AfterDawn: IT-alan uutiset

Tekijänoikeuksien omistajat painostavat ISP:itä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 25.7.2001 22:37

Nyt kun Napster on lähestulkoon kadonnut maailman kartalta ja muita P2P-ohjelmia on tullut tarjolle pilvin pimein, on erilaisilla tekijänoikeuksien omistajilla ongelma löytää seuraava lakitoimien kohde. Ongelman aiheuttaa se, että uudet P2P-ohjelmat, kuten Gnutella, eivät tarvitse keskitettyä palvelinta, joka on helppo sulkea.
Viime viikkojen aikana on Yhdysvalloissa kasvanut palveluntarjoajille kohdistettujen vaatimusten määrä, joissa vaaditaan palveluntarjoajia poistamaan tiettyjen yksittäisten käyttäjien tunnuksia palveluista. Elokuvastudiot ja levy-yhtiöt ovat, aivan oikein, päätelleet, että suurin osa P2P-verkoissa leviävästä materiaalista tulee pieneltä ryhmältä käyttäjiä, joilla on käytettävissä nopea verkkoyhteys, kuten DSL tai kaapelimodeemi. Useat ISP:t ovat suosiolla poistaneet tunnukset saatuaan MPAA:lta tai RIAA:lta kirjeen, jossa asiaa vaaditaan. Mutta pari isompaa laajakaista-palveluntarjoajaa on kieltäytynyt "kunniasta" -- näiden joukossa mm. paljon Yhdysvalloissa parjattu Verizon.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto