AfterDawn: IT-alan uutiset

Kongressiedustajat pyysivät oikeusministeriltä toimia P2P-käyttäjiä vastaan

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 10.8.2002 09:33

Yhdeksäntoista Yhdysvaltain Kongressin edustajaa on allekirjoittanut kirjeen Yhdysvaltain oikeusministeri John Ashcroftille, jossa he pyytävät oikeusministeriötä lisäämään resursseja P2P-verkkojen valvontaan ja yksittäisten käyttäjien pidätyksiin.
Kongressiedustajat toivovat, että oikeusministeriö mahdollistaisi mm. vankeusrangaistukset yksittäisille P2P-käyttäjille. RIAA on jo ilmaissut tyytyväisyytensä ehdotukseen. Vastaavasti useat kansalaisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet huolensa aiheesta ja ovat todenneet, että oikeusministeriön resursseja olisi ehkä syytä käyttää ennemminkin sellaisten rikosten ratkaisemiseen, joita ns. suuri yleisö pitää rikoksina, eikä sellaisen maailmanlaajuisen "harrastuksen" nitistämiseen, jota valtaosa verkon käyttäjistä "harrastaa".

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto