AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaupalliset DVD-rippausohjelmat aiheuttavat ongelmia

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 8.11.2001 15:21

DVD-rippaus on noussut kahdessa vuodessa järjettömän suosituksi aiheeksi maailmassa ja asiaan keskittyneitä isoja sivuja ei ole oikeastaan kuin yhden käden sormilla laskettava määrä (ja niistäkin ranskankielisiä kaksi), joten on selvää, että joku yrittää puristaa rahaa tästä nichestä.
Viimeisen 3-4 kuukauden aikana on markkinoille suorastaan vyörynyt toinen toistaan epäilyttävämpiä kaupallisia DVD-rippauspaketeita. Tutkimme hieman muutamaa saittia, jotka myyvät omia paketeitaan sekä tutustuimme yhden käyttäjämme antamaan palautteeseen vastaavista softista ja tulos oli aika masentava.

CladMDecin ja cladDVD:n tekijä on kyllästynyt hänen ilmaisohjelmaansa kaupallisisssa paketeissa ilman lupaa hyödyntäviin tahoihin jo niin perusteellisesti, että on ottanut cladDVD:n sivuiltaan pois kokonaan. SmartRipperistä on DVDx:n kanssa tullut herkullisin tarjokas kaupallisten pakettien kasaajille -- nämäkin ilman lupaa lähes joka kerta. Eli ongelma on jo tässä selvä -- yhtään ohjelmaa, oli se sitten ilmainen tai ei, ei saa liittää mukaan toiseen kaupalliseen ohjelmaan ilman ohjelman tekijän lupaa. Tietysti oikeusjutut ovat poissuljettuja tässä tapauksessa, koska esim. SmartRipperin tekijä pyrkii pysyttelemään nimettömänä -- USAssahan DeCSS:n ja kumppaneiden laillisuudesta väännetään vieläkin kättä oikeudessa.

Törkeimpiä esimerkkejä rahastuksesta on esim. 321studio.com:n DVD-rippauspaketti, joka ei sisällä mitään muuta kuin SmartRipperin, DVDx:n ja CDRWinin demoversion. Lisäksi mukana tulee flash, joka avaa kunkin ohjelman mukana tulevat ohjetiedostot. Ja tämä ilo maksaa 30 dollaria. Toinen paljon parempi esimerkki on ExpertsGuiden paketti, joka selkeästi kertoo paketin olevan ohje, ei mitään muuta -- ohjeistus on kattava ja hyvä, mutta tietty tässäkin softien paketointi mukaan ilman lupaa on hieman arveluttavaa. Ja oli miten oli, oma saittimme, Doom9 ja Digital-Digest tarjoavat saman avun ja softat ilmaiseksi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto