AfterDawn: IT-alan uutiset

Yli 100 miljoonaa QuickTime-imurointia tänä vuonna

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 28.11.2001 20:42

Apple odottaa rikkovansa aiemman ennätyksensä QuickTime-ohjelman levitystahdissa. Aiempi ennätys on siltä vuodelta, jolloin ensimmäinen QuickTime julkistettiin -- tuolloin ohjelmaa imuroitiin yli sata miljoonaa kertaa ja tämän luvun Apple arvioi rikkoutuvan lähipäivinä.
Applen QuickTimelle vuosi 2001 on ollut hyvä vuosi -- Star Wars II- ja Taru sormusten herrasta-elokuvien viralliset trailerit julkistettiin vain Applen QuickTime-formaatissa, joka vaatii ko. soittimen asennuksen, joten nämä kaksi videoklippiä ovat jo kaksistaan olleet nostamassa ohjelmaa takaisin kohti huippua. Lisäksi kansainvälinen standardointijärjestö ISO päätti, että uuden MPEG-4 -pakkausstandardin rungoksi tulee QuickTime-rakenne. QuickTimehän on AVI:n kanssa samankaltainen, eli kumpikaan tiedostomuoto ei määrittele varsinaisesti mitään tiettyä pakkaustapaa, vaan pikemminkin tiedoston rakenteen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto