AfterDawn: IT-alan uutiset

Madster pysyy suljettuna

Kirjoittaja Jari Ketola @ 1.7.2003 21:19 Kommentteja (6)

Madster pysyy suljettuna Yhdysvaltalainen valitustuomioistuin on säilyttänyt ennallaan aikaisemman tuomion, joka määräsi Madsterin (aikaisemmin Aimster) sulkemaan palvelunsa. Päätöksen mukaan Madster ei voi paeta vastuuta ainoastaan toteamalla, ettei se voinut valvoa verkossaan tapahtuvaa liikennettä salauksesta johtuen.
RIAA oli päätöksestä erittäin tyytyväinen. Päätös asettaa samalla aikaisemman päätöksen, joka hylkäsi RIAA:n vaatimukset sulkea Grokster ja Morpheus -palvelut, koska niiden kautta levitetään tekijänoikeuslakien alaista materiaalia. RIAA tulee todennäköisesti valittamaan tästä päätöksestä ja käyttämään Aimster-päätöstä argumenttinä.

Yllättäen myös Madsterin omistaja John Deep piti oikeudenpäätöstä voittona yhtiölleen. Päätöksessä nimittäin rajataan selkeästi, mitä ehtoja palvelun tulee täyttää, jotta se voisi jatkaa toimintaansa. Eräs ehdoista on, että Madsterin tulee todistaa, että palvelua käytetään laillisiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi teostovapaan musiikin siirtämiseen.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

12.7.2003 7:00

Nyt eletään P2P-verkkojen viimeisiä aikoja joten kannattaa ottaa hyöty kaikesta irti niin kauan kun se on vielä mahdollista. RIAA ja levy-jätit ovat yksinkertaisesti liian vaikutusvaltaisia. Vai mitä mieltä olette?

22.7.2003 7:09

Jep siltä näyttää homma taitaa pian mennä takaisin irc ja ftp:n kanssa touhuamiseksi. ISP:t alkaa olemaan jo pian tolla linjalla vaikka kuluttajat käyttävätkin vain omaa kaistaa ja siitä ne maksavat. P2P verkkoja vakoillaan ja tutkitaan eikä käyttäjät sitä huomaa. veikkaan että noin 1/2-1v päästä nähdään suomessa suuri puhdistus operaatio kun kaikkien ja kaikki tarpeellinen tieto on kerätty.

32.7.2003 8:16

Hyvä, vievätpähän nuo mun vanhat cd:t pois tilaa viemästä. ;-D


Since 13.3.2002

42.7.2003 17:24

Joo, tuo nykyinen P2P-verkko on tiensä päässä, mutta onhan P2P-verkoilla vielä mahdollisuuksia. Kunhan keksivät kuinka laki ei pysty saattamaan ketään vastuuseen sen käytöstä. Nykyään vastuuhan tulee siitä että voidaan kohdistaa että kuka jakaa mitäkin, mutta entä jos ei voisikaan?

53.7.2003 6:15

siis toi olisi ja onkin mahdollista jo nyt mutta jostain syystä homma ei toimi. elikkä proxyn käyttö jota esim hakkerit on käyttäneet jo pitkän aikaa eli otat aina yhteyden proxy palvelimeen johon jää sinun ip osoite ja siittä eteenpäin liikut eri ip:llä saat itse määrittää ohjelmassa ajan kuinka usein tunniste vaihdetaan ja kuinka monen proxy palvelimen kautta mennään enne määränpäätä. tuolla se hoituisi näin aluksi tietenkin jossain vaiheessa noitten palvelimien kimppuun alettaisiin käydä mutta se on sen ajan murhe. mitkään p2p ohjelmat ei suostu ottamaan noita proxyja vastaan jostain syystä...en tiedä miksi kertokaa joku viisaampi.

63.7.2003 14:46

kun yksi p2p softa kuolee, syntyy sen tilalle vähintään kaksi uutta. Ja onhan meillä hätävarana vielä ftp

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto