AfterDawn: IT-alan uutiset

Hollywood-studiot haastoivat screenereitä vuotaneen oikeuteen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 29.1.2004 20:51 Kommentteja (11)

Hollywood-studiot haastoivat screenereitä vuotaneen oikeuteen Kaksi suurta Hollywoodin studiota, Warner Bros. (osa TimeWarner-mediakonsernia) ja Columbia (yksi Sonyn lukuisista tytäryhtiöistä), ovat haastaneet näyttelijä Carmine Caridin oikeuteen, syyttäen häntä elokuvien ennakkokopioiden levityksestä Internetiin.
Caridi on pitkäaikainen Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsen ja saa jäsenyytensä perusteella joka vuosi Oscar-äänestyksien lähestyessä ennakkokopiot -- nykyisin lähestulkoon aina DVD:llä -- likipitäen kaikista ehdolla olevista elokuvista, kuukausia ennen kuin elokuvien varsinainen DVD-julkaisu on ajankohtaista.

Warner on omassa syytteessään haastanut 12 henkilöä oikeuteen elokuviensa tekijänoikeuksien rikkomisesta ja ennakkokopioista otettujen digitaalisten kopioiden levityksestä Internetissä. Warnerin syytekirjelmän mukaan Caridi olisi saanut kaksi Warnerin vuonna 2003 julkaistua elokuvaa ennakkokopiona (eli screenerinä) ja välittänyt nämä elokuvat Illinoisista kotoisin olevalle sähköasentajalle, joka sitten olisi syytteen mukaan tehnyt elokuvista digitaaliset kopiot ja siirtänyt elokuvien kopiot verkkoon käyttäjien saataville. Warnerin elokuvat, joihin syyte kohdistuu, ovat "The Last Samurai" ja "Mystic River".

Columbian syytekirjelmä Caridia vastaan on kutakuinkin vastaava kuin Warnerillakin, Columbia syyttää Caridia myös kahden elokuvan -- "Something's Gotta Give":n ja "Big Fish":n -- jakelusta verkon yli laittomasti.

Lisää aiheesta:

Fox21.com
Forbes.com

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

230.1.2004 5:39

piraatit poseen, niin ei tarvitse kuunnella kavereilta mitä elokuvissa tulee tapahtumaan. Oikealla asialla ovat!

330.1.2004 12:27

höh: Oletko muuten kuullut sellaisista paikoista kuin leffateatterit, niissä leffan näkee yleensä ennen kuin edes piraatit niitä kerkeävät jakamaan.

430.1.2004 12:49

sori j7865, mutta täällä pohjosessa leffat tulee n.1kk myöhäs ja tuosta elokuvateatterista ei ees voi puhua elokuvateatterina. Ennen ku muutettiin Kuusamoon kävin kattomassa lähes kaikki elokuvat minkä ikäni puolesta pääsin kattomaan, täällä olen käynyt elokuvissa kerran. Screenerit on pohjosessa asuvien pelastus ! Sama käy oikeastaan DVD rippeihin, koska leffoi ei oikeastaan pääse ees vuokraamaan kun ei ole muita kun R-kioskin leffan lainaus täällä(= parikymmentä DVD:tä ja niistäkin kaikki hyvät aina lainassa). Olen täysin DVD rippien/screenerien levittäjien puolella. Tosin jos netistä sais leffoja parin €:n hintaan ladattua vaikka vain kertakatsomiseen niin niitä tulisi varmasti hankittua.

530.1.2004 14:03

Minua taas ärsyttää suunnattomasti DVD-rippien yleensä surkea kuvanlaatu... Esim. tarkkuus saattaa olla vain kolmasosa alkuperäisestä (hyvänä esimerkkinä vaikkapa tuore American Pie 3, jonka ripin tarkkuus on vain 544x224, eli 3.4 kertaa pienempi kuin PAL-DVD:n tarkkuus). Ei tuollaista VHS-tason kuvaa oikein viitsisi katsoa, mutta parempaa on harvoin tarjolla (ja DVD-R -julkaisuissa on omat huonot puolensa).

630.1.2004 14:48

Tuota nyt ei taatusti voi verrata mihinkään vhs-tasoon?! Saanhan mä nyt väännettyä ripatessa sen resoluution vaikka kuinka korkeaksi, mutta se paljonko käytän bittivirtaa pakkaukseen vaikuttaa aikasta paljon enemmän tuohon laatuun. Jos yhdelle cd:lle koitetaan saada mahtumaan, niin taatusti tuohon 544x244 resoluutioiseen tulee parempi laatusuhde bitrate/pixel kuin jos sen koodaisi 720x576 resolla... Varsinkin kun leffaa katsoo tv-ulostulon kautta jolloin maksimi resoluutioksikin saa vain 800x600.

730.1.2004 15:28

ihan vaa sitä meinasi ku ei oo himas nettii ja kaverit lataa ne netistä.

830.1.2004 18:52

itsekin tykkään ladata leffan koneelle, että tiedän onko se leffateatterin arvoinen. jos tykkää, sit se käydään leffassa kattomassa. Noi "nettileffat" on mielestäni suureksi osaksi aika surkeita tekeleitä, ettei niihin viitsi edes cd-levyä uhrata. ladataan koneelle, katsotaan ja poistetaan :)


Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/

930.1.2004 21:32

No, kohta ne kaikki elokuvat katsotaan internetin välityksellä. kaupungin puhelinkoppien tilalla on polettiautomaatti, josta voit valita mieleisesi elokuvan, tunget rahat, ja saat paperinpalaisen jossa on kertakäyttö-osoite elokuvan katsomista varten. Teoriassa toimisi, mutta nykyisillä ihmisten yhteyksillä ei oikeen toimisi. No 10-20v eteenpäin. Jokaisessa kotitaloudessa kymppimeganen ni sit.

1031.1.2004 20:42

Jaksaa sitä odotella dvd:n vuokralle tai teatteriin tuloa niin ei tarvii tärvätä leffan ensikatselun nautintoa yleensä huonoon joko äänen tai kuvan laatuun. Muutamia lataillut ja ei ole sen arvoista.

111.2.2004 18:09

leffojen laatukin toisinaan sen verran syvältä, että moni (itse myös) on varmasti onnellinen ku ei tuu mentyä sokkona leffateatterii

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin (23.3.2018 18:41)
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, ....
Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut (23.3.2018 18:20)
Googlen on päivittänyt tekoälyllä toimivaa virtuaaliavustajaansa uudella ominaisuudella, joka helpottaa yksityishenkilöiden välisiä maksuja. Avustaja tuo maksut niin Google Home -alustalle kuin ....
Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....

Uutisarkisto