AfterDawn: IT-alan uutiset

Napster lisensoimassa MusicNetin sisältöä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.6.2001 15:54

Tietojen mukaan Napster on hyvin lähellä sopimusta RealNetworksin omistaman MusicNetin kanssa sisällön toimittamisesta tulevaan "lailliseen Napsteriin". Sopimuksen mukaan, jos se syntyy, MusicNet toimisi ainoana sisällöntuottajana Napsterin palvelulle tietyn ajan (jota ei aiota julkistaa).
MusicNetillä on tällä hetkellä olemassaolevat lisenssit kolmelta isolta levy-yhtiöltä; Warner Musicilta, BMG:ltä ja EMIltä. AOL TimeWarner on ilmoittanut jo tuovansa käyttäjiensä saataville palveluja, jotka pohjautuvat MusicNetiin.

MusicNetin tarkoitus on luoda kaikki levy-yhtiöt kattava kuukausimaksuihin pohjautuva musiikkipalvelu. Sony ja UMG ovat vain vastaavasti puuhaamassa omaa, vastaavaa palvelua, joten niiden leikkiin liittyminen on epätodennäköistä elleivät nämä kaksi palvelua sovi ristiin sisällön lisensoinnista.

Ehdotetun sopimuksen mukaan levy-yhtiöt voisivat peräytyä sopimuksesta, jos Napster ei täytä tiettyjä kopiointisuojaukseen ja turvallisuuteen liittyviä ehtoja. Sopimus ei myöskään vaikuta meneilläolevaan oikeusjuttuun Napsterin ja levy-yhtiöiden välillä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto