AfterDawn: IT-alan uutiset

Hollantilainen tuomioistuin määräsi Kazaan suljettavaksi

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 29.11.2001 21:17

Hollantilainen tuomioistuin määräsi tänään niinikään hollantilaisen FastTrack-pohjaisen P2P-palvelun Kazaan suljettavaksi 14 päivän kuluessa, jos yhtiö ei pysty suodattamaan palvelusta laitonta materiaalia.
Syytteen takana oli hollannin musiikkiteollisuuden etujärjestö Buma/Stemra, joka vaati jäsenjärjestöjensä musiikin laittoman levittämisen lopettamista.

Jos Kazaa ei pysty täyttämään oikeuden asettamia ehtoja eikä suostu sulkemaan palveluaan määräajan kuluessa, joutuu yhtiö maksamaan sakkoja 100'000 guldenia (noin 270'000 markkaa) jokaiselta ylimenevältä päivältä. Ainoa ongelma on se, että Kazaa ei oikein tiedä mitä sen pitäisi tehdä -- FastTrack on luonteeltaan Gnutellan kaltainen verkko, jota ei varsinaisesti kontrolloi kukaan eikä järjestelmällä ole keskuspalvelimia. P2P-palveluiden analysointiin erikoistuneen Webnoizen mukaan ainoa tapa sulkea FastTrack-verkko on vaatia verkon rakentanutta yritystä eli FastTrackia itseään, muuttamaan verkon rakennetta ratkaisevasti.

Aiemmin tänä syksynä sekä FastTrack että kaksi muuta FastTrackin teknologiaa käyttävää palvelua, Grokster ja MusicCity joutuivat syytteeseen Yhdysvalloissa RIAA:n ja MPAA:n taholta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto