AfterDawn: IT-alan uutiset

Terra Lycosilta oma versio Rhapsodysta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.6.2002 20:15

Espanjalainen nettijätti Terra Lycos avasi tänään Listen.com:n Rhapsody-palveluun pohjautuvan kuukausimaksullisen musiikkipalvelunsa. Palvelun nimeksi tuli todella omaperäinen keksintö Lycos Rhapsody.
Palvelun malli poikkeaa aikalailla Listen.com:n omasta versiosta -- Lycosin mallissa on kolme eri tasoa, yksi ilmainen ja kaksi maksullista. Ilmainen palvelu tarjoaa 10 streaming-radioasemaa mainoksilla höystettyinä. Halvempi maksullinen versio -- hinnaltaan viisi dollaria kuukaudessa -- tarjoaa 50 mainoksista vapaata radioasemaa ja kalliimpi, 10 dollaria kuukaudessa maksava, versio tarjoaa samat 50 kanavaa, mutta myös mahdollisuuden "hypätä" biisien yli sekä tallettaa kappaleita verkossa olevaan "mediakirjastoon".

Lycos yrittää siis saada rahahanojaan auki Yahoo!n tyyliin kuukausimaksullisilla palveluilla ja aloittaa sen alalta, jossa se aikoinaan -- viime vuosituhannella -- kulki eräänlaisena kaupallisen maailman tiennäyttäjänä. Lycos Music tuli kuuluisaksi innovatiivisista palveluistaan sekä useista korkean profiilin tuotteista -- Lycosin www-pohjainen MP3-hakukone oli yksi maailman suosituimpia musiikkipalveluja ennen P2P-verkkojen tuloa. Lisäksi Lycos osti suuressa verkkohuumassa yhden aikoinaan maailman suosituimpiin mediasoittimiin kuuluvan ohjelmiston "talliinsa" eli Soniquen. Valitettavasti Terra Lycosin talousvaikeudet tappoivat lähes kaiken innovatiivisuuden yhtiön sisältä ja lähes tuhosivat Soniquenkin tulevaisuuden.

Mutta nyt Rhapsody voi pistää ruksin seinään kohtaan "yksi iso portaali levityskumppanina" -- iso askel taistelussa levy-yhtiöiden omistamia vastaavia palveluja, MusicNetiä ja Pressplayta, vastaan. Rhapsody tarjoaa tällä hetkellä musiikkia neljältä suurelta levymerkiltä sekä lukuisilta indie-levymerkeiltä; ainoa joukosta poissa on maailman suurin levymerkki Vivendi Universal.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto