AfterDawn: IT-alan uutiset

Korealainen oikeus tuomitsi Soribadan suljettavaksi

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 12.7.2002 22:20 Kommentteja (1)

Etelä-korealainen oikeusistuin tuomitsi eilen "Korean Napsterin", Soribadan, suljettavaksi välittömästi. Palvelu joutui tekijänoikeuksien omistajien hampaisiin jo viime vuonna, mutta nyt tullut päätös on todennäköisesti loppu äärettömän suositulle P2P-palvelulle.
Recordin Industry Association of Korea haastoi palvelun oikeuteen helmikuussa syyttäen sitä tekijänoikeuksien rikkomuksista ja tuomari yhtyi RIAK:n näkökantaan asiassa, vaikkakin totesi tekijänoikeusrikkomusten olleen välillisiä. Palvelun tekijät, korealaiset veljekset, joutuivat henkilökohtaisiin hankaluuksiin levy-yhtiöiden taholta jo viime vuonna ja elokuussa korealainen tuomioistuin määräsi palvelun maksamaan 75000 dollarin edestä korvauksia levy-yhtiöille.

Korealainen palvelu on ollut järisyttävän suosittu kotimaassaan, joka voi ylpeillä yhdellä maailman korkeimmista verkonkäyttöprosentista ja jossa lähes kaikki nettiyhteydet ovat laajakaistayhteyksiä. Mutta nyt palvelu näyttäisi kulkevan Napsterin perässä pitkin tietä, joka on viitoitettu dinosauruksilla ja dodoilla.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.7.2002 23:42

Kannattaisi laittaa mielestäni tälläiset palvelut IRAK:iin ja vast. maihin. Tuskin RIAA ja MPAA niille kovin helposti voisi mitään.?.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto