AfterDawn: IT-alan uutiset

Terra Lycosilta oma versio Rhapsodysta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.6.2002 20:15

Espanjalainen nettijätti Terra Lycos avasi tänään Listen.com:n Rhapsody-palveluun pohjautuvan kuukausimaksullisen musiikkipalvelunsa. Palvelun nimeksi tuli todella omaperäinen keksintö Lycos Rhapsody.
Palvelun malli poikkeaa aikalailla Listen.com:n omasta versiosta -- Lycosin mallissa on kolme eri tasoa, yksi ilmainen ja kaksi maksullista. Ilmainen palvelu tarjoaa 10 streaming-radioasemaa mainoksilla höystettyinä. Halvempi maksullinen versio -- hinnaltaan viisi dollaria kuukaudessa -- tarjoaa 50 mainoksista vapaata radioasemaa ja kalliimpi, 10 dollaria kuukaudessa maksava, versio tarjoaa samat 50 kanavaa, mutta myös mahdollisuuden "hypätä" biisien yli sekä tallettaa kappaleita verkossa olevaan "mediakirjastoon".

Lycos yrittää siis saada rahahanojaan auki Yahoo!n tyyliin kuukausimaksullisilla palveluilla ja aloittaa sen alalta, jossa se aikoinaan -- viime vuosituhannella -- kulki eräänlaisena kaupallisen maailman tiennäyttäjänä. Lycos Music tuli kuuluisaksi innovatiivisista palveluistaan sekä useista korkean profiilin tuotteista -- Lycosin www-pohjainen MP3-hakukone oli yksi maailman suosituimpia musiikkipalveluja ennen P2P-verkkojen tuloa. Lisäksi Lycos osti suuressa verkkohuumassa yhden aikoinaan maailman suosituimpiin mediasoittimiin kuuluvan ohjelmiston "talliinsa" eli Soniquen. Valitettavasti Terra Lycosin talousvaikeudet tappoivat lähes kaiken innovatiivisuuden yhtiön sisältä ja lähes tuhosivat Soniquenkin tulevaisuuden.

Mutta nyt Rhapsody voi pistää ruksin seinään kohtaan "yksi iso portaali levityskumppanina" -- iso askel taistelussa levy-yhtiöiden omistamia vastaavia palveluja, MusicNetiä ja Pressplayta, vastaan. Rhapsody tarjoaa tällä hetkellä musiikkia neljältä suurelta levymerkiltä sekä lukuisilta indie-levymerkeiltä; ainoa joukosta poissa on maailman suurin levymerkki Vivendi Universal.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
7 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto