AfterDawn: IT-alan uutiset

Hollywood ehdottaa rajoituksia Yhdysvaltain DTV:hen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 4.6.2002 21:27 Kommentteja (3)

Yhdysvallat, joka on yhtä pahasti lapsenkengissä digitaali-TV:n kanssa kuin mitä se on kännyköiden kanssa, on ottanut jälleen kerran valtavan harppauksen taaksepäin digi-TV:ssä. Hollywood, joka on toiminut suurimpana kantona kaskessa koko digi-TV -kehityksen suhteen, on luonut esityksen tekijänoikeuksien valvonnasta digi-TV -maailmassa.
Ehdotus, joka on syntynyt Broadcast Protection Discussion Group:n (jäseninä Hollywoodin studiot sekä joukko kulutuselektroniikkayrityksiä) aikaansaannoksena, esittää ns. broadcast-lipun mahdollistamista ohjelmiin. Jos ohjelmaan on koodattuna kyseinen "lippu", vastaanotin joutuisi ehdotuksen mukaan lisäämään digitaalisen vesileiman lähetykseen automaattisesti. Sama koskee digitaalisia videonauhureita, jne. Ja tätä vesileimattua videota voisi katsella jälkikäteen vain ko. laitteella, jolla lähetys alunperin vastaanotettiin.

Oletettavasti Hollywood ja MPAA eivät ole oppineet kolmessa vuodessa yhtään mitään. Jos systeemi nykyisenä fiaskona koskaan nousee jaloilleen, odotamme suurella mielenkiinnolla montako viikkoa menee ennenkuin salausmetodille ja digitaaliselle vesileimalle löytyy purkuohjelmat.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.6.2002 21:34

puhutaan kyllä päivistä eikä viikoista =D

25.6.2002 4:54

Digitaalisen viestinnän uranuurtaja tämä u.s.a

35.6.2002 9:34

USA on digitaalitekniikan Kenia... jopa Ranskassakin taitaa olla asiat paremmin. Nythan uusinta uutta on SMS viestit... :) 2-way pager ja cell phone yhdessa... WAU! Ainii... GPRS yrittaa tehra maihinnousua, mutta vanhojen verkkojen tekniikka ja valheellinen mainonta (tyyliin: jopa 144kbps!!!)yrittaa torpedoida sita tehokkaasti. -timo

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto