AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA jäljittää elokuvakopioita

Kirjoittaja Jari Ketola @ 10.9.2003 21:41 Kommentteja (8)

VCDQualityssä on julkaistu havaintoja, jotka viittaavat siihen, että elokuvastudiot ovat alkaneet lisäämään merkintöjä, eräänlaisia vesileimoja filmeihin. Luultavasti merkintöjä käytetään laittomien elokuvakopioiden alkuperän jäljittämiseen.
Useinmiten ensimmäiset piraattikopiot elokuvista ovat ns. "cam" -kopioita, jotka kuvataan suoraan elokuvateatterin kankaalta. Lisäämällä jokaiseen tehtyyn kopioon yksilöllisen merkinnän, elokuvastudiot pystyvät jäljittämään, missä teatterissa (ja mahdollisesti jopa missä näytöksessä) kopio on tehty.

Todennäköisesti studiot käyttävät myös muita tapoja jäljittää kopioita. Nähtäväksi jää, aloittaako MPAA julkisen piraattimetsästyksen RIAA:n tapaan.

Lisää aiheesta:
Links:
Esimerkkikuva merkinnöistä (pisteitä T:n muodossa)
Lisätietoa VCDQuality.com:ssa

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

111.9.2003 5:02

Ei voi muuta sanoa, kun ei noilla etujärjestöillä ainakaan keinot lopu kesken...

211.9.2003 6:41

Tämä on naurettavaa koska aina on ollut "piratismia" jos kaveri osti kasetin niin se kopioitiin muille ja sitten toinen osti kasetin ym...sama on elokuvien kanssa joten ei se ole 10v mihinkään muuttunut ainoastaan siinä on ero että nykyään ei tarvitse soitella kavereille että kenellä on mitäkin vaan ottaa suoraan netistä.

311.9.2003 8:14

Leffassa käynti on monille sosiaalinen tapahtuma, sinne mennään jonkun kanssa. Paljon muutakin, kun vaan sen leffan näkeminen. Cam versioista aiheutuvat tappiot on kyllä tosi minimaalisia. Kuinka moni mielummin lataa netistä jonkun suttusen, onnettomilla äänillä varustetun leffan ja jää kotiin vahtamaan sitä, kun menis kattomaan sitä tyttöystävän/vaimon/kavereitten kanssa leffateatteriin? Kunnon kuva, äänet ja tekstit... Ehkä sellasia leffoja joita ei koskaan menis teatteriin kattomaan, tai sitte kattoakseen uudestaan. Kuulemma esim. New Yorkin China Townissa myydään ihan avoimesti piraatti DVD:tä, siitä niitä ihan aitoja tappioita tulee. Ei mistään hirveistä Cam versioista.

411.9.2003 8:35

Samaa mieltä olen kanssasi ja ketäköhän se haittaa jos otan jonkun 2000v elokuvan joka joka tapauksessa tulee töllöstä 1kk päästä?

511.9.2003 8:50

No pitäkööt hauskaa jäljittäessä :)

611.9.2003 9:18

Niin, on tuo kummaa kun ihan vääristä paikoista niitä tappioita koittavat saada vähennettyä. Ei nettipiratismi niitä tuloja paljoa vähennä, vaan nimenomaan kaikki noi korealaiset, vietnamilaiset yms. torimyyjä ja sen sellaset. Just oli Hietaniemen torillakin yks rättipää myymässä T3, Hulk yms. DVD:nä. Nuo niitä tappioita eniten tuottaa.

711.9.2003 9:22

Ei varmasti tule toimimaan.


The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble. -The Book Of Mozilla

812.9.2003 7:30

Eihän se ollut kuin ajan kysymys milloin tämä tai vastaava systeemi otetaan käyttöön, saa sitten nähdä tuleeko pidätyksiä jo julkaistujen telesynccien perusteella

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto