AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomessa myytiin yli miljoona DVD:tä vuonna 2001

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.3.2002 16:28

Suomessa myytiin yli miljoona DVD-elokuvaa vuoden 2001 aikana, nousua vuoteen 2000 verrattuna oli hulppeat 240%. Vastaavasti VHS-kasettien myynnin kasvu pysähtyi edelliseen vuoteen verrattuna, ollen aavistuksen verran yli kolme miljoonaa kappaletta.
Vuoden myydyimpien DVD-elokuvien listaa selaillessa huomataan ainakin henkilökohtaisesti hieman outo ilmiö, että VHS-listojen kärjessä keikkuvat useat piirretyt lastenelokuvat, kun taas DVD-puolella näitä ei kymmenen myydyimmän elokuvan joukossa ole. Esim. Yhdysvalloissa tilanne on ollut jo pitkään lähes päinvastainen, kenties Disneyn DVD-markkinointikoneisto ei ole Suomessa jyrähtänyt vielä tarpeeksi tehokkaasti tai sitten lapsiin ei haluta "tuhlata" muutamaa euroa enempää mitä DVD:t maksavat VHS:iin verrattuna. Tai ehkä uskottavin selitys pelkästään ykkösenä keikkuvien nimien pohjalta on se, että nuoriso ostaa DVD:t ja omistaa DVD-soittimet ja vanhempi ikäpolvi, joilla on jo lapsia, ostaa VHS:t. Suomen myydyin VHS-elokuva vuonna 2001 oli kotimainen Rentun Ruusu ja vastaavasti myydyin DVD oli Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto