AfterDawn: IT-alan uutiset

Pioneer lisensoi TiVon tekniikkaa

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 12.6.2003 21:59

Pioneer on ilmoittanut lisensoineensa yhdysvaltalaisen DVR-valmistaja TiVon tekniikkaa käyttöönsä.
TiVo on etenkin Yhdysvalloissa jo legendaarinen yhtiö, joka toi DVR-tekniikan perukuluttajien saataville "idioottivarmalla" käyttöliittymällä varustettuna. DVR tarkoittaa siis digitaalista videonauhuria, joka käyttää tallennusmediana stand-alone -laitteen sisällä olevaa kovalevyä. TiVon avulla voidaan esim. TV-ohjelmaa katsottaessa painaa "paussia" ja käydä jääkaapilla -- ohjelman "pysähtyessä" TiVo alkaa välittömästi tallettamaan TV-kuvaa kovalevylle ja kun käyttäjä palaa takaisin ja painaa "play"ta uudestaan, jatkaa TiVo taustalla ohjelman tallentamista, mutta toistaa samaan aikaan aiemmin tallettamaansa materiaalia. Perus-TiVo -laitteeseen mahtuu noin 40 tuntia MPEG-2 -videota.

Pioneer aikoo tuoda ensimmäiset TiVon tekniikkaa sisältävät laitteet, oletettavasti DVR- ja DVD-R -tekniikat yhdistävän laitteen, markkinoille vuoden loppuun mennessä. Muut TiVon tekniikkaa lisensoineet elektroniikkayhtiöt ovat Sony ja Toshiba.

Lisää aiheesta: Pioneerin lehdistötiedote

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto