AfterDawn: IT-alan uutiset

Matrox G1000 -- uusi valtias graffakorttimarkkinoille?

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 10.5.2002 19:45 Kommentteja (5)

Hyyyvin skeptisesti artikkeliin suhtautuen, mutta The Registerin maineen todella luotettavana informaatiolähteenä, voidaan todeta, että yhdeltä vanhimmista grafiikkakorttivalmistajista, Matroxilta on ensi viikolla tulossa todellinen tehopakkaus huippukorttien sarjaan.
TheRegin artikkelin mukaan muutama kortin nähnyt vannoo sen murskaavan tämän hetken 3D-korttivaltiaan GeForce4:n kuin kirpun. Uusi kortti tunnetaan nimellä Parhelia ja mainitaan Matroxin sivuilta otetussa screenshotissa nimellä Matrox G1000.

Miksi tämä uutinen on sitten AfterDawnissa?-) Lähinnä siitä syystä, että allekirjoittanut on ääääärimmäisen vankkumaton Amiga-fanaatikko jo kaukaa 80-luvulta lähtien, vaikkakaan ko. konetta en enää omistakaan ja Matroxin ja Amiga Inc:n yhteistyösopimuksen mukaan tämä kortti tulee saamaan viralliset ajurit Matroxilta myös tulevalle AmigaOS 4.0:lle ja tulee olemaan yksi AmigaOne-boxin mukana myytävistä virallisista grafiikkakorteista.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

111.5.2002 12:03

Tämä korttihan on aivan uskomaton. Löysin infoa ko. kortista: * 4 rendering pipelines with 4 TMU per each one; * DirectX 9 support. It also includes Pixel Shaders and Vertex Shaders 2.0 as well as all the other features of the new API from Microsoft such as Displacement Mapping and increased to 40-bit color-depth. Since DirectX 9 shaders require more power compared to the previous versions, the 4 vertex shaders pipelines will be implemented in the chip. * What is quite interesting, Matrox will introduce 512-bit 2D graphics core – a big leap forward in contrast to the modern graphics processors. * A typical videocard will be a Millenium G1000 and it will include 256 MB of DDR SDRAM memory. As with the 3Dlabs` P10, 256-bit bus-width will be used. * Of course, the GPU will have dual 400 MHz RAMDACs, support AGP 8X and other important features of a next-gen graphics processor.

211.5.2002 12:36

Kuten sanottu, olen hyyyyyyyyvin skeptinen kortin speksien suhteen, uskon kyllä, että jotain suht hurjaa sieltä on tulossa, mutta nuo speksit... Joidenkin mukaan hoax, joidenkin mukaan totta -- mielenkiintoisinta varmaan silti, että ehkä ensimmäistä kertaa yli 4 vuoteen Matrox on graffakorttihuhujen keskipisteenä :-) Noh, tiistainahan tuo selviää.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

311.5.2002 17:19

Ööö tuo screenshot kuvat jossa on puhe G1000 kortista on alunperin aprillipilana tehty. Se on tehty ihan hyvin mutta esim webosoitteen palkkissa ei ole esim. ikonia koska sitä osoitetta ei ole aktivoitu vaan siihen on kirjoitettu mukamas se osoite joka on matroxin uutissivu. Matroxusers.com ovat maininneet että hatusta vedetyissä spekteissä on jotain teoriassa ristiin meneviä ominaisuuksia. Niitä en muista mutta kellään ei varmasti ole mitään oikeita spektejä. Kyllä siitä toki voi odottaa todella paljon koska Matroxilta ei ole tullut mitään todellista uutuutta moneen vuoteen. G1000 nimikin ei varmasti tule se oikea nimi jo melkein uskottavuuden takia.

411.5.2002 17:35

Löysin myös tälläistä infoa: 512-bit core architecture 256-bit DDR memory with dual access pathways 19+ gigabyte per second bandwidth 300 MHz core clock rate 64, 128, and 256 MB versions multiple display support programmable T&L displacement mapping support.. Eli ei tuosta taida ottaa mitään selvää mitä ko. kortti "pitää sisällään" Ennen kuin Matrox itse julkaisee tiedot..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.5.2002 @ 17:36

511.5.2002 17:52

Jep. Eli ainoa mitä tiedetään on se, että uusi kortti on tulossa ja sen speksit julkaistaan 14.5.2002 eli tiistaina. Sitä ennen kaikki muu on spekulointia. Olisi tietysti äärimmäisen miellyttävää, että Matrox löisi tiskiin kunnon vastusta nVidialle ja ATIlle, nyt markkinat ovat vähän turhankin tylsät.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto