Vanha Morpheus toimii vieläkin -- joillekin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 15.3.2002 21:37

Vanha Morpheus toimii vieläkin -- joillekin The Register julkaisi tänään mielenkiintoisen artikkelin, jossa kerrottiin, miten jotkut Morpheuksen käyttäjät pystyvät edelleenkin käyttämään vanhoja FastTrack-pohjaisia ohjelmiaan normaaliin tapaan.
Pienen selvitystyön jälkeen on selvinnyt asioiden todennäköinen kulku. Sharman Networks, joka omistaa nykyisin KaZaAn ja FastTrack-teknologian, lisäsi ilmeisesti FastTrackin sisäänkirjautumispalvelimille koodin, joka tunnisti käyttäjän käyttämän ohjelman version. Jos käyttäjällä oli käytössä Morpheus, ohjelma ajoi FastTrackin kirjastoihin piilotetulla koodinpalalla pätkän, joka muokkasi käyttäjän Windowsin rekisteritietoja niin, että käyttäjän käyttämä Morpheus ei suostunut enää liittymään FastTrack-verkkoon vaan valitti vanhentuneesta versiosta.

Mutta Morpheuksen julkistettua maaliskuun alussa uuden Gnutella-pohjaisen version ohjelmastaan, kyseinen koodinpala on ilmeisesti poistettu sisäänkirjautumispalvelimilta ja ne käyttäjät, jotka eivät kertaakaan kokeilleet kirjautua sisään palveluun Morpheuksella ns. pimennyksen aikana, voivat käyttää ohjelmaansa aivan normaaliin tapaan. Valitettavasti vanhan Morpheuksen uudelleenasentaminen ei tunnu vaikuttavan rekisterimuutoksiin, joten jos kerran olet erehtynyt yrittämään sisäänkirjautumista ko. ajanjakson aikana, ainoa vaihtoehto on joko käyttää KaZaAta tai Groksteria tai uutta Gnutella-pohjaista Morpheusta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: P2P Morpheus
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto