AfterDawn: IT-alan uutiset

DivXNetworks lisensoi teknologiaansa Fraunhoferille

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.2.2002 19:49

DivXNetworks, yritys DivX4-videopakkausformaatin takana, ilmoitti tänään lisensoineensa teknologiaansa saksalaiselle Fraunhofer -instituutille. Fraunhofer aikoo käyttää pakkaustekniikkaa erilaisissa 3D-tutkimusprojekteissa, joissa mm. streamataan professorien luentoja kolmiulotteisesti verkossa opiskelijoille.
Fraunhofer -instituutti on yksi maailman kuuluisimpia teknologiainstituutteja ja se on myös MP3-formaatin syntypaikka. Instituutti on panostanut vahvasti nimenomaan äänen ja kuvan pakkauksen ja verkossa välittämisen tutkimiseen ja sen nimissä on kunnioitettava määrä ko. osa-alueiden patentteja.

DivXNetworks, jonka teknologia on varmasti tunnetuin videopiratismiin liitettynä, on pyrkinyt nostamaan profiiliaan ja solmimaan useita yhteistyösopimuksia tekniikan käytöstä sisällöntuottajien kanssa.

Fraunhoferin ja DivXNetworksin sopimusta voidaan tarkastella myös siinä valossa, että Fraunhofer on perinteisesti kunnioittanut ISO-standardien mukaisia teknologioita ja voidaan perustellusti veikata, että DivXNetworks on antanut lupauksia tulevaisuudesta, jossa heidän tekniikkansa täyttäisi MPEG-4 ISO-standardin vaatimukset. Nykyisellään DivX4 pohjaa MPEG-4 -tekniikkaan, mutta ei täytä kaikkia ISO-standardeja ja sen vuoksi DivX-elokuvien katselu vaatii toistaiseksi oman kodeekkinsa eikä pelkkä geneerinen MPEG-4 -tuki riitä videoille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto