AfterDawn: IT-alan uutiset

Kazaa vieläkin hengissä huolimatta oikeuden päätöksestä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.12.2001 20:15

News.com:n mukaan hollantilainen P2P-ohjelma Kazaa on vieläkin täydessä toimintakunnossa huolimatta siitä, että hollantilaisen oikeusistuimen määräämä takaraja laittomien tiedostojen suodatukselle oli ja meni 13. joulukuuta. Palveluun ei ole tehty oikeuden päätöksen jälkeen minkäänlaisia muutoksia.
Oikeus määräsi myös, että mikäli yhtiö ei pysty toteuttamaan suodattimia määräaikaan mennessä, se joutuu maksamaan jokaiselta ylimenevältä päivältä noin 250'000 markan sakot. Kazaan asianajajan mukaan yhtiö on neuvottelemassa hollantilaisen levy-yhtiöiden yhteenliittymän Buma/Stemran kanssa mahdollisista tekijänoikeuskorvauksista -- nämä neuvottelut olivat myös osa oikeuden määräystä, jossa molemmat osapuolet pakotettiin neuvottelupöydän ääreen -- ja että yhtiö ei ole maksanut oikeuden määräämiä sakkoja.

Kazaa, kuten muutkin FastTrack-yhtiön koodiin pohjautuvat P2P-palvelut eli Morpheus ja Grokster, ovat lailliselta kannalta hyvin kinkkisiä, sillä kyseinen verkko toimii "oikean" P2P-verkon tavoin eli siinä ei ole yhtään nimettyä keskuspalvelinta ja täten kukaan ei varsinaisesti voi kontrolloida verkkoa, sen kokoa tai sitä mitä verkon kautta välitetään ja kenelle.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto