AfterDawn: IT-alan uutiset

DVD-verkkovuokraamo listautui NASDAQiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 23.5.2002 18:23 Kommentteja (14)

Yksi harvoista kuluneen vuoden isommista teknologialistautumista tapahtui tänään, kun yhdysvaltalainen Netflix listautui Yhdysvaltain teknologiapörssi NASDAQiin.
Yhtiön bisnesmalli on mielenkiintoinen -- se tarjoaa rajoittamattoman määrän DVD-vuokrauksia kuukaudessa asiakkaille, jotka tilaavat yhtiön kuukausimaksupohjaista palvelua. Kuukausi Netflixin jäsenenä maksaa $19.95 eli reilu 20 euroa ja kyseisellä summalla saa kuukaudeksi todellakin täysin rajoittamattoman määrän elokuvavuokrauksia yli 60'000 elokuvan valikoimasta. Yhtiö ei pyöritä yhtään fyysistä vuokrauspistettä, vaan asiakkaat valitsevat verkon kautta haluamansa elokuvat ja yhtiö toimittaa elokuvat ensimmäisen luokan postissa asiakkaille suoraan kotiin.

Yhtiö keräsi listautumisannissa 82,5 miljoonaa dollaria ja tänään kaupankäynti oli lievästi ylävireinen -- osakkeen arvo oli noussut listautumishintana olleesta 15 dollarista vajaaseen 17 dollariin osakkeelta.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

124.5.2002 10:41

Ahh, olisi meillä Suomessakin tämmöinen. Ei tarvisi liikkua kotoa enää minnekään, kun posti kantaisi uusimmat leffat sisään ja veisi ulos. Sitten vain maksaa laskut netissä. Hitto täällä ollaan niin takapajuisia, että netistä ei pysty edes tarkistamaan sen hetkistä vuokraus / varaus -tilannetta. Hyvä kun sen saa tietää onko vuokraamossa edes sitä leffaa mitä etsit.

224.5.2002 15:28

Täytyis varmaan muuttaa jenkkeihin :) Kerran olen käynyt Los Angelesissa koulutuksessa, ja olisi mieli tehnyt jäädä sinne..

324.5.2002 18:17

Kalifornia suger -- itärannikko se olla pitää :-) Joku löisi uudestaan viisumin käteen, niin noin 40min sisään olisin Heathrow'lla varaamassa lippuja takaisin "kotiin". Anyway, mielenkiintoista nähdä milloinhan jollakulla löytyy tarpeeksi sisua kokeilla vastaavaa bisnesmallia Suomessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.5.2002 @ 18:17

424.5.2002 18:48

Se sinun "kotis" tais olla New York. Siellähän sataa lunta, eikä se ole hauskaa :)

524.5.2002 18:59

Heh, asennekysymys kai. Rakastan kaupungin vilinää, jota NYC tarjos -- esim. Lontoo on kuin Tyrnävää vertaisi Helsinkiin Suomen mittakaavassa eli täysin kuollut pikkukylä (vaikkakin asukkaita "paperilla" muka saman verran, mutta Suur-Lontoo on sellainen haipakka 60km halkaisijaltaan :-). Anyway, alkaa vääntäytymään reilusti off-topiciksi, jatketaan jossain muussa forumissa kuin uutisten kommentoinnissa, jos siltä tuntuu ;-)

626.5.2002 5:07

Ettei porukalle jaa vaara kuva, niin vain 3 leffaa kerrallaan voi olla kotona vuokralla. Tosin palautusaikaa ei ole, mutta kun yhden palauttaa niin ne lahettaa taas yhden lisaa. Netflix toimii aivan pirun hyvin, itteasiassa en ole Blockbustersilla kaynyt sittemmin... -timo

726.5.2002 7:45

Timo: Mites minimisopimusajat -- 6kk vai onnistuuko ihan kuukaudeksi kerrallaan?


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

826.5.2002 18:10

Terms and conditions sanoo seuraavaa: Cancellations: · You may cancel anytime in Your Account. · Cancellations take effect immediately. No refunds or credits will be given for partial months of use. · All rented movies must be returned to Netflix within 1 week of cancellation. · After cancellation any unreturned rentals will be subject to standard Netflix restocking fees based on the Manufacturer's Suggested Retail Price for the disc. Eli tuostahan akkia paattelee, etta ei ole minimiaikaa. :) Niiden tarjous tallahetkella on 10 paivaa ilmaiseksi, jonka jalkeen se jatkuu kk kerrallaan, ellet peruuta. -timo

95.6.2002 1:35

Lisaa kokemuksia: vuokraamo toimii ihan ok... jos ei uusimpia hitteja halua lainaan. Ihan uusimmissa nayttaa olevan odotusaikaa. Sinansa ei haittaa... yleensa olen ottanut vanhempia "helmia", mutta esim Harry Potteria saa vissiin kuukauden, ellei enempikin odottaa itselleen saapuvaksi. Enka laiskana jaksanut odottaa, vaan hain sen Wal-Martista tarjoushintaan pois... $9.95 ei ollut paha hinta. -timo

105.6.2002 7:43

Kuulostaa näppärältä kieltämättä. Pitää toivoa, että laajentaisivat UK:hon seuraavaksi =) Btw. CompUSAsta sai suht halvalla suomi/ruotsi-näppäinkartalla varustettuja Microsoftin näppiksiä, jos ei paikallisessa liikkeessä ole, ne yleensä suostuvat tilaamaan kun pyytää (totesin vain tuon tyypillisen ääkkösongelman :-).

115.6.2002 9:42

Ei ääkkösongelma näppiksesta johdu. :) Itseasiassa tämäkin näppis on ihan normaali suominäppis, Suomesta vielä muuttokuormassa tuotu. :) EQssa oli pakotettuna US näppis, DOS-buuttikorpulla on US näppis ja töissä muutenkin tarvii US näppistä vaan niin paljon enemmän, etta sitten käyttää US layouttia koko ajan. :) Vaikka, tokihan se ALT+Shift räpäytyksellä vaihtuu heleposti edessuntakas... on vaan tullut paha tapa olla vaihtamatta sitä suomeksi kirjoitellessa. Ja vastaavasti on oppinut karttamaan lauseita missä ääkkösten puute aiheuttaa ongelmia. ;) Nain vaarin... onko se näin väärin, näin vaarin, nain väärin vai nain vaarin? :) -timo

125.6.2002 9:49

Juu, itse switchailen layouttia noilla alt+shift-räpellyksillä lennosta, käytän brittinäppistä töissä ja kotona muuten -- erikoismerkkien asettelu on brittilayoutissa koodauksen kannalta paras mahdollinen, parempi kuin esim. jenkkilayoutissa. Vuosi takaperin meinasi pari kertaa mennä pasmat sekaisin, kun duunikoneessa oli brittinäppis, kotona suominäppis ja duunin läppärissä jenkkinäppis. Ja asiaan vihkiytymättömille -- esim. sulut ovat suominäppiksessä yhden pykälän verran eri paikassa kuin muissa näppiskartoissa.

135.6.2002 10:05

Mun "koodaaminen" rajoittuu Unix ja DOS komentoriveille... ja toi backslash (keno?) on just optimi jenkkinäppiksessä. :) Läppärin jälkeen (jenkkinäppis) tulee suomalaisruotsalaisella lyötyä aina entteriä backslashin sijaan... siis aina.

145.6.2002 10:11

Jep :) Mutta parempi näin kuin joku UNICODE -näppis, johon lämättäisiin 200 nappia lisää, että saadaan kaikki länsimaiset kielet mahtumaan yhdelle näppäinkartalle :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto