AfterDawn: IT-alan uutiset

Terra Lycosilta oma versio Rhapsodysta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.6.2002 20:15

Espanjalainen nettijätti Terra Lycos avasi tänään Listen.com:n Rhapsody-palveluun pohjautuvan kuukausimaksullisen musiikkipalvelunsa. Palvelun nimeksi tuli todella omaperäinen keksintö Lycos Rhapsody.
Palvelun malli poikkeaa aikalailla Listen.com:n omasta versiosta -- Lycosin mallissa on kolme eri tasoa, yksi ilmainen ja kaksi maksullista. Ilmainen palvelu tarjoaa 10 streaming-radioasemaa mainoksilla höystettyinä. Halvempi maksullinen versio -- hinnaltaan viisi dollaria kuukaudessa -- tarjoaa 50 mainoksista vapaata radioasemaa ja kalliimpi, 10 dollaria kuukaudessa maksava, versio tarjoaa samat 50 kanavaa, mutta myös mahdollisuuden "hypätä" biisien yli sekä tallettaa kappaleita verkossa olevaan "mediakirjastoon".

Lycos yrittää siis saada rahahanojaan auki Yahoo!n tyyliin kuukausimaksullisilla palveluilla ja aloittaa sen alalta, jossa se aikoinaan -- viime vuosituhannella -- kulki eräänlaisena kaupallisen maailman tiennäyttäjänä. Lycos Music tuli kuuluisaksi innovatiivisista palveluistaan sekä useista korkean profiilin tuotteista -- Lycosin www-pohjainen MP3-hakukone oli yksi maailman suosituimpia musiikkipalveluja ennen P2P-verkkojen tuloa. Lisäksi Lycos osti suuressa verkkohuumassa yhden aikoinaan maailman suosituimpiin mediasoittimiin kuuluvan ohjelmiston "talliinsa" eli Soniquen. Valitettavasti Terra Lycosin talousvaikeudet tappoivat lähes kaiken innovatiivisuuden yhtiön sisältä ja lähes tuhosivat Soniquenkin tulevaisuuden.

Mutta nyt Rhapsody voi pistää ruksin seinään kohtaan "yksi iso portaali levityskumppanina" -- iso askel taistelussa levy-yhtiöiden omistamia vastaavia palveluja, MusicNetiä ja Pressplayta, vastaan. Rhapsody tarjoaa tällä hetkellä musiikkia neljältä suurelta levymerkiltä sekä lukuisilta indie-levymerkeiltä; ainoa joukosta poissa on maailman suurin levymerkki Vivendi Universal.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotifyn ilmaisversio uudistui – Ilmaiskäyttäjät saavat makua Premium-tilauksesta Spotifyn ilmaisversio uudistui – Ilmaiskäyttäjät saavat makua Premium-tilauksesta (24.4.2018 17:44)
Spotify paljasti tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uudistetun version suoratoistopalvelun ilmaisesta mobiilikokemuksesta. Nyt ympäri maailman saataville tulevan päivityksen ....
Chromen ulkoasu uudistuu – Tällaista on luvassa Chromen ulkoasu uudistuu – Tällaista on luvassa (24.4.2018 14:25)
Googlen Chrome-verkkoselain oli aikoinaan tiennäyttäjän asemassa, kun selaimet siirtyivät nykyisenlaiseen pelkistettyyn käyttöliittymään, jossa käyttöliittymän elementit on yritetty häivyttää ....
Oletko asentanut jonkun näistä mainosestäjistä? Ne vakoilevat sinun toimintaasi Oletko asentanut jonkun näistä mainosestäjistä? Ne vakoilevat sinun toimintaasi (24.4.2018 10:29)
Google sai aikoinaan paljon lokaa niskaan Google Play -sovelluskaupan leväperäisestä modernoinnista, minkä seurauksena Android-puhelimien omistajat saattoivat asentaa laitteisiinsa epämääräisiä ....
Amazonin varastorobotit tulevat ihmisten koteihin ensi vuonna? Amazonin varastorobotit tulevat ihmisten koteihin ensi vuonna? (24.4.2018 09:42)
Verkkokauppajätti Amazon on menestyvä pilvipalvelutarjoaja, mutta tulevaisuudessa siitä saattaa kuoriutua myös robottiyhtiö. Jo nyt Amazon käyttää varastoissaan robotteja, mutta sen lisäksi ....
EU ei päästä Applea helpolla – Aikoo tutkia perinpohjaisesti Shazam-kaupan EU ei päästä Applea helpolla – Aikoo tutkia perinpohjaisesti Shazam-kaupan (24.4.2018 09:24)
Euroopan unioni aikoo jatkaa syyskuun 4. päivään saakka Applen Shazam-yritysoston tutkintaa. Kilpailuviranomaiset haluavat tarkennetun tutkinnan myötä selvittää, pääseekö Apple käsiksi sellaiseen ....

Uutisarkisto