AfterDawn: IT-alan uutiset

Sharman toivoo P2P-verkkojen ja sisällönomistajien yhteistyötä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.10.2003 22:13

Sharman toivoo P2P-verkkojen ja sisällönomistajien yhteistyötä P2P-verkko Kazaan omistajana tunnettu yritys, Sharman Networks, on perustanut yhdessä yhteistyöyrityksensä Altnetin kanssa kaikille halukkaille yrityksille avoimen eräänlaisena keskusteluforumina toimivan yhteisön. Uusi järjestö, jonka ideologia sivuaa hyvin vahvasti aiemmin tänä vuonna perustettua P2P Unitedia, on nimeltään Distributed Computing Industry Alliance.
Järjestö pyrkii saamaan saman pöydän ääreen sekä P2P-verkkojen että sisällöntuottajien osapuolia keskustelemaan avoimesti siitä, miten eri osapuolten välillä olevia ristiriitoja voitaisiin ratkaista luomalla toimiva yhteistyön malli. Idea ei ole suinkaan omaperäinen, vaikkakin lähinnä DCIA:n lähestymistapa avoimen keskustelun muodossa sitä onkin. Jo vuonna 2001 P2P-legenda Napster lupasi levy-yhtiöille miljardi dollaria vapaista oikeuksista niiden sisällön käyttöön palvelussaan. Nyt mm. P2P United ajaa ns. pakkolisensointia lobaamalla Yhdysvalloissa poliitikkoja ajatusmallinsa taakse.

DCIA arvioi omissa lausunnoissaan, että jos musiikkiteollisuus ja P2P-yritykset saisivat lisensoinnin järkevälle tasolle ja kaupallisen hyödyntämisen P2P-verkkoihin kunnolla käyttöön, tulisi jo pelkistä P2P-verkoista musiikkiteollisuudelle yli 900 miljoonaa dollaria liikevaihtoa kuukausitasolla.

Lisää aiheesta: ZDNet

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto