AfterDawn: IT-alan uutiset

DVD VCD:ksi teksteineen -opas

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 22.7.2002 19:39 Kommentteja (22)

Okei, tätä on ruinattu ja pyydetty kohta vuoden verran, joten tässäpä se nyt sitten vihdoinkin olisi. Eli saimme valmiiksi DVD -> VCD + tekstit -oppaamme.
Ohje käyttää pakkaukseen TMPGEnciä ja kaiken muun kontrollointiin erinomaista DVD2SVCD-pakettia, jotka molemmat tietysti löytyvät sivuiltamme. Ohjeiden avulla voit varmuuskopioida DVD-elokuvasi VideoCD-formaattiin siten, että kuvaan tulee mukaan "kiinteästi poltetut" tekstitykset.

Ohjeen löydät täältä:

http://fin.afterdawn.com/artikkelit/arkisto/dvd_videocdksi_teksteineen.cfm

Edellinen Seuraava  

22 kommenttia

123.7.2002 5:02

Eikös tuossa guidessa ollut tarkoituksena "pakata DVD-elokuvasta varmuuskopio VideoCD-muotoon mahdollisimman hyvällä äänen- ja kuvanlaadulla"? ;-) Täten Frameserver -kohdasta kannattaa SimpleResize muuttaa BicubicResizeksi ja sharpen pistää päälle ja arvoon 0.4. Tämä nostaa käytettyä aikaa melkein X 2, mutta mielestäni myös parantaa huomattavasti kuvanlaatua. Laatuvinkkejä niin VCD kuin SCVD -polttoon kannattaa kurkkia threadista http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/4041

223.7.2002 9:12

Tattis, muutellaan kun ehditään :-) En tosiaan jaksanut kaikkia resize-virityksiä, jne käydä läpi, koska testimateriaali oli hieman vääränlaista analyyttiseen resize-arviointiin -- piirretty elokuva, jossa käytännössä suurin merkitys (IMHO) näkyy lacesuodattimien käytössä (väärät suodatukset sotkevat piirtorajat).

323.7.2002 9:18

Kyllä tuo SmartDeInterlace on se paras vaihtoehto nykyään. Harvat leffat tarvivat telecideä / telecineä.

423.7.2002 9:20

Paitsi puolet Disneyn piirretyistä :-)

523.7.2002 9:26

Hssh, be quiet. They can hear us... Hahaha, tarkoitin siis leffoja (jotka ovat interlacea), en piirrettyjä. Itsellä vähempää kokemusta animaatioista.

623.7.2002 9:49

Jep, Smartdeinterlace on toiminut parilla kiekolla mitä on tullut testailtua noista "oikeista" R2 -leffoista, kuin junan vessa. Eilen tuli jälleen kerran todistettua se, miksi varmuuskopioiden ottaminen (kaikki muu mitä videoilla tehdään, on käyttäjien oma asia, allekirjoittanutta ei kiinnosta) pitää sallia -- R1-versio Mulanista, noin 3cm halkeama keskiöstä kohti reunoja -> DVD-asemat eivät enää tunnista kiekoksi, joten se päätyi sitten joulukuusen koristeeksi. Tämä siis 3v DVD-käyttäjän ansiosta, joka osaa käyttää DVD-soitinta aivan täydellisesti, mutta voimat eivät riitä painamaan DVD-koteloissa sitä keskellä olevaa levyä paikoillaan pitävää keskiosaa alas asti. Shit hap, varmaan ainoa leffani, josta _en_ ollut ottanut backupia missään muodossa. SVCD:stä jatkaessa, oletko/onko kukaan vertaillut cQ:n ja 2-pass VBR:n laatueroja yksityiskohtaisemmin? Oma näppituntuma laittaisi cQ:n ja 2-pass VBR:n suurinpiirtein samoihin laadullisesti (sen syvemmin tutkimatta kuitenkaan), jos käytetään muuten täysin identtisiä asetuksia dvd2svcd:ssä?

723.7.2002 10:25

Bicubic resize kestää omalla kokoonpanollani noin 7.5% kauemmin kuin simple resize - ei 100%. En tiedä sitten terävöityksestä. Yleensäottaen kaikenlainen terävöitys on todella pahasta MPEG-pakkaukselle.


Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

823.7.2002 10:53

Tuota sharpenia + bicubicia tarkoitinkin. Sharpen nappaa aika hyvin aikaa, ja ainakin screenshottien mukaan se tuottaa parempaa kuvaa. Joku kaveri oli tehnyt Doom9:ssa testiä tuon DVD2SVCD:n kanssa. Joku 100 kertaa (oikeasti!) oli tehnyt saman leffan ja kyllä sen niistä kuvista itsekin huomasi että sharpen parantaa kuvaa. Isoilla bitrateilla todellakin.

923.7.2002 11:03

Isoilla bitrateilla..? VCD:n bitrate on kiinteä ja 1150kbps on kuitenkin aika vähän, mutta täytynee tuotakin testailla. Olen nyt pakkaillut yhtä Star Trek TNG -jaksoa niin SVCD:ksi kuin CVD:ksikin eri asetuksilla. Jälki on kyllä aina ollut erinomaista, enkä tällä hetkellä kyllä osaa sanoa millä asetuksilla tulokset ovat olleet parhaita.


Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

1023.7.2002 11:08

Tiedän, mutta Doom9:n testit koskivat yleisesti MPG / VCD - SCVD -pakkausta. Tuo siis SCVD:llä. Ja sama pätee kaippa VCD:kin. Suurimmat erot testissä tulivat esiin CCE:n ja TPMGEncin kanssa. Itse en millään saata uskoa että TMPGEncillä saisi laadukkaampaa kuvaa MPEG-1:llä kuin CCE:llä. MPEG-2:lla taas CCE pätkisi TMPGEncin...? Hmmh...

1123.7.2002 11:22

En ota kantaa filttereihin, jne. Mutta TMPGEncin MPEG-1 -pakkaus pätkii CCE:n vastaavan satanolla kaikessa paitsi nopeudessa, mutta tosiaankin CCE:n MPEG-2 -pakkaus pätkii taas TMPGEncin vastaavan, VARSINKIN nopeudessa :-) Täytyy muistaa, että MPEG-1:llä ja MPEG-2:lla ei ole kuitenkaan loppujen lopuksi _niin_ paljoa yhtenäistä, vaan uskon sen kummemmin asiaan perehtymättä, että koodin ristiinkäyttäminen näiden pakkereiden välillä on suht mahdotonta. Joka johtaa siis siihen, että MPEG-1 ja MPEG-2 -pakkausrutiinit ovat omia täysin itsenäisiä koodipohjia, jolloin tuollaiset em. erot ovat täysin loogisia.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1223.7.2002 11:42

MPEG-1 suunniteltiin VideoCD:tä varten ja se tukee vain progressiivista videota. MPEG-2 tukee myös interlacetettua videota. MPEG-1:ssä kuvasuhde ilmoitetaan pikseliä kohden, MPEG-2:ssa koko kuvaa. MPEG-1:ssä frame rate kertoo millä kuvanopeudella video on pakattu, kun se MPEG-2:ssa määrittää halutun toistonopeuden ja siinä pystyy kertomaan mitkä kentät toistetaan framejen välillä (telecine). Eroja löytyy paljon enemmänkin, mutta tärkein on juuri tuo lomitetun pakkaamisen tuki. Lisäksi MPEG-2 -pakkauksessa voidaan käyttää huomattavasti monipuolisempia ennustusalgoritmeja.


Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

1323.7.2002 14:33

Näyttäis tuon ohjeen lopussa mainittu esikatselutila ja siinä se tekstien oikea kieli vähä turhan jyrkkään sanottu..? Tai siis pitääkö paikkansa, meinaan että SVCD:itä tehdessä esikatselutilassa tekstit on ollut aina ihan jotain muuta kuin oikeat, mutta kun rippaus alkaa se kysyy ja ehdottaa valmiiksi kyllä oikeita tekstejä, ja levyllekin on oikeat tekstit aina tulleet..(korjatkaa muut dvd2svcd:n käyttäjät, jos olen väärässä -ja varmasti niin teettekin!) Just laitoin kokeilupätkän tuon uuden ohjeen mukaan ja esikatselu näytti väärät tekstit, mut rippauksen alussa oli suomi oikein valittuna ja valmiin tuotoksen näen kunhan VCD valmistuu.. Ei tietysti iso asia, mut saattaa aiheuttaa monille epätoivoa ja hampaiden kiristelyä (ja tolkuttoman määrän kysymyksiä, et miks ei toimi..), jos homma tyssää jo alkuunsa kun oikeita tekstejä ei esikatselussa näy.. :) Muuten ohje ja ohjelma on kyllä ville5v, et jos tällä ei VCD:n teko onnistu, niin ei auta mennä ku dvd-levykauppaan ja ostaa leffat..

1423.7.2002 14:37

Jees.. Tuossa vilkaisin kun TMPGEnc leffaa käänsi, niin siinä pikkuruudulla jo oli kyllä sit taas oikeat tekstit..

1523.7.2002 14:53

Joskus on tullut saksankieliset tekstit eka previewissä, mutta kun on klikannut "New frame"a, niin ongelma on kadonnut.

1623.7.2002 15:23

Kokeilin homman vielä uudestaan, ja hain esikatselussa parkymmentä kertaa new frame, ja näytti joka kerta erikieliset (ja kumma kyllä aina väärät) mutta leffassa oli oikeat, eli suomi. Ja näin on käyttäytynyt joka kerta kun olen SVCD:tä tehnyt jo useamman kymmentä. DVD2SVCD versio on 1.0.9 b3 TMPGEnc 2.57.41.146 ja coreversion 1.90.138 SVCD:n tekoon olen käyttänyt CCE:ia, mutta eipä tuo pakkeri taida tuohon asiaan vaikutta, vaan dvd2avi..? Eihän tää kynnyskysymys ole, mutta alottelijalle saattaa tulla epätoivo eteen ku alkaa heti alussa homma k*semaan :)

1723.7.2002 15:28

Hm, vähän outo. Oletko valinnut Subtitles -välilehdeltä ne subit vai teetkö sen lopullisen valinnan vasta siinä vaiheessa, kun pakkaus alkaa?

1823.7.2002 15:30

Sama ongelma oli mulla. Preview näyttää mitä sattuu, mutta kun pakkauksen aloittaa niin oikea tekstityskieli on tyrkyllä.

1923.7.2002 15:53

Jeps, oli valittu subtitles-valinnat ko. välilehdeltä Mutta, katselin tuon valmiin pätkän, minkä ohjeen mukaa tein.. Jälki oli kyllä loistavaa! Huomasin vain, että levy oli mallia VCD 1.1 kun aiemmat VCD-käännöt, mitkä ölen tehnyt DVDx:llä olivat VCD 2.0 Eli mitä eroa näillä on? Lähinnä kiinnostaa siksi kun tuo NAPA dav311 kannettava VCD-soitin toisti leffan nykimättä, vaikka paistoin sen rw-levylle. Aiemmat leffat jotka olivat 2.0-muotoa nykivät ja ääni pätki kokoajan. (Yritin kyllä jo pikaisesti etsiä sitä sivua, missä nuo lyhenteet on selvitetty, mutta en sitä löytänyt..)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2002 @ 15:55

2023.7.2002 21:19
1mikakyt
Inactive

Ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa vcd:tä kai tämä ohjelmayhdistelmä on kokeilemisen arvoinen,mitä noin yleisesti keskustelusta selvää saa.Annan palautteen ensikertalaisen näkökulmasta piakkoin.

213.8.2002 14:51

Okei, otin palautteen korviini ja päivitin guiden.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

223.8.2002 15:21

kauan odotin noita ohjeita suomeks ja kyllä kannatti ootella kun homma toimi vallan mainiosti kiittäen jipii

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto