulevasta laista rahallisesti. Voi olla, että tästä asiasta tullaan käymään tiukkoja keskusteluja. Toivottavasti!

1710.3.2004 4:51

Ei saatanan saatanan saaatana perkl... Ei tota ois millään uskonu tosi pari suomalaista edustajaa joille olin lähettäny viesti vastas kyllä sillä tavala että puolusti sitä...

1810.3.2004 5:02

Quote:
Lakiesityksen alkuperäinen alullepanija oli eurokansanedustaja Janelly Fourtou, joka on mediajätti Vivendi Universalin (joka omistaa mm. maailman suurimman levy-yhtiön Universal Musicin) johtajan, Jean-Rene Fourtoun, vaimo.
Taas todiste siitä, että kansanedustajat tms ajavat vain omia etujaan. :(

1910.3.2004 5:11

Tämä kyllä alkaa muistuttaa kovasti neuvostoliittoa, seuraavaksi aletaan valmistaa "luotettavia" kopiokoneita, joita valvoo tietenkin XEROX, neuvostoliitossa sen teki KGB, toivon vilpittömästi EU:lle pikaista Neuvostoliiton kohtaloa.


SPOLK

2010.3.2004 6:15

"Luotettavia" kopiokoneita valmistetaan jo. Uusilla värikopiokoneilla ei voi ottaa kopioita esim. Euro-seteleistä...Kauanko menee kun niillä ei saa kopioita edes cd:n kansista.

2110.3.2004 6:54

No ny kuule ei voi vaan ku jäädä jännäämään miten se suomen lakiin sovelletaan, eli eikö se ollukki niin et jäsenvalti soveltaa direktiiviä omaan lainsäädäntöön??? (korjatkaa jos oon väärässä)....Itte ainakin ootan "sormet tutisten" antaako suomen eduskunta muille kun poliisille valtuudet tulla "piratismia" harrastavien kotiin. Itte ammatipiratismia vastaa laki on mielestäni aiheellinen ja toivottavasti toimiva.. Mutta mitenkähän käy esim. Dc:ssä jakajien?? Ovatko he ns. ammattipiratismin harrastajia?? Mielestäni ammattipiratistmin raja kulkee voiton tekemisessä, mutta mitäkähän mieltä tuo direktiivi asiasta on????

2210.3.2004 7:02

Kyllähän tuossa joku parlamentaarikko jo totesi ettei ratsioita yksityisten ihmisten koteihin tehdä.

2310.3.2004 7:29

Mutta jos se oli joku suomalainen parlamentaarikko, painaako sen sana mitään, kun tuntuu ettei noissa EU-jutuissa paina mikään muu kuin joidenkin isojen maiden sana. Kuka noista DC-jakajista ottaa selvää, kuka touhuaa ammattipiratismin kiilto silmissä ja kuka ei? Tuskin kukaan! Hölmölöisten touhua, kun eivät voineet tehdä kunnon pelisääntöjä.

2410.3.2004 7:36

Vielä toistamiseen ote erään MEP:in vastauksesta kirjelmääni. Itse ainakin olin tyytyväinen vastaukseen ja jatkan P2P:n käyttöä kuten ennenkin... "kiitos viestistäsi. Parlamentin käsittelyssä oleva tekijänoikeusdirektiivi on herättänyt kiivasta keskustelua, ja varmasti ihan aiheesta. Suurin osa saamastani palautteesta keskittyy audiovisuaalisten tuotteiden kopiointiin. On hyvä muistaa, että direktiivin ala on laajempi. Sillä halutaan suojella kuluttajia mm. väärennetyiltä lääkkeiltä, elintarvikkeilta, vaarallisilta leluilta ym. tuotteilta, jotka voivat olla hengenvaarallisia. Direktiivin alkuperäinen tarkoitus on ollut puuttua EU:ssa rehottavaan laittomien tuotteiden kaupankäyntiin ja sen yksityishenkilöille ja eurooppalaisille yrityksille aiheuttamiin ongelmiin. Eräiden arvioiden mukaan ammattimainen piraattituotteiden valmistaminen ja kauppa vie vuosittain yli 10 000 työpaikkaa Euroopasta. Neuvosto ja parlamentti ovat yhdessä komission kanssa neuvotelleet kompromissiratkaisusta, jotta direktiiviehdotus saataisiin läpi vielä ennen unionin laajentumista. Kompromissin mukaan direktiivin toimialaa rajataan kokonaisuudessaan koskemaan vain kaupallista toimintaa. Patentit ovat mukana direktiivin piirissä, mutta niitä tullaan käsittelemään tapauskohtaisesti. EU:lla ei ole toimivaltaa rikosoikeuden alalla, joten pelot kotietsinnöistä olivat jo lähtökohtaisesti liioiteltuja. Tänään parlamentin hyväksymässä kompromissiesityksessä yksityishenkilöiden oikeusturva ei ole uhattuna. Ei-kaupallinen kopiointi yksityiskäyttöön ei ole rikollista toimintaa."

2510.3.2004 8:00

Rawman, sain ton saman viestin. En oikeen tiedä ketä tässä pitäisi uskoa; lainoppineita vai euroedustajia. Toiset sanovat, että yksityishenkilöt ovat uhattuna ja toiset väittävät päinvastaista. Sain myös tällaisen palautteen: "Valitettavasti ilmeisesti kukaan ei ole yrittänyt vaikuttaa eduskuntaan, koska eduskunnan suuressa valiokunnassa hyväksyttiin ilman keskustelua viime perjantaina, se että Suomi hyväksyy saavutetun kompromissin, päinvastoin kuin Ruotsi (ja tanska) jotka ovat direktiiviä vastaan." Eli olis pitänyt toimia jo aikaisemmin ja yrittää vaikuttaa eduskuntaan.

2610.3.2004 8:03

ei helkkari sentään

2710.3.2004 8:05

No niin no, aikahan sen näyttää mitä tulee tapahtumaan. Siihen asti jatkan kuitenkin entiseen malliin...

2810.3.2004 8:36

Juu samaan malliin varmuuskopioiden valuttelua kuin aina ennenkin. Siinä vaiheessa jos/kun alkaa jotain ikävää tapahtumaan yksityishenkilöille siirryn ihan kokonaan yksityisille siteille :)

2910.3.2004 9:32

Ei huh huh... Isoveli alkaa sitten valvoa ihan urakalla

3010.3.2004 9:51

Quote:
Lakiesityksen alkuperäinen alullepanija oli eurokansanedustaja Janelly Fourtou, joka on mediajätti Vivendi Universalin (joka omistaa mm. maailman suurimman levy-yhtiön Universal Musicin) johtajan, Jean-Rene Fourtoun, vaimo.
Jos kuuluisin tohon porukkaan, niin ottaisin kyllä verkkokorttien piuhat kiltisti irti muutamaksi vuodeksi... :D
--Computers are like air conditioners, they stop working properly if you open windows--

http://www.if-not-true-then-false.com/ || http://www.gentoo.org/ || http://my.afterdawn.com/juppe22/

3110.3.2004 10:49
MiksuX
Inactive

No voi perkele. Kaikenlaista............

3210.3.2004 10:52
MiksuX
Inactive

Lukekaapas tämä: "Direktiivin soveltamisalaan liittyen parlamentti hyväksyi tarkistuksen, jonka mukaan direktiivissä määritellyt toimenpiteet pannaan täytäntöön ainoastaan, kun on kyse kaupallisessa laajuudessa toteutetuista toimista. Näitä toimia ovat sellaiset, jotka on tehty suoran tai välillisen taloudellisen tai kaupallisen edun tavoittelemiseksi" Siis koskeeko se siis vaan niitä jotka yrittää hyötyy rahallisesti noista warettamis touhuista, vai...

3310.3.2004 11:03

Direktiivihän näyttäisi olevan tarkoitettu vain ammattimaisia warettajia jne. vastaan, mutta alustavasti lukien, löyhän sanamuodon ansiosta, sitä voisi soveltaa periaatteessa kehen tahansa "laittomaan" tavaraan sekaantujaan. Eli sitä voidaan mielestäni turhan helposti käyttää vaikkapa pelotteluun ja kiristykseen. Esimerkiksi, jos saat jonain päivänä kirjeen, jossa sanotaan, että maksapa tuon ja tuon biisin lataamisesta nyt 5 euroa tai me maksamme miljoonan liudalle lakimiehiä, jotka haastavat sinut oikeuteen ja vaativat sinulta 50 000 euroa, niin joku voi vaikka katsoa parhaaksi maksaa sen vitosen. Sama taktiikka siis, mitä RIAA tuntuu käyttävän jenkkilässä.

3410.3.2004 11:58
Rattus
Inactive

Välillistä taloudellista hyötyä saa jokainen warettaja, kun ei tarvitse ostaa alkuperäisiä tallenteita kovaan hintaan...


- Dixi et animam levavi -

3510.3.2004 12:18
starman2
Inactive

Miettikääs nyt vähä. Ei ole mitään pelkoo tavallisella pulliaisella, joka vähä vaihtaa ykkösiä ja nollia kaverinsa kanssa. Asiahan on niin, että edes ydinpommilla ei voi internettiä tuhota ja tämä on vähän sama asia. Ensinnäkin Suomessa operaattoreiden ei edes saa luovuttaa asiakkaidensa viestintälailla salattuja tietoja viranomaisille ilman tuomarin lupaa. Toisaalta on hyväkin että hieman säädellään lakeja, koska jos kaikki olisi vapaata, niin täällä vallitsisi anarkia ja silloinkin joku tulisi kotiisi ja tekisi mitä lystäisi, ainakin jos olisit pienikokoinen ja se toinen olisi kaappi ja sitä huvittais.

3610.3.2004 12:20

No onneksi suomen vankilat on aika hyvässä kunnossa, sehän vois tehdä ihan hyvää muutaman kuukauden "loma"


Ei tiedolla,eikä taidolla,vaan pelkällä tuurilla !

3710.3.2004 13:15
homonaama
Inactive

Joo kaikki suomen nuoret/alle 30v muutamaks vuodeks "lomailee" sit ihmetellää ku ei oo työntekijöitä, kenelläkää varaa ostaa mitää älyttömän rahastuksen takia... paitsi tietty niillä rahastajilla...

3810.3.2004 14:00

Jos olisin Jean-Rene Fourtoun, pitelisin pikkasen matalaa profiilia muutaman vuoden :< Voin kans kertoo et aion jakaa ja imuttaa filuja loppuun asti. Ihmettelen vaa miten ne kuvittelee saavansa todisteita et jaan jtn. :)

3910.3.2004 14:11
Ruutiukko
Inactive

Kyllä tässä asiassa Iso Raha on se, joka on puhunut. Olisikohan "vaalirahakin" (lue: MEPpien voiteluraha) vaihtanut omistajaa, kun on kohta taas EU-parlamenttivaalitkin tulossa? Ette kai te usko noita suomalaisten meppien teille syöttämää pajunköyttä? Luuletteko tosiaan, että esim. joku Uma Aaltonen olisi perillä esim. tuon direktiivin sisältämistä asioista, kun hän sitä JAA-nappia painaa? Ja tuossa direktiivissähän on ovelasti upotettu nuo tavallista käyttäjää kohtaavat mahdolliset todella voimakkaat toimet sinne laajaan, sinänsä kannatettavaan direktiiviin. Siis kuka voi vedota olevansa "vilpittömässä mielessä" ladattuaan maailmankuulun tähtösen musaa internetistä ilmaiseksi. Ei kukaan! Ja vaikka voisikin, niin kotitarkastukset ym. laittoman materiaalin tuhoamiset (ja siitä aiheutuneet kulut) ovat silti niskassa, kun tuossa tuhoamis/kustannusasiassa ei voi vilpittömään mieleensä direktiiviehdotuksen mukaan vedota. Paljon riippuu siitä, miten tuomioistuimet lupia kotitarkastuksiin ym. myöntävät. Nythän tuomioistuimia on kritisoitu liian heppoisesta lupien myöntämisestä poliisille mm. rikoksesta epäiltyjen puheluiden kuunteluun. Valitettavasti tuota lopullista versiota (siis sitä missä näkyy nuo parlamentin hyväksymät muutokset) ei vielä taida olla netissä saatavilla. Mutta pitäähän tuo direktiivi kuitenkin vielä kansalliseksi lainsäädännöksi muuntaa. Suomi on sitoutunut tuon direktiivin päämäärään ja tavoitteisiin, mutta sen saavuttamiseksi vaadittavat kansalliset toimenpiteet ovat Suomen eduskunnan käsissä (direktiivin sallimissa puitteissa). (Tai periaatteessa direktiivilla on tiettyjä välittömiä oikeusvaikutuksia välittömästi sen tultua hyväksytyksiä, mutta en lähde niitä nyt tässä erittelemään) Eli olisiko syytä yrittää vielä pitää mekkalaa (omaan kansanedustajaasi joko suoraan tai EFFIn tai muuta kautta) siitä, että kansallisessa lainsäädännössä estettäisiin tuo yksityisten ihmisten koteihin kovin heppoisesti tuleminen tai sillä kiristäminen? Älkääkä kritiikittä uskoko sitä pajunköyttä mitä ne edustajat teille yrittävät syöttää!

4010.3.2004 14:16
tolski
Inactive

Saa nähä mitä tuo käytännössä meinaa, mut jos porukkaa aletaan kovalla kouralla vainoomaan ja laitteita takavarikoimaan niin tulevat varmasti videovuokraamot rikastumaan aivan tolkuttomasti. Veikkaan, että harva alkaa ostamaan filmejä jne...joka on aivan ymmärrettävää, koska yli 90 prosenttia viihteestä on paskaa! Mietityttämään jäi, että mitenkä niitä lääkkeitä p2p:llä waretetaan?

4110.3.2004 16:07

"Siis kuka voi vedota olevansa "vilpittömässä mielessä" ladattuaan maailmankuulun tähtösen musaa internetistä ilmaiseksi. Ei kukaan!" Eiköhän tuolla "vilpittömässä mielessä" lauseella tarkoiteta sitä, että henkilö ei ole aikonut tehdä rahaa myymällä tähti-artistin tuotantoa eteenpäin? Ja edelleenkään kopiointi omaankäyttöön ei ole laitonta...

4210.3.2004 17:03

Ensimmäinen todellinen muutos pitää tapahtua sitten laillisten tuotteiden hinnalle raju pudotus, jolloin ei ole järkee enää lähtee hakemaan netistä yms. jos DVD-levyt maksas uuttuuttaan noin 5-13€ en kehtais lähtee edes ettimää netistä... JP

4310.3.2004 17:11

Ei juma..... mitä touhua. Kuten jo ennenpää totesin, niin en tunne ketään, kellä EI olisi jotain piraattituotetta. Taidanpas kokeilla hienoa koodia komentorivillä. format c:

4410.3.2004 17:18

wautsi täähän on kivaa kun pikku-Kalle lataa muzaa niin S.W.A.T ryntää kotiin ja niittaavat Kallen koneen siihen paikkaa x(

4510.3.2004 18:21

Just joo... Voi (ruma sana)! No, se on sitten vain hyvissä aikeissa... ;)

4610.3.2004 18:35

Kun näet tämmöisiä piha maallasi ,niin äkkiä kovalevyt ,cd ja dvd mikroaalto uuniin ja sängyn alle piiloon... they coming to take you away away... Tämä oli pakko hakea, sopi tähän oikein hyvin :D Tästä kuuluu sitten kunnia "LukeWader":lle :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2004 @ 18:39

Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/

4710.3.2004 18:50

Tyhmä kysymys, mutta eikös olekin niin että jos P2P-imuroinnistakin joutuisi syytetyksi, niin käräyttäjänä pitäisi olla palveluntarjoajan. Vai saako ulkopuolinen taho mitenkään selville mitä verkosta on tiettyyn IP-osoitteeseen imuroitu.

4811.3.2004 5:01

Tässähän se taas nähdään kun asioista mitään tietämättömät idiootit pääsevät vallankahvaan. Veikkaisin että suurimmalla osalla eu-edustajista ei oikeasti ole mitään hajua siitä mistä ovat juuri päättäneet. Näille on vain työnnetty silmät ja korvat täyteen levy-yhtiöiden propagandaa. *it*ttaa tämmöinen.

4911.3.2004 5:09

rhirvela, hieno kirjoitus ja olen kanssasi täysin samaa mieltä. Tästähän tuossa on kysymys!

5011.3.2004 6:03

Musta on alkunut tuntua yhä vaan enemmän siltä, että Euroopan/Suomen valtaa pitävät( melkoinen joukko yli 50 vuotiaita ex-hippejä)tekee kaikkensa, jotta saisivat imettyä viimesetkin rahat hulppeisiin eläkevuosiin. Nuorille korkeakoulututkinnot mutta matalapalkkaduunit jne, nuoren toimistosihteerin on osattava täydellistä englantia, mutta liikenne ja viestintäministerin ei tartte osata muuta kun äidinkieltään ja ylioppilaslakkikin riittää noissa piireissä pitkälle. Ei ihme että tollasia päätöksiä syntyy. Tilanne alkaa jo muistuttaa hiukan irania, jossa mitään ymmärtämätön seniili papisto päättää, mitä voit lukea, katsoa ja kuunnella.


SPOLK

5111.3.2004 6:15

Joo, kehitys valitettavasti on menossa tuohon suuntaan. Ja tietyistä asioista päätetään ja päättäjät eivät tiedä tuon taivaallista mitä päätetään ja mistä päätetään. Pääasia kun joku "direktiivi" saadaan aikaiseksi, ja jotain "mongerrusta" päätöksentekopaperille, jota sitten me tavalliset pulliaiset joudumme vain arvailemaan.

5211.3.2004 7:10

Elikkä ei tässä nyt muutakaan voi kun köyttää kilo dynamiittia vyötärölle ja mennä painamaan JAA nappia eduskuntaan >=) Tai perustaa maanalainen vastarintaliike... Warettajat yhdsitykää! Laittakaa tekin oman edustajanne tiedot jokaiseen suoramarkkinointi yrityksen tietoihin ja tieteskin e-mail tonne pokesivustojen postitus listalle ja sähköpostit täyteen viruksia... Katotaan miten hyvin päätöksen teko sujuu kun jokainen kone on tiltissä...


Q9550 / Asus P5Q-PRO / Gainward 4850 / DDR2 Kingston HyperX 8GT / Zalman ZM600-HP Silent 600W / SATAII 2TB

Bite IT!
Fight IT!

5311.3.2004 7:29
MiksuX
Inactive

DimeWee, niimpä. Korjatkaa jos oon väärässä mutta onko tällä http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=112&conference=4500000000000151&posting=22000000001750096 mitään tekemistä tän päätösen kanssa. Kun tuli vaan mieleen että siinä puhutaan vuodesta 2006, ja tosta hommastahan tulee laki 24kk sisällä. Eikö 24kk, olekkin 2vuotta, siis 2006 :D

5411.3.2004 13:52

hmm aika paska homma...vittu ei ne mua kii saa

5511.3.2004 14:31

Pitänee kohta rueta harkitsemaan muuttoa vaikka Pietariin tai Moskovaan. Siellä sentään vielä kunnioitetaan yksityisen kansalaisen oikeuksia. No heillä on kokemusta tälläisestä meiningistä mitä EU:ssa nykyään harrastetaan. Prk kun kieli vaan on niin vaikeaa.

5611.3.2004 14:33
inkognito
Inactive

Miksikähän jotkut tuntuu pitävän warettamista jonain helvetin jokamiehenoikeutena, johon puuttuminen on ihmisoikeuksien poljentaa.. Lyön vetoa että jokaisella täällä on kyllä varaa ostaa elokuvansa ja musiikkinsa jos vain ei oo muita vaihtoehtoja.

5711.3.2004 14:43
inkognito
Inactive

"Pitänee kohta rueta harkitsemaan muuttoa vaikka Pietariin tai Moskovaan. Siellä sentään vielä kunnioitetaan yksityisen kansalaisen oikeuksia" JepJep.. Venäjä onkin tunnetusti pidemmällä ihmisoikeusasioissa... :(

5811.3.2004 17:19

taitaa olla janelly apinalla noussut johtajan virasta KUSI päähän..tosi vaarallista jollekkin hinttipoppi bändille jos joku imee sen musaa ja kuuntelee sitä kuulokkeilla että edes naapuri ei kuule sitä...HERRANJUMALA EU!!!!!!!!!

5911.3.2004 20:02

"Lyön vetoa että jokaisella täällä on kyllä varaa ostaa elokuvansa ja musiikkinsa jos vain ei oo muita vaihtoehtoja." On varmaan joo... In your dreams... Henk.koht mulla ei käytännössä ole mitään tuloja ja tilit on nollilla niin siinä on paha mennä mitään ostamaan vaikka kuinka haluiski... Kyllä mä kuitenkin rahani ruokaan käytän kuin ylihinnoiteltuun musiikkiin ja peleihin... Musiikkia en pahemmin lataile enää nykyään ja niistäkin suurin osa erikoissettejä joita tuskin Suomesta saa edes, leffoja en kovinkaan kattele kun kaikki samaa shaissee melkeenpä. Peleistä tulee jotain joskus kokeiltua mutta niitäkin lähinnä kavereiden suosituksesta. Ja niin kyllä sillon kun rahaa vielä oli kulutin rahojani aika lailla kuitenkin musiikkiin ja niihin parempiin leffoihin, mutta kun ei ole köyhänä opiskelijana varaa niin ei ole. (joo joo.. hanki töitä ja semmosta mutta ei se oo aina niin helppoa sitä työtäkään saada) Kaikki on niin suhteellista loppupelissä

6012.3.2004 7:56
inkognito
Inactive

Eli warastaminen on oikein silloin jos on vähän rahaa, tai warastettava tuote on huono. Sympaattinen oikeustaju...

6112.3.2004 7:58
inkognito
Inactive

Ainakin minun muistaakseni se meni niin, että jos tili on nollilla niin silloin ollaan ilman jotain tuotetta.

6212.3.2004 8:44

No eihän se sinänsä oikeuta siihen, enkä ole sitä väittänytkään... Lähinä tarkoitus oli tuohon "että kaikilla on varaa kuitenkin" asiaan tuo sanoa

6312.3.2004 9:07

Inkognito, oletko koskaan ajanut ylinopeutta vaikka sinulla olisi ollut aikaa ajella hiljempaakin...

6412.3.2004 9:08
H4xor
Inactive

Minä ainakin saan kaikki uudet leffat parilta amerikkalaiselta kaverilta. ( jotka ovat "pöllineet" ne elokuva leikkaamosta :D ) Ja pelit tulee melkein samoista lähteistä... Ja en tunne mitään syyllisyyttä että olisin rikollinen jos jaan niitä eteenpäin....

6512.3.2004 9:18
inkognito
Inactive

Olen ajanut ylinopeutta, ja olen myöskin warettanut. Mutta en pidä sitä kansalaisoikeutena. Enkä varsinkaan itke jossain foorumilla jos valtiovalta aikoo puuttua siihen

6612.3.2004 9:22
inkognito
Inactive

h4xor: Ehkä sinun pitäisi ymmärtää miksi ne elokuvat on yleensä olemassa. Ja jos et tunne mitään syyllisyyttä varastettujen elokuvien levittämisestä olet yksinkertaisesti idiootti. No niitähän tietty riittä...

6712.3.2004 12:29

Inkognito: Syyllisyyden tunto ja idiotismi on kaksi eri asiaa, no mitähän idiootti asiasta tietäisikään...

6812.3.2004 17:06
spectron
Inactive

Irti vaan EU:sta.. tuollasesta paskasta oo kun haittaa.. rahat ja kaiken muun se vie

6912.3.2004 17:43

Jälleen ote saamastani vastauksesta kirjelmääni MEP:lle "Tekijänoikeusdirektiivissä ei ole syytä mennä kohtuuttomuuksiin. Yleisesti ottaenkin tekijänoikeuksiin on tullut melkoisesti rahastuksen makua. Mutta myös kansallisesti kannattaisi pitää järki päässä: Suomi on liiankin orjallisesti suojellut taiteilijoiden etua varsinkin musiikin ollessa kyseessä. Onhan se kaiken huippu, jos kirkossa laulamisesta joutuu maksamaan tai jos Teosto kerää suomalaisartisteille rahaa ulkomaisen musiikin soittamisesta esim. kampaamoissa! ->->->->->->-> Direktiivin tavoitteena on lähentää teollis- ja tekijänoikeuksia koskevia jäsenvaltioiden lainsäädäntöjä ja näin torjua väärennöksiä ja piratismia sisämarkkinoilla. Ongelma koskee monenlaisia aloja ohjelmistoista CD-levyihin ja leluista farmaseuttisiin tuotteisiin, kuten Viagraan..." Onhan tuossa direktiivissä jotain hyvääkin; En haluaisi ostaa verenpainelääkettä viagra purkissa, jos viagraa tavitsisin... enkä antaa lapselleni tuliasina tuotua räjähtävää smurffia. Molemmilla vosi olla kohtalokkaat seuraukset... Uskon vakaasti, että kotikäyttäjän ei kannata olla huolissaan muusta kuin siitä, että kohta ei ole enää paikkaa missä jakaa ja imuttaa tavaraa. Varmaankin serverin ylläpitäjiä direktiivi koskee enemmän. Totta on kuitenkin myös se, että kun jotain suljetaan, jotain uutta avataan. Muistelkaa mitä tapahtui Napsterin jälkeen. Uusia ja parempia P2P systeemejä on tullut ja tulee koko ajan lisää!

7012.3.2004 17:49

Quote:
Olen ajanut ylinopeutta, ja olen myöskin warettanut. Mutta en pidä sitä kansalaisoikeutena.
eli pidät sitä vaan "sinun" ja ystäviesi oikeutena ? koska olet parempi ihminen kuin me muut "köyhät" ??? tuli noita typoja...piti korjailla (pari kertaa)sorry.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.3.2004 @ 17:57

Ei tiedolla,eikä taidolla,vaan pelkällä tuurilla !

7112.3.2004 18:05
DVDR(W)
Inactive

Quote:
eli pidät sitä vaan "sinun" ja ystäviesi oikeutena ? koska olet parempi ihminen kuin me muut "köyhät" ???
Ja sinäkö sitten pidät sitä kansalaisoikeutena? En oikein ymmärtänyt pointtiasi, ehkä se johtuu muutamasta oluesta, joita on tullut nautittua :D Kyllä mielestäni inkognito:lla on ihan hyvä pointti tuossa mitä hän sanoi. Enkä usko että hän pitää itseään meitä muita parempina.

7214.3.2004 4:57

Ahneutta se vain on! Ainoa järkevä tapa taistella piraatteja vastaan on alentaa hinnat. Ja vielä yksi asia: miksi kaikille meille, tavallisille työntekijöille, kerran tehdystä työstä maksetaan vain kerran, mutta esiintyjille kerran tehdystä työstä pitää maksaa monta kertaa?

7315.3.2004 15:19

Eihän tuossa tekijänoikeusdirektiivissä ole mitään ongelmallista. On päivän selvä asia että musiikki- ja elokuvateollisuuden oikeuksiin kuuluu pitää huoli siitä että tulevaisuudessakin on musiikkia ja elokuvia joita tarjota kuluttajille. Warettajat muuten tuhoaisivat koko teollisuuden haaran ja miljoonat ihmiset joutuisivat työttömiksi. On hyvä asia että myös vanhalla mantereella on herätty ja ryhdytty toimeen. Haluan näin lopuksi vielä muistuttaa teitä warettajat kuinka A.W.Yrjänä asian näkee: "Tiesitkö, että musiikki kuulostaa lailliselta levyltä huomattavasti paremmalta kuin joltakin suttuiselta verkkosivulta laittomasti ladattuna? Suosittelen, että puuhaat verkossa jotain ihan muuta."

