AfterDawn: IT-alan uutiset

DivXNetworks lisensoi teknologiaansa Fraunhoferille

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.2.2002 19:49

DivXNetworks, yritys DivX4-videopakkausformaatin takana, ilmoitti tänään lisensoineensa teknologiaansa saksalaiselle Fraunhofer -instituutille. Fraunhofer aikoo käyttää pakkaustekniikkaa erilaisissa 3D-tutkimusprojekteissa, joissa mm. streamataan professorien luentoja kolmiulotteisesti verkossa opiskelijoille.
Fraunhofer -instituutti on yksi maailman kuuluisimpia teknologiainstituutteja ja se on myös MP3-formaatin syntypaikka. Instituutti on panostanut vahvasti nimenomaan äänen ja kuvan pakkauksen ja verkossa välittämisen tutkimiseen ja sen nimissä on kunnioitettava määrä ko. osa-alueiden patentteja.

DivXNetworks, jonka teknologia on varmasti tunnetuin videopiratismiin liitettynä, on pyrkinyt nostamaan profiiliaan ja solmimaan useita yhteistyösopimuksia tekniikan käytöstä sisällöntuottajien kanssa.

Fraunhoferin ja DivXNetworksin sopimusta voidaan tarkastella myös siinä valossa, että Fraunhofer on perinteisesti kunnioittanut ISO-standardien mukaisia teknologioita ja voidaan perustellusti veikata, että DivXNetworks on antanut lupauksia tulevaisuudesta, jossa heidän tekniikkansa täyttäisi MPEG-4 ISO-standardin vaatimukset. Nykyisellään DivX4 pohjaa MPEG-4 -tekniikkaan, mutta ei täytä kaikkia ISO-standardeja ja sen vuoksi DivX-elokuvien katselu vaatii toistaiseksi oman kodeekkinsa eikä pelkkä geneerinen MPEG-4 -tuki riitä videoille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto