AfterDawn: IT-alan uutiset

Launch ja MTVi haastoivat RIAA:n oikeuteen

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 1.6.2001 19:23

Launch Media, MTVi Group, MusicMatch, Listen.com, Digital Media Association ja Xact Radio haastoivat RIAA:n oikeuteen San Fransiscossa vaatien oikeudelta selkeää päätöstä RIAA:n vaatimuksiin verkkoradioiden lisensointioikeuksista.
Koko soppa on syntynyt viime viikolla, kun RIAA haastoi Launchin oikeuteen syyttäen Launchia verkkoradiolisenssin rikkomisesta "liian interaktiivisella palvelulla". Ongelmaa aiheuttaa se, että Launchin LaunchCast-verkkoradio sallii käyttäjien äänestää verkossa kutakin kappaletta jonka he kuulevat ja järjestelmä laatii soittolistat automaattisesti käyttäjien yleisen maun mukaan poistaen "ei-toivotut" kappaleet ja soittaen toivottuja kappaleita useammin. Ja RIAA:n mielestä tämäntyyppinen palvelu ei sovi Launchin nykyisen verkkoradiolisenssin puitteisiin.

Haaste liittyy vielä siihenkin seikkaan, että RIAA on pyytänyt Yhdysvaltain tekijänoikeustoimistoa poistamaan tietyt verkkoradiopalvelut rojaltijärjestelmästä juuri samasta syystä kuin se haastoi Launchin oikeuteen -- liian interaktiivisesta palvelusta, jota RIAA pitää enemmänkin jukeboxina kuin verkkoradiona.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto