AfterDawn: IT-alan uutiset

Vivendi Universal osti MP3.com:n

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 20.5.2001 19:38

Yksi lehti digitaalimusiikin historiassa kääntyi tänään, kun Vivendi Universal, Pariisissa päämajaansa pitävä multimediamammutti (ja mm. Universal Music Groupin, maailman suurimman levy-yhtiön, omistaja) ilmoitti ostaneensa MP3.com:n, yhden digitaalisen musiikin "vallankumouksen" arkkitehdeistä. Kauppasummaksi on sovittu 372 miljoonaa dollaria (vajaa 2,5 miljardia markkaa), josta puolet maksetaan Vivendin osakkeina ja puolet käteisellä.
Kaikkien vaikeuksiensa jälkeen kauppa lienee helpotus MP3.com:n omistajille, joille tarjous antaa lähes tuplahinnan osakkeista -- MP3.com:n osakkekurssi oli pörssin sulkeutuessa tällä viikolla 3,01 dollaria ja kyseisellä 372 miljoonan dollarin hinnalla yhdelle osakkeelle tulee arvoa tasan 5 dollaria.

MP3.com oli yksi niistä tähdenlennoista, jotka näyttivät suurelle yleisölle miten netin avulla kuka tahansa voi rikastua -- yhtiön osakekurssi pomppasi yli 60 dollarin sen listautuessa NASDAQiin kesäkuussa 1999. Firma on kokenut kovia - yhtiön suurimpana munauksena voidaan pitää My.MP3.com-palvelun avaamista ilman neuvotteluja levy-yhtiöiden kanssa -- typerästä mokasta (levyjen tallettamisesta yhtiön palvelimille ilman lupaa) yhtiö sai maksaa miljoonia dollareita vahingonkorvauksina, joista yli 50 miljoonaa dollaria sujahti nimenomaisen Vivendin taskuihin :-)

Nyt molemmat musiikin "megastarat" ja "kapinalliset" ovat lannistettuja -- Napster ja MP3.com ovat siirtyneet sinne, minne ne monien mielestä kuuluivatkin -- isojen levy-yhtiöiden taskuihin. Hieman latistavaa niille, jotka jaksoivat uskoa verkon ja digimusiikin muuttavan kaiken lopullisesti, mutta faktahan on, että kapitalismi on todistanut olevansa ainoa toimiva järjestelmä ja sen mukaan eletään.

Vivendi pitää MP3.comia loistavana lisänä sen tuleviin verkkomusiikkiprojekteihin ja sitähän se varmasti onkin -- MP3.com:ssa on rekisteröityneenä yli 150000 artistia joilla on sivuilla imuroitavana valtava määrä musiikkia. Lisäksi MP3.com on laajentanut lonkeroitaan lähes jokaiseen mahdolliseen suuntaan -- langattomiin laitteisiin, streamaukseen, palveluntarjontaan, levymyyntiin, jnejne..

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! (19.9.2018 11:54)
Nintendo on tarttunut kiitettävällä tavalla kiinni nykyisestä minikonsolitrendistä ja julkaissut uusia versioita sen legendaarisista konsoleista. Mukana tulee joukko klassikkopelejä, joita hakattiin ....
WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa (19.9.2018 11:43)
Iltamyöhäsellä sängyssä WhatsAppia hakkaaville on luvassa hyviä uutisia, sillä pikaviestisovellukseen on tulossa tumma Dark Mode -teema. Aktivoinnin jälkeen WhatsAppin värimaailma muuttuu vaaleasta ....
YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa (19.9.2018 08:16)
YouTube lähti pelivideoihin mukaan hieman myöhässä, minkä takia Twitch on päässyt kasvamaan nykyiseen kokoluokkaansa videopalveluna. YouTube on yrittänyt kampittaa Twitchiä omalla YouTube Gaming ....
Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality (19.9.2018 08:02)
Jos tykkäät käyttää Firefoxia tietokoneella ja puhelimessa, niin enää ei ole syytä olla käyttämättä sitä myös virtuaalilaseilla. Mozilla on nimittäin julkaissut Firefox Reality -nimisen verkkoselaimen, ....
Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....

Uutisarkisto