AfterDawn: IT-alan uutiset

Pioneer lisensoi TiVon tekniikkaa

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 12.6.2003 21:59

Pioneer on ilmoittanut lisensoineensa yhdysvaltalaisen DVR-valmistaja TiVon tekniikkaa käyttöönsä.
TiVo on etenkin Yhdysvalloissa jo legendaarinen yhtiö, joka toi DVR-tekniikan perukuluttajien saataville "idioottivarmalla" käyttöliittymällä varustettuna. DVR tarkoittaa siis digitaalista videonauhuria, joka käyttää tallennusmediana stand-alone -laitteen sisällä olevaa kovalevyä. TiVon avulla voidaan esim. TV-ohjelmaa katsottaessa painaa "paussia" ja käydä jääkaapilla -- ohjelman "pysähtyessä" TiVo alkaa välittömästi tallettamaan TV-kuvaa kovalevylle ja kun käyttäjä palaa takaisin ja painaa "play"ta uudestaan, jatkaa TiVo taustalla ohjelman tallentamista, mutta toistaa samaan aikaan aiemmin tallettamaansa materiaalia. Perus-TiVo -laitteeseen mahtuu noin 40 tuntia MPEG-2 -videota.

Pioneer aikoo tuoda ensimmäiset TiVon tekniikkaa sisältävät laitteet, oletettavasti DVR- ja DVD-R -tekniikat yhdistävän laitteen, markkinoille vuoden loppuun mennessä. Muut TiVon tekniikkaa lisensoineet elektroniikkayhtiöt ovat Sony ja Toshiba.

Lisää aiheesta: Pioneerin lehdistötiedote

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto