AfterDawn: IT-alan uutiset

DivXNetworks lisensoi teknologiaansa Fraunhoferille

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.2.2002 19:49

DivXNetworks, yritys DivX4-videopakkausformaatin takana, ilmoitti tänään lisensoineensa teknologiaansa saksalaiselle Fraunhofer -instituutille. Fraunhofer aikoo käyttää pakkaustekniikkaa erilaisissa 3D-tutkimusprojekteissa, joissa mm. streamataan professorien luentoja kolmiulotteisesti verkossa opiskelijoille.
Fraunhofer -instituutti on yksi maailman kuuluisimpia teknologiainstituutteja ja se on myös MP3-formaatin syntypaikka. Instituutti on panostanut vahvasti nimenomaan äänen ja kuvan pakkauksen ja verkossa välittämisen tutkimiseen ja sen nimissä on kunnioitettava määrä ko. osa-alueiden patentteja.

DivXNetworks, jonka teknologia on varmasti tunnetuin videopiratismiin liitettynä, on pyrkinyt nostamaan profiiliaan ja solmimaan useita yhteistyösopimuksia tekniikan käytöstä sisällöntuottajien kanssa.

Fraunhoferin ja DivXNetworksin sopimusta voidaan tarkastella myös siinä valossa, että Fraunhofer on perinteisesti kunnioittanut ISO-standardien mukaisia teknologioita ja voidaan perustellusti veikata, että DivXNetworks on antanut lupauksia tulevaisuudesta, jossa heidän tekniikkansa täyttäisi MPEG-4 ISO-standardin vaatimukset. Nykyisellään DivX4 pohjaa MPEG-4 -tekniikkaan, mutta ei täytä kaikkia ISO-standardeja ja sen vuoksi DivX-elokuvien katselu vaatii toistaiseksi oman kodeekkinsa eikä pelkkä geneerinen MPEG-4 -tuki riitä videoille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä (22.2.2018 15:38)
BitTorrentin kehittämästä suositusta uTorrent-asiakasohjelmasta on löytynyt vakavia haavoittuvuuksia. Googlella työskentelevä tietoturvatutkija Tavis Ormandy havaitsi ohjelmissa olevien ....
JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa (22.2.2018 13:48)
Yhteisöpalvelu Facebookin palvelut eivät tällä hetkellä toimi. Facebook.com ilmoittaa, että jokin meni pieleen, ja ongelmaa korjataan. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä mikä ongelman taustalla on. ....
Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin (22.2.2018 11:33)
Vihaisten lintujen kiito muistuttaa Helsingin pörssissä tällä hetkellä ennemminkin syöksykierrettä, sillä tulosvaroituksen julkaisseen Rovio Entertainmentin osakekurssi on uutisen kirjoittamishetkellä ....
Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
1 kommentti

Uutisarkisto