AfterDawn: IT-alan uutiset

Vivendi Universal osti MP3.com:n

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.5.2001 19:38

Yksi lehti digitaalimusiikin historiassa kääntyi tänään, kun Vivendi Universal, Pariisissa päämajaansa pitävä multimediamammutti (ja mm. Universal Music Groupin, maailman suurimman levy-yhtiön, omistaja) ilmoitti ostaneensa MP3.com:n, yhden digitaalisen musiikin "vallankumouksen" arkkitehdeistä. Kauppasummaksi on sovittu 372 miljoonaa dollaria (vajaa 2,5 miljardia markkaa), josta puolet maksetaan Vivendin osakkeina ja puolet käteisellä.
Kaikkien vaikeuksiensa jälkeen kauppa lienee helpotus MP3.com:n omistajille, joille tarjous antaa lähes tuplahinnan osakkeista -- MP3.com:n osakkekurssi oli pörssin sulkeutuessa tällä viikolla 3,01 dollaria ja kyseisellä 372 miljoonan dollarin hinnalla yhdelle osakkeelle tulee arvoa tasan 5 dollaria.

MP3.com oli yksi niistä tähdenlennoista, jotka näyttivät suurelle yleisölle miten netin avulla kuka tahansa voi rikastua -- yhtiön osakekurssi pomppasi yli 60 dollarin sen listautuessa NASDAQiin kesäkuussa 1999. Firma on kokenut kovia - yhtiön suurimpana munauksena voidaan pitää My.MP3.com-palvelun avaamista ilman neuvotteluja levy-yhtiöiden kanssa -- typerästä mokasta (levyjen tallettamisesta yhtiön palvelimille ilman lupaa) yhtiö sai maksaa miljoonia dollareita vahingonkorvauksina, joista yli 50 miljoonaa dollaria sujahti nimenomaisen Vivendin taskuihin :-)

Nyt molemmat musiikin "megastarat" ja "kapinalliset" ovat lannistettuja -- Napster ja MP3.com ovat siirtyneet sinne, minne ne monien mielestä kuuluivatkin -- isojen levy-yhtiöiden taskuihin. Hieman latistavaa niille, jotka jaksoivat uskoa verkon ja digimusiikin muuttavan kaiken lopullisesti, mutta faktahan on, että kapitalismi on todistanut olevansa ainoa toimiva järjestelmä ja sen mukaan eletään.

Vivendi pitää MP3.comia loistavana lisänä sen tuleviin verkkomusiikkiprojekteihin ja sitähän se varmasti onkin -- MP3.com:ssa on rekisteröityneenä yli 150000 artistia joilla on sivuilla imuroitavana valtava määrä musiikkia. Lisäksi MP3.com on laajentanut lonkeroitaan lähes jokaiseen mahdolliseen suuntaan -- langattomiin laitteisiin, streamaukseen, palveluntarjontaan, levymyyntiin, jnejne..

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin (17.7.2018 17:30)
Samsung on esitellyt ensimmäisen kahdeksan gigabitin LPDDR5-muistipiirin. Yhtiön mukaan entistä nopeampi mobiililaitteisiin tarkoitettu muistipiiri soveltuu erityisen hyvin tekoälyteknologian ....
Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....

Uutisarkisto