AfterDawn: IT-alan uutiset

RIAA tarjoaa P2P-käyttäjille "armahdusta"

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.9.2003 23:19 Kommentteja (19)

RIAA tarjoaa P2P-käyttäjille "armahdusta" Sitkeiden huhujen mukaan RIAA on suunnittelemassa eräänlaista "joukkoarmahdusta" yhdysvaltalaisille P2P-käyttäjille, jonka avulla "kärähtäneet" P2P-käyttäjät pääsisivät lähestulkoon kuin koira veräjästä.
Laittoman materiaalin jakamisesta kärähtäneet P2P-käyttäjät voisivat suunnitelman mukaan allekirjoittaa virallisesti hyväksytetyn sopimuksen, jonka mukaan he lupaavat tuhota kaiken hallussaan olevan laittoman musiikin, oli se sitten talletettuna tietokoneen kovalevyille tai CD-levyille. Lisäksi sopimuksen mukaan käyttäjä lupautuu pysymään jatkossa erossa laittoman materiaalin hankkimisesta ja levittämisestä. Sopimus tulee lähettää allekirjoitettuna ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen valokopiolla varustettuna RIAA:lle ja sopimuksen saatuaan RIAA poistaa ko. käyttäjää kohtaan nostetut syyteharkinnat ja syytteet.

Mutta jos käyttäjä jää myöhemmin kiinni sopimuksen rikkomisesta olisi seurauksena syyte törkeästä tekijänoikeuksien rikkomisesta sekä sopimuksen rikkomisesta. Ns. ammattimaisille piraateille kyseistä mallia ei tultaisi tarjoamaan lainkaan. RIAA on kieltäytynyt toistaiseksi kommentoimasta huhuja.

Lisää aiheesta:

BusinessWeek
vnunet.com

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

16.9.2003 16:48

Siis oikeesti, kui typeräks tää juttu voi enää mennä?

Quote:
lupaavat tuhota kaiken hallussaan olevan laittoman musiikin, oli se sitten talletettuna tietokoneen kovalevyille tai CD-levyille.
Tottahan toki ne tuhoavat kaiken vuosien varrella kerätyt mp3/softa/video tiedostot, ettekö itsekin :o)
Quote:
Sopimus tulee lähettää allekirjoitettuna ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen valokopiolla varustettuna
siis ei pysty ku nauramaan. Onko niillä muka joku nimilista "suurwarettajista", jolle ne lähettää tiedotteen et pistäs henkkareita tulemaan, niin säästämme henkesi vai lähettäskö ystävällisesti tollasen jonkun kaverin puolesta :)...vai ettiskö netistä jonkun esim. sen Tommi Auran (oliko oikein?) sen autohuijarin paperit, mitkä oli vähän joka paikassa jaossa :) Umpimähkäänkö ne tyypit valitsee? Taitaa taas olla typerää pelottelua..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.9.2003 @ 17:04

Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/

27.9.2003 8:49

Kyllä nyt menee RIAA:n touhut jo aika lapselliseksi. Luuleko ne ihan oikeasti, että joku tuhoaisi vaikka muutaman tuhannen kappaleen mp3-kokoelman tai parinsadan divx-leffan kokoelman. hahahhaa... naurattaa...

37.9.2003 9:15

Kumman tekisit ennemmin, tuhoaisit divx levyt, vai ottaisit vaikka n.$200000 sakot ? Saisi BSA,Teosto,poliisi,jne ruveta ratsaamaan P2P verkkoja myöskin

47.9.2003 9:54

Onhan siinä sinänsä järkeä, koska aika harvalla on oikeasti varaa maksaa tuollaisia korvauksia. Joten on ihan sama pistetäänkö ne maksamaan sellaiset korvaukset joita eivät pysty maksamaan vai ei pistetä!

57.9.2003 18:48
ArvoPahvi
Inactive

"tuhoaisit divx levyt, vai ottaisit vaikka n.$200000 sakot ?" En kumpaakaan vaan laittaisin ruutia tynnyriin.

67.9.2003 19:05
Cassopi
Inactive

Te kirjoititte tänne divX tiedostojen ja softien poistamisesta. RIAA on kiinnostunut vain ja ainoastaan musiikista. Onhan tämä hyvä juttu jos se on totta että he näin voisivat armahtaa niitä jotka ovat kärähtäneet. Kuten joku täällä kirjoitti että "onko heillä joku nimilista suurwarettajista ja lähettävät heille viestiä että laitappas henkkareita tulemaan". Ei tietenkään. RIAA siis tarjoaa armahdusta niille jotka ovat jo kärähtäneet jo joita odottaa oikeudenkäynti (jos siis huhu pitää paikkansa). Korostan sanaa kärähtäneet :)

77.9.2003 21:38

RIAAn satutunti on taas alkanut, kaikki lapsukaiset kuuntelemaan.

88.9.2003 8:37
ISOjorma
Inactive

Armoa herra kuningas... eiköhän toi oo vaan merkki siitä, että ne on hävinnyt taistelun. Who dares wins... mä en ainakaan tekis mitään, ennenkö poliisi tulisi kotietsintä luvan kanssa kotiin. TV lupa tarkastajankin potkin ovelta helvettiin, vaikka väkisin yritti sisään tulla, vaan mullapa oli oikeus estää tunkeilija, ei oo enään ovelle tullut (tapahtui 2v sitten). Ehän mää edes katto niitä tv ohjelmia, vaan elokuvia omasta arkistosta eli kovolta, 50 elokuvaa odottamassa....harmi kun riaa ei niistä kiinnostunut oo, ois kiva matsata niittenkin kanssa. Tuntuu oudolta, että joku täällä Suomessa todellakin pelkää RIAA. Jos se päivä tulee, kun Suomalaisia ratsataan, mp3/divx/ym ware hommista se ei ole RIAA vaan ystävämme poliisi, mutta kun valtuudet eivät vielä riitä. Eivätkä resurssit. Eikä kiinnostus. Joten aukokaapahan nyt vähän niitä verhoja, siellä paistaa aurinko, talvi tulee mutta siihen on vielä aikaa ja kyllä sen tietää kun peppua rupee paleltaan.

98.9.2003 10:47
toukkaman
Inactive

RIAA opn todellakin kiinnostunut vain musiikista ja suomessahan noiden mp tai muidenkin musiikki tallenteiden säilyttäminen on todellakin LAILLISTA!

108.9.2003 15:28

Siis mp3 musiikin levittäminen on laitonta. Toisilta ottaminen ei ole laitonta. Näin minulle on kerrottu. Onko totta?

118.9.2003 15:35

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.9.2003 @ 15:36

128.9.2003 15:35

snow-man: onhan tuota asiaa täällä väännetty ja käännetty ja näinhän se on.


Forumin säännöt, lue ennen kuin postaat:
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2717

Afterdawnin oppaat:
http://fin.afterdawn.com/artikkelit/

139.9.2003 3:29

järjestä tietoakaan... eka haluaa vetää oikeuteen ja sitten armahtaisi mutta kia pohjalla on tuo että jos ne tuomitaan oikeudessa ne warettaa edelleenkin mutta sopimuksen jälkeen RIAA vielä vilkuilee heihin päin ja he eivät luultavasti wareta koska rangaistus olisi aika rankka.

149.9.2003 17:31
Macaa
Inactive

Meidän koulun verkkoa käyttäviä opiskelija-asuntoja on taidettu alkaa poliisin toimesta ratsaamaan.. Ensin verkkovastaava tms. pelotteli, että verkossamme näkyy liikkuneen laittomia leffoja, joten jos vielä näkyy niin tekee poliisille ilmoituksen. Tänään bongasin tämän verkkovastaavan kahvilassa poliisin kanssa tutkien karttaa ja kirjoittaen osoitteita ylös. Muutamat äijät tästä niin pelästyivät, että lopettavat jopa bittorrentin käytön. Voiko bittorrentin uploadeja edes samallalailla seurata kuin muita p2p-softia? En ole niin perehtynyt aiheeseen.. Onneksi olen niin uusi täällä, että en ole vielä kerennyt warettamaan :) Saas nähdä mitä poliisi saa aikaan.

159.9.2003 17:42

Quote:
Voiko bittorrentin uploadeja edes samallalailla seurata kuin muita p2p-softia?
Millään muulla p2p ohjelmalla se ei ole niin helppoa, kun bit torrentilla

169.9.2003 17:53
Macaa
Inactive

Jahas. Taidanpa sitten unohtaa bittorrentinkin hommaamisen tai sitten hankin toisen yhteyden, jota ei syynätä niin tarkasti..

179.9.2003 18:01

Dna gprs yhteys on helkutin kätevä sekä (halpa) jokseenkin vähän hidas.

189.9.2003 19:09
toukkaman
Inactive

Taitaa olla gprs yhteys hieman turhan hidas p2p-ohjelmille, kuitenkin normaali surffailuun varmasti edullinen ja kätevä ratkaisu.

1923.9.2003 22:34
mcmauu
Inactive

jos cd:n hinta tippuisi asialliselle tasolle niin voisi jopa harkita ostoa..mutta ne nyt on vaan niin saata..!kalliita,ainakin uutuus levyt ettei mitää rajaa..eikös esim:muuli oo ihan laillinen vielä suomessa,niin mulle ainakin asiantuntija sanoi..mutta se että jos sieltä ottaa esim:mikä ei oo freewarea,niin sen käyttö ja niinpoispäin on sit eri juttu..ihan jees sääntö on et jos tykkäät ni osta(paitsi musiikki cd:t)mun mielipide.jap..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti
Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana Spotifyhin uusi toiminto – Helpottaa musiikin kuuntelua autolla ajon aikana (17.1.2019 16:51)
Suoratoistpalvelu Spotify on lisännyt mobiilisovelluksiinsa uuden Car View -näkymän, jonka tarkoituksena on helpottaa musiikkipalvelun käyttöä ajon aikana. Joku voisi sanoa, ettei puhelinta ....
Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi Jollan uusin päivitys on nimeltään Sipoonkorpi (17.1.2019 13:39)
Suomalainen matkapuhelinyhtiö Jolla on julkaissut Sipoonkorpi nimisen päivityksen Sailfish-pohjaisille puhelimille. Pääosin päivitys keskittyy yhteyksien, turvallisuuden sekä käyttäjäkokemuksen ....
1 kommentti
Suomalainen älykiekko mukana KHL:n tähdistöottelussa Suomalainen älykiekko mukana KHL:n tähdistöottelussa (17.1.2019 11:53)
Jääkiekkoliiga KHL:n tähdistöottelussa hyödynnetään suomalaista älykiekkojärjestelmää. Tamperelaisen Bitwise Oy:n kehittämä Wisehockey on mukana 20. tammikuuta pelattavassa All-Star –ottelussa ....

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto