AfterDawn: IT-alan uutiset

Gartner: Kaupalliset P2P-palvelut tulevat jakautumaan 3 eri osalueeseen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 3.1.2002 20:46

Gartner ennustaa tämän vuoden olevan kaupallisten P2P-sovellusten nousun vuosi, mutta varoittaa samalla alalle ryntääviä ohjelmistoyrityksiä siitä, että kukaan markkinoilla toimijoista ei tule saavuttamaan kontrollia alalla, sillä ala tulee pilkkoutumaan kolmeen pienempään markkinasegmenttiin. Gartnerin mukaan ala jakautuu verkon yli toimivaan hajautettuun tietojenkäsittelyyn, suuryritysten sisäiseen hajautettuun tiedonkäsittelyyn sekä varsinaiseen tiedostojen jakeluun.
Hajautetusta laskentatehostahan varmastikin parhaana esimerkkinä voidaan pitää jo legendaariseksi muodostunutta SETI@Home -projektia, joka etsii elämää maapallon ulkopuolelta. Hajautetusta tiedostojen välityksestä on vasta muutamia kokeiluja meneillään, mm. skinisivusto DeviantArt.com on kokeillut tiedostojen välittämistä hajautetusti.

Koko analyysin voit lukea täältä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto