AfterDawn: IT-alan uutiset

Ryhmä artisteja asettui tukemaan Napsteria

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 15.11.2001 18:58

Vaikka monet ovat jo kuvitelleet Napsterin jutun olevan ohi, niin aina löytyy uusia ja yllättäviä käänteitä. Ryhmä artisteja luovutti tällä viikolla oman vastineensa San Fransiscon oikeusistuimelle tukien Napsteria sen jutussa levy-yhtiöitä ja RIAA:ta vastaan, jossa musiikkiteollisuus vaatii valtavia tekijänoikeuskorvauksia Napsterilta. Artistien päähuolenaihe on se, että levyteollisuus on ajanut eri tahoilla läpi ajatusta siitä, että artistit tekevät musiikkinsa levy-yhtiölle kuten työntekijä tekee työnsä tavalliselle työnantajalla, jolloin työntekijän työn jälki on työnantajan omaisuutta seuraavat 35 vuotta. Artistit vaativat tähän näkökulmaan muutosta -- heidän mielestään musiikki on heidän omaisuuttaan, he vain ovat antaneet levy-yhtiölle luvan julkaista musiikkia yhtä kanavaa -- tässä tapauksessa CD-levyjä -- pitkin, eikä tällöin levy-yhtiöllä tule olla mitään sananvaltaa, saako artistin musiikkia levittää esim. Napsterin kautta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto