AfterDawn: IT-alan uutiset

Princetonin tutkija haastoi RIAA:n, SDMI:n ja Verencen oikeuteen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 6.6.2001 21:22

Princetonin yliopiston tutkija Edward Felten ja turvallisuuskonferenssi USENIX ovat EFF:n (Electronic Frontier Foundation, sama taho, joka tukee verkkosaitti 2600:sta sen taistelussa MPAA:ta vastaan) tukemana haastaneet RIAA:n, SDMI:n ja Verencen oikeuteen. Tutkija ja turvallisuuskonferenssi haluavat oikeudelta selkeän päätöksen siihen, saako tutkija julkaista materiaalia, joka voi rikkoa tietyssä mielessä kiisteltyä DMCA-lakia.
Juttu juontaa juurensa SDMI:n, levy-yhtiöiden muodostaman yhteistyöelimen, jonka tehtävänä on kehittää musiikin kopiointisuojauksia, järjestämään kilpailuun, jossa halukkaat saivat kokeilla murtaa SDMI:n sisältämiä kopiointisuojauksia. Felten tutkimusryhmineen väittää onnistuneensa murtamaan kaikki kopiointisuojaukset ja koska heidän ryhmänsä ei osallistunut kilpailuun, eikä näin ollen allekirjoittanut salassapitosopimusta, haluaa julkistaa avoimesti keinot miten he mursivat ko. suojaukset. Ja kun Felten aikoi julkistaa ko. asiakirjat USENIX-kokouksessa, RIAA ja SDMI ilmoittivat haastavansa Feltenin oikeuteen DMCA-lain rikkomisesta, mikäli hän asiakirjat julkistaa. Felten taipui painostuksen alla, mutta hakee nyt oikeudelta päätöstä asiaan.

Oikeuden päätös voi vaikuttaa myös muihin vastaaviin tapauksiin, jos oikeusistuin päättää ottaa asiaan laajemman päätösvallan -- oikeus voi myös rajata tuomionsa, oli se sitten minkäsuuntainen tahansa, koskemaan pelkästään tätä nimenomaista tapausta, jolloin juttua ei voisi käyttää hyväksi esim. vastaavissa DVD-levyjen suojauksiin liittyvissä jutuissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto