AfterDawn: IT-alan uutiset

Norjan DeCSS-juttu lykkääntyy

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 13.8.2002 19:51

Norjassa alkamaisillaan oleva oikeusjuttu DeCSS:n ympärillä on siirtynyt joulukuulle. Juttu, jossa Jon Johansenia syytetään DVD-levyiltä löytyvän CSS-salauksen purkamiseen tarkoitetun ohjelman, DeCSS:n, luomisesta, oli tarkoitus alkaa alunperin tänä syksynä.
Syyksi siirtymiselle on ilmoitettu se, että molemmat jutun osapuolet haluavat löytää juttuun mahdollisimman hyvin "tekniikkaa ymmärtävän" tuomarin. Juttu saatiin vireille vasta tänä talvena -- yli kaksi vuotta DeCSS:n "ensiesiintymisen" jälkeen. MPAA oli lobannut Norjan hallitusta vääjäämättä vuodesta 1999 saakka, painostaen sitä ottamaan oikeustoimet käyttöön Johansenia vastaan, vaikka Norjan laista ei löydykään pykälää, joka kieltäisi kopiointisuojausten murtamisen. Lisäherkkuna tietysti jutulle toimii se, että DeCSS:n virallisen historian mukaan Johansen ei todellakaan ole ohjelmoinut ohjelmaa, vaan se on syntynyt nimettömänä pysyvän saksalaisen hakkerin kädestä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto