AfterDawn: IT-alan uutiset

XCD – 800 megaa tavalliselle CD-R levylle millä tahansa asemalla

Kirjoittaja Lasse Penttinen @ 3.5.2002 20:26

Kuten ehkä hiljattain olette eri sivuilta lukeneet, Doom9-foorumin heput ovat kehittäneet tavan tallentaa n. 800 megaa dataa tavalliselle CD-R levylle. Niksi on siinä että tallennettava data paketoidaan multimediatiedostoon ja poltetaan CD-R levylle Mode 2 -formaatissa, jota esimerkiksi Video CD käyttää. Mode 2 –formaatissa on heikompi virheenkorjauskoodaus, joten enemmän tilaa on käytettävissä itse datalle. Tässä menetelmässä on tietysti se huonopuoli että data on alttiimpi lukuvirheille, joita aiheuttaa mm. levyn naarmuuntuminen. Tämä ongelma voidaan ainakin osittain kiertää lisäämällä datan sisältävään 'kantotiedostoon' (engl. container file) virheenkorjauskoodaus.
Doom9:n ihmiset kutsuvat projektiaan XCD:n nimellä ja heillä on valmiina jo ohjelmia menetelmän testikäyttöön. XCD ei kuitenkaan ole vielä valmis jokapäiväiseen käyttöön, mutta varmasti mielenkiintoinen kokeilun kohde kaikki nörteille ;) .

Doom9.org

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto