AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekijänoikeuksien omistajat painostavat ISP:itä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 25.7.2001 22:37

Nyt kun Napster on lähestulkoon kadonnut maailman kartalta ja muita P2P-ohjelmia on tullut tarjolle pilvin pimein, on erilaisilla tekijänoikeuksien omistajilla ongelma löytää seuraava lakitoimien kohde. Ongelman aiheuttaa se, että uudet P2P-ohjelmat, kuten Gnutella, eivät tarvitse keskitettyä palvelinta, joka on helppo sulkea.
Viime viikkojen aikana on Yhdysvalloissa kasvanut palveluntarjoajille kohdistettujen vaatimusten määrä, joissa vaaditaan palveluntarjoajia poistamaan tiettyjen yksittäisten käyttäjien tunnuksia palveluista. Elokuvastudiot ja levy-yhtiöt ovat, aivan oikein, päätelleet, että suurin osa P2P-verkoissa leviävästä materiaalista tulee pieneltä ryhmältä käyttäjiä, joilla on käytettävissä nopea verkkoyhteys, kuten DSL tai kaapelimodeemi. Useat ISP:t ovat suosiolla poistaneet tunnukset saatuaan MPAA:lta tai RIAA:lta kirjeen, jossa asiaa vaaditaan. Mutta pari isompaa laajakaista-palveluntarjoajaa on kieltäytynyt "kunniasta" -- näiden joukossa mm. paljon Yhdysvalloissa parjattu Verizon.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....
Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron (21.9.2018 10:47)
Amazon teki eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ainakin sen selväksi, että yhtiö haluaa levittää Alexa-puheavustajan aivan kaikkialle – koteihin, autoihin, työpaikoille ja kaikkiin mahdollisiin ....
Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin (21.9.2018 10:23)
Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ....
iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia (21.9.2018 09:59)
Applen uudet iPhone XS- ja iPhone XS Max -älypuhelimet ovat tulleet myyntiin Suomessa. Puhelimia on saatavilla kaikkien suurimpien myyntikanavien kautta, muun muassa operaattorit, elektroniikan ....
Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa (20.9.2018 16:23)
Presidenttikautensa alussa Donald Trump haali ympärilleen ystäviä ja lupasi teollisuudelle hyvää verohelpotusten muodossa, mutta viimeisen vuoden aikana hänen politiikkansa on perustunut uhittelulle. ....

Uutisarkisto