7415.3.2004 15:57

Ei millään pahalla, mutta tuo on liian yksipuolinen näkemys. Tuskin kukaan imuttaa "pahin aikein". Piraattirosmot vaan kiikkiin ja oikeuden eteen!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2004 @ 16:00

7516.3.2004 11:37

Lain pitäisi olla selvä, netistä/kaupasta voi OSTAA mediaa, omat kaupasta/netistä ostetut mediat saa varmuuskopioida (max 2 kpl) mille tahansa medialle, ja näitä saa katsella/kuunnella/lukea näiltä miltä tahansa (kolmelta) eri medialta . Omaan käyttöön hyvin aikein = max 2 vuotta ehdotonta. Jakaminen hyvin aikein = max 10 vuotta ehdotonta. Kun saan oman edustajan MEPiksi niin tätä lähdetään ajamaan, kyllä ostettu on parempaa kuin varastettu, oli se sitten varastettu vaikka hyvin aikein!! ps. olen köyhä, warettan, ja kierrätän biojätteen, kyllä siis lakia noudatetaan mutta hyvin aikein ei yksin maailmaa tuhota tai pelasteta. Kyllä se on LAKI mikä saa jokaisen selventämään itselle mikä on oikein ja mikä väärin!

7617.3.2004 2:26

Joo, mutta tuo laki tosiaan pitäisi olla selväkielinen, selvät rajat eikä mitään harhauttavia tekstiosia kuten "hyvin aikein".

7717.3.2004 2:48

Quote:
Miksikähän jotkut tuntuu pitävän warettamista jonain helvetin jokamiehenoikeutena, johon puuttuminen on ihmisoikeuksien poljentaa.. Lyön vetoa että jokaisella täällä on kyllä varaa ostaa elokuvansa ja musiikkinsa jos vain ei oo muita vaihtoehtoja.
Vähän ohi asian molemmat kommentit. Warettamista ei toki pidetä jokamiehenoikeutena, ja ihmisoikeuksien poljentaa on tuo pelottelu/kiristys-taktiikka jota p2p-käytön kitkemisessä noudatetaan. Eikä se levyjen osto tosiaankaan varoista ole kiinni, mutta luepa vaikka omat aikaisemmat viestini tässä ketjussa niin selviää miksei (tai ainakaan miksen minä) olla valmiita maksamaan 22e levystä. Ei se tosiaankaan ole oikein riistää köyhiä ja hyväntahtoisia levy-yhtiöita ja elokuvastudioita, mutta ei etenkään levy-yhtiöidenkään toimintatapaa voida pitää millään tapaa "reiluna". Uskonpa silti että tässä tapauksessa kolahtaa kirves omaan nilkkaan näillä firmoilla, ainakin jos ihmisillä on tällaisen toiminnan takia järkeä olla ostamatta nekin vähät levyt/pelit mitä on tullut ostettua. Itse tulen näin toimimaan.

7817.3.2004 12:39

Olen ostanu paljon enemmän leffoja ja musiikkia, kuin ennen warettamista...nyt ei ole tarvinut ostaa sikaa säkissä. Eli olen ostanut tuotteet, jotka ovat ostamisen arvoisia. P2P on ollut hyvää mainostaja kohdallani.

7918.3.2004 13:41
ISOjorma
Inactive

Shamaani Warettajan Manifesti Niin kauan kuin on ollut mahdollista kopioida ääntä, kuvaa,softaa eli dataa, sitä on tehty. Niin kauan kuin sitä pystytään tekemään, sitä myös tehdään. Ja ellei sitä pystyttäisi tekemään ei olisi dataa, ei ääntä ei kuvaa ei pelejä ei edes windowssia. Laki voisi hillitä, muttei poistaa "ongelmaa". Minulla ei ole "ongelmaa" vaan paljon dataa jaettavana. Minä olen ahneen ongelma, mutta ahneella on *askanen loppu, tosin, myönnän, olen itsekin ahne*aska. Uskon avoimeen koodiin, sillä kaikki koodihan on avointa, kaikki kopioivat toisiltaan, matkivat, hyödyntävät, harva luo enään mitään uutta ja jos sattuu luomaankin, joku taas kohta omii sen itselleen ja ottaa vielä maksunkin. Mutta mikään ei ole ilmaista kaikesta joutuu maksamaan, vaimokin maksaa enemmän kuin *uora, niin vaan minäkin maksan kiltisti ISP:lle, jotta saisin rauhassa warettaa. Olen keräilijä, osaan poimia hyödylliset sienet ja tiedot talteen. Sharetan niin metsän punaiset kärpässienet, kuin datan rouskuni sisällä, enkä pyydä maksua, sillä kaikella on kuitenkin hintansa. Mikko$oft Pirates of U.S.A

8018.3.2004 23:35
Ruutiukko
Inactive

xanadu:

Quote:
kuinka A.W.Yrjänä asian näkee: "Tiesitkö, että musiikki kuulostaa lailliselta levyltä huomattavasti paremmalta kuin joltakin suttuiselta verkkosivulta laittomasti ladattuna? Suosittelen, että puuhaat verkossa jotain ihan muuta."
Enpä ole tuollaista eroa huomannut. Sen sijaan olen kyllä pannut merkille, että CMX kuulostaa aina ihan yhtä paskalta äänilähteestä riippumatta. Ja lisää näköjään on tulossa. Kohta on näemmä rangaistavaa jopa laillisesti hankitun median kopiosuojauksen kiertäminen http://www.itviikko.fi/uutiset/uutisalue.asp?alue=paiva&UutisID=60011 ja http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/5090.cfm

8119.3.2004 20:52

asiahan on nyt näin että waretusta ei ikinä tulla saamaan kitkettyä. ainoa tapa millä sitä ehkä saadaan hillittyä on tiputtaa tuotteiden hintoja (hinnat on tiputettava ensin, koska suomen kansalla on mennyt luottamus päättäjiin esim. "väliaikainen" autovero...) ja luulempa että tavallisella pulliaisella ei ole hätää tämän uuden esityksen kanssa, tuskinpa poliisilla riittää resurssit 99,9% suomalaisia ratsata...

8221.3.2004 18:47
joke
Inactive

joo on aika naurettava laki mutta mitäs sille mahtaa kua kaikki kusipäät on koolla yhtä aikaa ni ei niiltä voi enempää eikä vähempää oottaaaa pitäis vissii laittaa joku pommi sinne missä ne kaikki kusipäät on kerralla koolla ni päästäs niistä eroon kerralla ni ei tulis tommosia naurettavia lakeja vaikka ite oon kii vaa semmone hyvään tarkotukseen kopioija (samaha se on jos vaikka varastaa auton ni jos tekee sen hyvin aikein ni ei siitä sillo voia rangaista)

8321.3.2004 20:17
starman2
Inactive

Jos tuo laki astuisi voimaan ja mulla olisi mp3 soittimellani laittomia kappaleita ja laillisesti netistä ostettuja kappaleita, niin tarvittaisiin aikamoinen instanssi erittelemään tarkastamaan niitä, että mikä olisi mikäkin.

8422.3.2004 13:26

Eli jos jopa omien levyjen kopiointi kielletään niin mitähän se tarkoittaa seuraavissa tapauksissa: -jos kotona ja autossa on levysoitin– niin pitäisikö minun ostaa 2 levyjä? -jos autossani on kasettisoitin – niin mitä sitten?

8522.3.2004 13:33

Ongelmaksi tuossa muodostuu valvonta. Kuka on se isoveli, joka valvoo? Jos poliiseja ei kerran palkata lisää, mistä tehdään gestapo, joka "koputtaa ovelle"?

8622.3.2004 13:52

1.Hintakysymys -virallinen musiikkilevy Helsingissä – uutuus noin 20 EUR -piraatti Pietarissa – noin 2 EUR (sis. valmistuskustannukset, myyjien palkat, myyntipaikan vuokrat, verot – älkää naurako – siellä ne kaupat kyllä verot maksaa). Materiaalikustannukset on suurin piirtein samat (eli alle 1 EUR). Siis paljonko ja kenelle menee tässä 20 EURon tapauksessa? Mistä voisi katsoa tämän 20 EURon hinnan rakenteen – eli minkä verran siitä menee kenelle? 2.Tekijänoikeusmaksu Kuinka monta kertaa pitää tekijälle maksaa kerran tehdystä työstä? Vuoden, pari, loputtomastiko ja vielä jälkeläisillekö? Saavatko korvauksia muuten Beethovenin ja Mozarthin jälkeläiset nyt julkaistuista teoksista?

8722.3.2004 16:45
joke
Inactive

mitä chopoer meinas yksityis saiteilla siis siirtyä johonkíi semmoselle hubille missä on joku salasana tai jotai että sinne ei kuka vaan pääse? todella naurettavaa touhua no ihan sama itestään ne tekee pellen tommosilla lakiloilla ku kuka sitä pystyy valvomaa isä jumala vai???

8822.3.2004 17:38
flaw
Inactive

Niin.. Siis eihän warettamisessa muusta oikeastaan ole kyse kuin taivastahipovien hintojen protestoimisesta Ja kansan laiskuudesa sillä onhan asiassa sekin puoli että sitä musiikkia on tietokoneen avulla helpompi pitää järjestyksessä ja tälläistä. Eli miksi sitten ostaa levy ja ripata se koneelleen kun saman voi tehä 5 minuutissa jollai p2p ohjelmalla? Tässä nyt koitan sanoa että ei se hintojen alennuskaan paljoa tunnu kun suurinosa kansasta on niin laiskaa että mieluummin lataa kuunneltavansa netistä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto